Huawei a găzduit Seeds for the Future Grand Finale în China pentru alumnii europeni și a anunțat o nouă ediție a programului emblematic de cultivare a talentelor

Huawei a găzduit Seeds for the Future Grand Finale în China pentru alumnii europeni și a anunțat o nouă ediție a programului emblematic de cultivare a talentelor.

Marea finală europeană Seeds for the Future European Grand Finale, care a durat o săptămână și a reunit o cohortă selectă de alumnii ai programului Seeds for the Future din aproape douăzeci de țări europene, a culminat cu o ceremonie de închidere extraordinară. Găzduit de Huawei Europa, evenimentul a prezentat realizările colective ale viitorilor experți și lideri talentați în domeniul TIC, care au participat anterior la programele de formare organizate în țările lor. De-a lungul întregii săptămâni, participanții s-au implicat în sesiuni interesante cu experți în domeniul tehnologiei, au aprofundat domeniile conectivității și inovării și au contribuit la discuții de grup pătrunzătoare pe teme cruciale, precum diversitatea, competențele ecologice și durabilitatea.

Punctul culminant al evenimentului, ceremonia de închidere, a avut ca temă cooperarea internațională ca piatră de temelie pentru crearea unui viitor durabil pentru talentele europene. Huawei recunoaște, cu mândrie, progresele colective făcute în vederea promovării inovației, a schimbului de cunoștințe și a unui angajament comun pentru un viitor durabil.

Prof. Shahbaz Khan, director al Biroului Regional Multisectorial UNESCO pentru Asia de Est, a deschis oficial ceremonia prin următoarele cuvinte: ,,Suntem încântați să vedem că viziunea UNESCO și cea a Huawei se aliniază reciproc în ceea ce privește eradicarea analfabetismului digital în rândul tinerilor. În februarie 2023, Huawei devine membru asociat al Alianței globale pentru alfabetizare (GAL) a UNESCO. Fiind prima companie privată care devine membru asociat al GAL, Huawei se angajează să îmbunătățească utilizarea tehnologiei de către educatori în țările în curs de dezvoltare.”

În cadrul ceremoniei, Radoslaw Kedzia, Vice Preșesinte Senior al Huawei Europa, a anunțat planurile Huawei de a accelera eforturile de cultivare a talentelor: ,,Acum, când lumea își redeschide porțile, Huawei este mândră să dezvăluie un nou capitol al programului Seeds for the Future, o ediție imersivă, complet offline, care va avea loc la Roma, Italia, în iulie 2024. Această inițiativă, animată de spiritul colaborării și dialogului internațional, va reuni studenți din diverse colțuri ale Europei pentru a se reuni într-un singur oraș, promovând un ecosistem vibrant de învățare și dezvoltare colaborativă a ideilor de startup-uri tech-for-good. Astăzi invităm oficial studenții care urmează studii în domeniul STEM să se alăture acestei experiențe transformatoare offline și să facă parte din modelarea în bine a viitorului tehnologiei”.

,,Această experiență pe care am parcurs-o la Seeds for the Future Grand Finale m-a redefinit, conturând un nou eu, mai înțelept și mult mai bogat în cunoștințe. Am pornit la drum fără multe așteptări și am fost plăcut surprins să primesc unul dintre premiile acordate. Aici zace esența acestui program minunat: munceşte fară a aştepta recompense în schimb, căci aşa se dezvăluie adevărata pasiune”, a declarat Emanuel Rusu, studentul din România, care a primit premiul pentru ,,Critical Thinker”, urmând a fi invitat să se alăture Huawei în luna iulie, în Roma, pentru a împărtăși experiența sa de alumni Seed cu noua generație de participanți în ediția din 2024.

În plus, Huawei a dezvăluit lansarea unui program de burse Seeds for the Future, conceput pentru a sprijini studenții talentați în domeniul TIC din Olanda, Bulgaria și Cipru. Această inițiativă subliniază angajamentul ferm al companiei de a cultiva talentele excepționale.

Subliniind importanța unor astfel de oportunități pentru studenți, ambasadoarea Ciprului, Martha Mavrommatis, vorbind în numele ministrului Educației, Sportului și Tineretului, Dr. Athena Michaelidou, a felicitat Huawei pentru evenimentul de succes și pe studenți pentru toate eforturile lor în vederea unei dezvoltări durabile și ecologice. Ea a declarat: ,,Companiile precum Huawei fac ele însele investiții, în paralel cu inițiative instituționale, precum cele ale Uniunii Europene și ale statelor membre. Programul Huawei Seeds for the future, așa cum sugerează și numele, este profund implicat în identificarea talentelor și în sporirea schimbului de cunoștințe între profesioniști și tineri”.

În urma acestei remarci, Annette Nijs, fost secretar de stat pentru educație în Olanda, a subliniat: ,,Angajamentul Huawei de a încuraja studenții care îmbrățișează tehnologia este pe cât de admirabil, pe atât de important. La urma urmei, tehnologia va continua să creeze o schimbare fundamentală în modul în care lucrăm și trăim. Studenții TIC de astăzi vor folosi tehnologia în carierele lor pentru a da aripi schimbărilor din societățile noastre”.

,,Seeds for the Future Grand Finale a dovedit că nu există limite geografice. Mă bucur că am avut șansa să arăt că și cineva dintr-o țară atât de mică precum Moldova poate avea oportunități incredibile. În codul complicat al vieții, uneori variabilele neașteptate duc la cele mai inspirațioanle recompense, drept dovadă, am obținut unul dintre premiile acordate la sfârșitul acestui program în China”, a declarat Alina Dușchina, studenta care a reprezentat Republica Moldova. Studenta a primit premiul pentru ,,Diversity Front Runner”, oferindu-i-se șansa de a participa la  cel mai mare Summit al femeilor din tehnologie din Europa Centrală și de Est, numit Perspektywy Women in Tech Summit de la Varșovia, în iunie 2024.

În încheierea evenimentului, Ambasadorul Republicii Moldova a concluzionat: ,,Seeds for the Future, ca program emblematic de CSR al Huawei, nu numai că este un exemplu de bune practici în ceea ce privește responsabilitatea corporativă, dar și demonstrează angajamentul de a ghida tinerele talente la nivel global. Programul, conceput pentru a forma următoarea generație de lideri în era digitală, merge dincolo de competențele tehnice. Acesta promovează un sentiment de cetățenie globală, încurajează schimbul cultural și stimulează spiritul antreprenorial”.

Kingston Technology se află în Top 25 Forbes „Cele mai mari companii private din America”

București, România – 13 decembrie 2023 – Kingston Technology Europe Co LLP, o filială a Kingston Technology Company, Inc., lider mondial în domeniul produselor de memorie și al soluțiilor tehnologice, a anunțat astăzi că și-a asigurat locul 25 pe lista Forbes a celor mai mari companii private din America pentru anul 2023. Astfel, Kingston este una dintre cele doar două companii de “echipamente și hardware tehnologic” din top 25.

Compania s-a menținut pe locul 1 în topul furnizorilor terți de DRAM și pe locul 1 în topul furnizorilor de SSD, în timp ce încheie încă un an ca lider în industria tehnologică. De la succesul seriei Kingston FURY DDR5 până la SSD-urile de înaltă performanță, Kingston continuă să ofere clienților săi produse și servicii de înaltă calitate. De asemenea, în acest an, Kingston și-a extins gama de produse criptate IronKey și și-a completat oferta de SSD-uri externe, oferind mai multe opțiuni de încredere pentru utilizatorii aflați în mișcare.

Pe măsură ce cererea consumatorilor, dar si cererea din industrie evoluează, Kingston rămâne atentă la aceste schimbări, lucrând în mod activ cu experți, ingineri de produs, furnizori și parteneri. Compania se angajează să își mențină filozofia, “Kingston Is With You”, atât pentru clienții B2B, cât și pentru cei B2C.

“Această poziție în topul Forbes este o onoare, deoarece reflectă capacitatea companiei de a se adapta pe măsură ce industria își revine după ultimii ani dificili”, a declarat Bernd Dombrowsky, Kingston’s VP Sales & Marketing EMEA, “acest lucru fiind posibil doar prin munca continuă și asiduă a angajaților extraordinari ai Kingston și prin sprijinul puternic al partenerilor noștri.”

Lista complete a companiilor din Top 25 Forbes poate fi gasită AICI.

Pentru mai multe informații vizitați kingston.com.

Inteligenta Artificiala: Cum Ne Schimba Vietile si Ce Viitor Ne Asteapta

Inteligenta artificiala (IA) a devenit un subiect central in dezvoltarea tehnologica si in vietile noastre de zi cu zi. Cu fiecare avans tehnologic, IA patrunde in mai multe aspecte ale societatii noastre, de la asistentii virtuali pana la masinile autonome.

Ce Este Inteligenta Artificiala?
Inainte de a explora impactul IA, sa definim mai intai ce este ea. Inteligenta artificiala reprezinta capacitatea unei masini sau a unui sistem de a imita inteligenta umana, inclusiv invatarea, rezolvarea problemelor si luarea deciziilor. Aceasta implica utilizarea algoritmilor si a datelor pentru a permite calculatoarelor sa efectueze sarcini care necesita obisnuinta umana, precum recunoasterea vocala, viziunea artificiala si procesarea limbajului natural.

Impactul Actual al Inteligentei Artificiale
Asistenti Virtuali
Unul dintre primele moduri in care IA ne-a schimbat vietile este prin asistentii virtuali precum Siri, Alexa si Google Assistant. Acesti asistenti pot raspunde la intrebari, pot efectua sarcini simple si pot controla dispozitivele inteligente din casa. Aceste tehnologii au devenit parte a vietii noastre cotidiene, facand lucruri precum setarea alarmelor, ascultarea muzicii si obtinerea informatiilor mai accesibile si mai eficiente.

Medicina si Diagnosticare
IA a revolutionat si domeniul medical. Cu ajutorul algoritmilor de invatare profunda, se pot analiza imaginile medicale, cum ar fi scanarile CT sau RMN, pentru a detecta anomalii si boli intr-un stadiu incipient. Acest lucru poate duce la diagnosticuri mai rapide si mai precise si la imbunatatirea tratamentelor medicale.

Industria Financiara
In industria financiara, IA este folosita pentru analiza pietelor, gestionarea portofoliilor de investitii si pentru prevenirea fraudelor. Algoritmi avansati pot identifica modele si tendinte in datele financiare, ajutand investitorii sa ia decizii informate.

Productie si Robotica
In fabrici, robotii cu IA lucreaza alaturi de oameni pentru a produce bunuri in mod eficient. Acesti roboti pot efectua sarcini precum asamblarea, ambalarea si sudarea, ceea ce duce la cresterea productivitatii si a calitatii produselor.

Transport Autonom
O alta sfera in care IA are un impact semnificativ este transportul autonom. Masinile autonome utilizeaza senzori si algoritmi pentru a naviga si a lua decizii in trafic. Acest lucru poate reduce accidentele rutiere si poate imbunatati eficienta transportului.

Viitorul Inteligentei Artificiale
Pe masura ce IA continua sa avanseze, se contureaza un viitor interesant si plin de promisiuni. Iata cateva directii in care ne putem astepta la schimbari semnificative:

Medicina Personalizata
In viitor, IA va juca un rol crucial in dezvoltarea medicinii personalizate. Algoritmii vor putea analiza datele genetice ale unui individ pentru a prezice riscuri pentru sanatate si pentru a recomanda tratamente personalizate.

Educatie si Invatare Automata
In domeniul educatiei, IA poate personaliza experienta de invatare pentru fiecare elev, adaptandu-se la ritmul si stilul sau de invatare. Aceasta poate face procesul de invatare mai eficient si mai accesibil.

Lucrul in Colaborare cu Oamenii
In loc sa inlocuiasca complet oamenii, IA va lucra in colaborare cu acestia intr-o serie de domenii. De exemplu, robotii cu IA pot fi parteneri in locuri de munca, ajutand la efectuarea sarcinilor repetitive si periculoase.

Asistenta Medicala Avansata
In domeniul sanatatii, IA va continua sa avanseze in diagnosticarea si tratarea bolilor complexe. De asemenea, asistentii virtuali cu IA vor fi tot mai utilizati pentru a oferi sfaturi medicale personalizate.

Transportul Urban Inteligent
Transportul public si privat in orase va deveni mai inteligent si mai eficient cu ajutorul IA. Sistemele de transport vor putea prevedea congestiile de trafic, vor reduce poluarea si vor imbunatati mobilitatea urbana.

Inteligenta artificiala este o forta puternica de schimbare in lumea noastra. De la asistentii virtuali la medicina personalizata si transportul autonom, IA are un impact semnificativ asupra vietilor noastre si va continua sa o faca in viitor. Cu toate acestea, este important sa gestionam cu grija aceasta tehnologie pentru a ne asigura ca ne aduce beneficii si ca protejam valoarea umana si etica in evolutia sa. In timp ce exploram noile frontiere ale inteligentei artificiale, trebuie sa fim constienti de potentialele riscuri si sa promovam utilizarea responsabila si etica a acestei tehnologii. Citeste si http://engel-blog.com/2023/09/14/securitate-cibernetica-in-era-digitala-cum-sa-ti-protejezi-datele-personale/

Ce înseamnă cu adevărat marketingul multi-canal și cum să îl implementezi eficient

În era digitală, consumatorii sunt bombardati cu mesaje de marketing din toate direcțiile. Televiziunea, radio, rețele sociale, e-mail, publicitate în aplicații – opțiunile par nesfârșite. Astfel, a apărut conceptul de marketing multi-canal, care vizează a ajunge la consumatori prin mai multe canale simultan. Dar ce înseamnă cu adevărat acest termen și cum pot companiile să îl folosească în avantajul lor?
Definind marketingul multi-canal
Marketingul multi-canal implică interacțiunea cu potențialii clienți pe mai multe canale, atât online, cât și offline, pentru a promova produse și servicii. Scopul este de a oferi o experiență seamless pentru consumatori, indiferent de canalul prin care aleg să interacționeze cu brandul.
Importanța marketingului multi-canal
A opta pentru o abordare multi-canal în strategia de marketing are mai multe avantaje:
1.Mai multe puncte de contact: Fiecare canal adăugat în mixul de marketing înseamnă o altă oportunitate de a ajunge la consumatori și de a-i convinge să acționeze.
2.Personalizare îmbunătățită: Abordarea multi-canal permite brandurilor să adune mai multe date despre comportamentul consumatorilor, care pot fi apoi folosite pentru a personaliza comunicarea și ofertele.
3.Creșterea conștientizării brandului: Prezența pe mai multe canale crește șansele ca mesajul tău să fie văzut și reținut de publicul țintă.
Implementarea eficientă a marketingului multi-canal
1.Înțelege-ți publicul: Fiecare canal are un public specific și o dinamică proprie. Pentru a decide ce canale să folosești, trebuie să înțelegi unde își petrece timpul publicul tău și cum preferă să interacționeze cu brandurile.
2.Creează un mesaj coerent: Mesajul tău de marketing ar trebui să fie consecvent pe toate canalele, pentru a oferi o experiență fluidă consumatorilor. Cu toate acestea, mesajul poate fi adaptat în funcție de specificul fiecărui canal.
3.Tehnologia este prietenul tău: Folosește software și platforme care îți permit să integrezi campaniile pe diferite canale, pentru a eficientiza procesul și a avea o viziune mai clară asupra performanței.
4.Monitorizează și optimizează: Ca și în orice altă strategie de marketing, monitorizarea performanței este esențială. Analizează datele pentru a vedea ce canale performează cel mai bine și optimizează strategia în consecință.
5.Invită la interacțiune: Unul dintre principalele avantaje ale marketingului multi-canal este abilitatea de a crea o experiență interactivă pentru consumatori. Gândește-te la moduri creative de a-i stimula pe consumatori să interacționeze cu brandul tău pe diferite canale.
Provocări și considerente
Ca orice strategie, marketingul multi-canal vine cu propriile provocări:
Resurse: Gestionarea mai multor canale simultan necesită timp, efort și resurse. Trebuie să te asiguri că ai capacitatea de a gestiona toate aceste canale eficient.
Consistența mesajului: Cu cât folosești mai multe canale, cu atât poate fi mai dificil să menții consistența mesajului. Cu toate acestea, aceasta este crucială pentru succesul campaniilor.
Confidențialitatea datelor: Colectarea și utilizarea datelor din mai multe canale înseamnă că trebuie să fii extrem de atent la modul în care gestionezi și protejezi aceste date.
Concluzie
Marketingul multi-canal este o strategie puternică care, atunci când este implementată corect, poate duce la creșterea vânzărilor și a loialității față de brand. Cu toate acestea, este esențial să abordezi această strategie cu o planificare

Vezi si acest articol http://engel-blog.com/2023/09/13/utilizarea-datelor-in-publicitatea-online-echilibrul-dintre-personalizare-si-confidentialitate/

De Ce Este Colaborarea cu Agentii de Marketing O Investitie Esentiala Pentru Magazinul Tau Online

Intr-o era digitala in continua evolutie, magazinurile online se confrunta cu provocari si o competitie acerba in eforturile lor de a atrage si de a retine clientii. In acest context, colaborarea cu agentii de marketing a devenit esentiala pentru succesul unui magazin online. Cu o strategie bine gandita si expertiza necesara, agentiile de marketing pot aduce o crestere semnificativa a vizibilitatii, vanzarilor si profiturilor.

1. Expertiza in Marketing Digital
Una dintre cele mai mari beneficii ale colaborarii cu agentiile de marketing este accesul la expertiza lor in marketing digital. Acesti profesionisti sunt specializati in strategii de marketing online, inclusiv optimizarea motorului de cautare (SEO), publicitatea pe retelele de socializare, email marketing si multe altele. Ei inteleg cu adevarat complexitatea mediului online si pot dezvolta strategii personalizate pentru a atinge obiectivele magazinului tau online.

2. Strategii Personalizate pentru Afacerea Ta
Fiecare magazin online are propriile sale nevoi si obiective. Agentiile de marketing inteleg acest aspect si pot crea strategii personalizate pentru afacerea ta. Ele analizeaza publicul tau tinta, industria ta si concurenta pentru a dezvolta un plan adaptat specific nevoilor tale. Acest lucru asigura ca investitia ta in marketing este eficienta si eficace.

3. Cresterea Vizibilitatii Online
Unul dintre principalele obiective ale marketingului online este cresterea vizibilitatii. Agentiile de marketing pot dezvolta si implementa strategii de SEO care sa imbunatateasca pozitia site-ului tau in rezultatele motorului de cautare. Cu cat esti mai vizibil in cautarile online, cu atat vei atrage mai multi potentiali clienti.

4. Publicitate Eficienta si Bugetare Corecta
Agentiile de marketing au experienta in gestionarea bugetelor de publicitate online. Ele pot ajuta la identificarea canalelor de publicitate potrivite pentru afacerea ta si la alocarea eficienta a bugetului. Acest lucru asigura ca nu risipesti bani pe campanii care nu aduc rezultate, ci te concentrezi pe cele care genereaza cel mai mare ROI.

5. Cresterea Constientei de Brand
Colaborarea cu o agentie de marketing precum GoAvant.ro poate contribui semnificativ la cresterea constientei de brand. Ele pot dezvolta strategii de branding care sa faca ca marca ta sa fie recunoscuta si sa creeze loialitate la clienti. Un brand puternic poate atrage clienti fideli si poate consolida pozitia ta pe piata.

6. Monitorizare si Optimizare Continua
Agentiile de marketing nu se opresc odata ce au pus in aplicare o campanie. Ele monitorizeaza constant performanta si analizeaza datele pentru a face ajustari si imbunatatiri continue. Aceasta abordare proactiva asigura ca strategiile de marketing sunt mereu la zi si eficiente.

7. Economie de Timp si Resurse
Colaborarea cu o agentie de marketing permite proprietarilor de magazine online sa se concentreze pe gestionarea afacerii lor, in timp ce expertii se ocupa de partea de marketing. Acest lucru poate economisi timp si resurse valoroase.

8. Cresterea Vanzarilor si a Profiturilor
In final, obiectivul suprem al colaborarii cu o agentie de marketing este de a creste vanzarile si profiturile. Prin atragerea de trafic de calitate, convertirea vizitatorilor in clienti si maximizarea eficientei publicitatii, agentiile de marketing pot aduce o crestere semnificativa a veniturilor afacerii tale online.

Expertiza, strategiile personalizate si abordarea proactiva a agentiilor de marketing pot face diferenta intre a lupta pentru a atrage atentia clientilor si a deveni un lider in industrie. Este momentul sa investesti in cresterea si dezvoltarea afacerii tale online, iar o agentie de marketing este partenerul perfect pentru a ajunge acolo. Vezi si articolul http://engel-blog.com/2023/09/12/secretul-cresterii-vanzarilor-online-de-ce-magazinul-tau-online-ar-trebui-sa-colaboreze-cu-un-agentie-de-marketing/

Ericsson Mobility Report: Numarul abonamentelor 5G de la nivel global a ajuns, in al doilea trimestru al anului 2023, la aproape 1,3 miliarde

Numărul total al abonamentelor de servicii mobile a atins pragul de 8,3 miliarde, în T2 2023

Numărul abonamentelor de servicii mobile 5G de la nivel global a crescut, în cel de-al doilea trimestru al anului 2023, cu 175 de milioane până la aproape 1,3 miliarde, arată o actualizare a ediției din iunie a Ericsson (NASDAQ: ERIC) Mobility Report. Cele mai multe abonamente mobile 5G noi au fost înregistrate în India (+7 milioane în T2 din 2023), China (+5 milioane în T2 din 2023) și SUA (+3 milioane în T2 din 2023).

În plus, conform raportului citat, aproximativ 260 de furnizori de servicii de comunicații (CSP) au lansat servicii comerciale 5G și aproximativ 35 dintre aceștia au lansat rețele 5G Standalone (SA).

De asemenea, în cel de-al doilea trimestru din 2023, numărul abonamentelor mobile înregistrate la nivel global a crescut cu 40 de milioane și a totalizat 8,3 miliarde, în timp ce ponderea abonamentelor mobile (tot la nivel global) a fost de 105%.

Totodată, numărul abonamentelor de date mobile ce includ servicii de broadband a crescut cu aproximativ 100 de milioane în Q2 din 2023, totalizând 7,4 milioane și înregistrând, așadar, o creștere anuală de 5%. Abonamentele de date mobile ce includ servicii de broadband reprezintă în prezent 88% din totalul abonamentelor de servicii mobile.

În același timp, potrivit raportului, numărul de abonamente 4G a crescut cu 11 milioane, până la aproximativ 5,2 miliarde; acestea reprezintă 62% din totalul abonamentelor mobile. Abonamentele WCDMA/HSPA au scăzut cu 85 de milioane, iar abonamentele GSM/EDGE au scăzut, de asemenea, cu 59 de milioane în al doilea trimestru al anului 2023.

Traficul de date în rețelele mobile a înregistrat o creștere de 33% între T2 2022 și T2 2023, ajungând la 134 EB/lună

Conform raportului Ericsson, în perioada cuprinsă între trimestrul 2 din 2022 și trimestrul 2 din 2023, traficul de date înregistrat în rețelele mobile a înregistrat o creștere de 33%, până la 134 Exabytes (EB) lunar. De asemenea, creșterea trimestrială a traficului de date în rețelele mobile (între T1 2023 și T2 2023) a fost de aproximativ 6%.

Creșterea traficului este estimată luând în calcul atât creșterea numărului de abonamente pentru smartphone-uri, cât și creșterea volumului mediu de date/abonament, alimentată în principal de o creștere în ceea ce privește vizionarea de conținut video (cu mențiunea că există diferențe mari în ceea ce privește valorile/nivelurile de trafic de date între piețe, regiuni și furnizorii de servicii).

Graficul de mai jos arată valorile traficului de date înregistrat în rețelele de la nivel global, începând din trimestrul 2 al anului 2016 și până în trimestrul 2 al anului 2023.

Citiți raportul aici.

LINK-URI ASOCIATE:

Ericsson Mobility Report: Q2 2023 update

PDF

Ericsson Mobility Report June 2023

Ericsson Mobility Report

Ericsson 5G

NOTE PENTRU EDITORI:

URMĂRIȚI ACTIVITATEA NOASTRĂ:

Abonați-vă la comunicatele de presă Ericsson aici
Abonați-vă la materialele de pe blogul Ericsson aici

https://www.facebook.com/ericsson
https://www.linkedin.com/company/ericsson

DESPRE ERICSSON:

Ericsson le oferă furnizorilor de servicii de comunicații soluții complete pentru valorificarea intregului potențial al conectivității. Portofoliul companiei acoperă următoarele segmente: Networks, Cloud Software & Services, Enterprise Wireless Solutions, Global Communications Platform și Technologies & New Businesses. Acest portofoliu este menit să sprijine clienții companiei în procesul de digitalizare, să sporească eficiența companiilor și să ajute la identificarea unor noi surse de venit. Inovațiile Ericsson au pus beneficiile comunicatiilor mobile și de bandă largă la dispoziția a miliarde de oameni, de la nivel global. Compania este listată la bursa NASDAQ din New York, precum și la NASDAQ Stockholm. www.ericsson.com

Hackerii ascund programe malware in documente OneNote si ii ataca pe utilizatorii care descarca filme de pe site-uri pirat, avertizeaza HP

HP Inc. (NYSE: HPQ) a publicat raportul trimestrial HP Wolf Security Threat Insights (T1 2023), care arată că atacatorii cibernetici deturnează browserele Chrome ale utilizatorilor, dacă aceștia încearcă să descarce filme populare sau jocuri video de pe site-uri pirat.

Prin izolarea amenințărilor care au trecut de instrumentele de detecție ale PC-urilor, HP Wolf Security are o perspectivă specifică asupra celor mai recente tehnici folosite de hackeri, în peisajul în continuă schimbare al criminalității cibernetice. Până în prezent, clienții HP Wolf Security au deschis peste 30 de miliarde de atașamente de e-mail, pagini web și fișiere descărcate, fără să fie raportate breșe.

Pe baza datelor provenite de la milioane de puncte terminale care rulează HP Wolf Security, cercetătorii au descoperit că:

Extensia Shampoo Chromeeste greu de eliminat: O campanie de distribuire a malware-ului ChromeLoader păcălește utilizatorii să instaleze o extensie Chrome malițioasă numită Shampoo. Aceasta îi poate redirecționa pe utilizatori către site-uri web malițioase sau către pagini care aduc bani grupului infracțional, prin campanii publicitare. Programul malware este foarte persistent, folosind Task Scheduler pentru a se relansa la fiecare 50 de minute.
Hackerii ocolesc politicile de macrosecuritate folosind domenii de încredere:Deși macrocomenzile din surse nesigure sunt acum dezactivate, HP a constatat că atacatorii cibernetici au ocolit aceste bariere de securitate prin compromiterea unui cont Office 365, prin configurarea unui nou e-mail al companiei și prin distribuirea unui fișier Excel malițios, care infectează dispozitivele utilizatorilor cu Formbook.
Companiile trebuie să fie atente la ceea ce nu este la vedere:Documentele OneNote pot acționa ca niște albume digitale, astfel încât orice fișier poate fi atașat în interiorul lor. Hackerii profită de acest lucru pentru a încorpora fișiere malițioase în spatele unor pictograme false de tipul “click aici”. Dacă este accesată pictograma falsă, se deschide fișierul ascuns și începe să ruleze un program malware care le oferă hackerilor acces la computerul utilizatorului – acest acces poate fi apoi vândut altor grupuri de infractori cibernetici.

Grupuri sofisticate, precum Qakbot și IcedID, au încorporat pentru prima dată programe malware în fișiere OneNote în luna ianuarie. Având în vedere că pe piața neagră sunt acum disponibile kituri OneNote și că utilizarea lor necesită puține cunoștințe tehnice, este de așteptat ca aceste campanii malware să continue în lunile următoare.

“Pentru a se proteja împotriva celor mai recente amenințări cibernetice, sfătuim utilizatorii și companiile să evite să descarce materiale de pe pagini care nu sunt de încredere, în special site-uri pirat. Angajații ar trebui să fie atenți la documentele interne suspecte și să verifice cu expeditorul înainte de a le deschide. De asemenea, organizațiile ar trebui să configureze instrumentele de securitate pentru a bloca fișierele OneNote din surse externe necunoscute”, explică Patrick Schläpfer, analist malware în cadrul echipei de cercetare HP Wolf Security, la HP Inc.

Raportul arată, de asemenea, că grupurile de infractori cibernetici continuă să-și diversifice metodele de atac. Principalele constatări:

Arhivele au fost cel mai popular instrument de livrare de malware (42%) pentru al patrulea T1 consecutiv.
A existat o creștere de 37% a amenințărilor reprezentate de site-uri web false care imită pagini de software cunoscute, în T1 față de T4.
A existat o creștere de 4% a amenințărilor care folosesc documente PDF, în T1 față de T4.
S-a înregistrat o scădere de 6% a amenințărilor care folosesc documente Excel (de la 19% la 13%) în T1 față de T4.
Principalul vector de amenințare în T1 a fost e-mailul (80%), urmat de descărcările din browser (13%).
HP Wolf Security execută sarcini riscante, cum ar fi deschiderea atașamentelor de e-mail, descărcarea de fișiere și link-uri în micro-mașini virtuale (micro-VM) izolate, pentru a-i proteja pe utilizatori. De asemenea, captează urme detaliate ale încercărilor de infectare. Tehnologia HP de izolare a aplicațiilor atenuează amenințările care ar putea trece neobservate de alte instrumente de securitate și oferă informații unice despre noile tehnici abordate de hackeri.

Despre studiu

Datele au fost colectate în mod anonim cu instrumentele HP Wolf Security, în perioada ianuarie-martie 2023.

Despre HP

HP Inc. (NYSE: HPQ) este un lider global în domeniul tehnologiei și creator de soluții care permit oamenilor să dea viață ideilor lor și să se conecteze cu lucrurile care contează. Prezent în peste 170 de țări, HP oferă o gamă largă de dispozitive, servicii și abonamente inovatoare și sustenabile pentru sisteme de calcul, imprimante, soluții de imprimare 3D, muncă hibridă, gaming și multe altele. Pentru mai multe informații vizitează http://www.hp.com.

Despre HP Wolf Security

HP Wolf Security este un nivel nou de securitate pentru punctele terminale. Portofoliul HP de funcții de securitate aplicate hardware-ului și de servicii de securitate pentru punctele terminale sunt concepute pentru a ajuta organizațiile să-și protejeze computerele, imprimantele și angajații împotriva atacatorilor cibernetici. HP Wolf Security oferă reziliență și protecție completă a punctelor terminale, care începe cu hardware-ul și se extinde pentru software și servicii. Vizitează https://www.hp.com/uk-en/security/endpoint-security-solutions.html.

Gartner identifica principalele 10 tendinte pentru 2023 in domeniul datelor si functiilor analitice

Gartner D_A Trends
Analiștii Gartner au discutat despre modul în care organizațiile pot valorifica aceste tendințe la Gartner Data & Analytics Summit, 8-9 mai, în Mumbai, India

Gartner a identificat cele mai importante 10 tendințe în domeniul datelor și funcțiilor analitice (D&A) pentru 2023 care îi pot ghida pe liderii D&A să găsească noi modalități de a obține valoare, anticipând schimbările și transformând incertitudinea extremă în noi oportunități de afaceri.

Domeniul datelor și funcțiilor analitice (Data and Analytics – D&A) se referă la modalitățile în care datele sunt gestionate pentru a valorifica toate căile de utilizare a lor, precum și analiza acestora, având ca scop îmbunătățirea deciziilor, a proceselor de afaceri și a rezultatelor, cum ar fi descoperirea de noi riscuri, provocări și oportunități de afaceri.

„Nevoia de a oferi o valoare demonstrabilă organizației determină aceste tendințe în D&A”, a declarat Gareth Herschel, VP Analyst la Gartner. „Directorii responsabili de date și funcții analitice (Chief data and analytics officers – CDAO) și liderii din domeniul D&A trebuie să întrețină un dialog cu părțile interesate în cadrul organizațiilor lor pentru a înțelege care este cea mai bună abordare pentru a stimula adoptarea D&A. Aceasta are ca finalitate obținerea de analize și perspective în număr mai mare și de calitate mai bună, luând în considerare psihologia și valorile umane”, a completat Gareth Herschel.

Analiștii Gartner au prezentat la Gartner Data & Analytics Summit principalele 10 tendințe din domeniul D&A pe care liderii IT și de afaceri trebuie să le abordeze și să le încorporeze în strategia lor D&A.
Figura 1: Top 10 tendințe în domeniul datelor și funcțiilor analitice pentru 2023

Sursa: Gartner (mai 2023)

Tendința 1: Optimizarea valorii

Majoritatea liderilor D&A se străduiesc să convertească în termeni de afaceri valoarea pe care ei o furnizează organizației. Optimizarea valorii din portofoliul de date, funcții analitice și inteligență artificială (AI) al unei organizații necesită un set integrat de competențe de gestionare a valorii, inclusiv evidențierea valorii, analiza fluxului de valoare, clasarea și prioritizarea investițiilor, precum și măsurarea rezultatelor pentru afacere pentru a se asigura că valoarea estimată este și cea obținută.

„Liderii D&A trebuie să optimizeze valoarea prin construirea de scenarii de valoare care stabilesc legături clare între inițiativele D&A și prioritățile critice pentru operațiunile organizației”, a spus Herschel.

Tendința 2: Gestionarea riscurilor legate de AI

Utilizarea pe scară din ce în ce mai largă a inteligenței artificiale a expus companiile la noi riscuri, cum ar fi riscurile etice, alterarea datelor de training sau eludarea detectării fraudelor, toate acestea fiind necesar a fi atenuate. Gestionarea riscurilor legate de AI nu înseamnă doar respectarea reglementărilor. Guvernarea eficientă a inteligenței artificiale și practicile responsabile de AI sunt, de asemenea, esențiale pentru a consolida încrederea între părțile interesate și pentru a cataliza adoptarea și utilizarea AI.

Tendința 3: Observabilitate

Observabilitatea este o caracteristică care permite înțelegerea comportamentului sistemului D&A și permite răspunsul la întrebările legate de acest comportament.

„Observabilitatea permite organizațiilor să reducă timpul necesar pentru a identifica principala cauză a problemelor care afectează performanța și să ia decizii de afaceri în timp util și totodată eficiente din punct de vedere al costurilor, folosind date fiabile și exacte”, a spus Herschel. „Liderii D&A trebuie să evalueze instrumentele de observabilitate a datelor pentru a înțelege nevoile utilizatorilor primari și pentru a determina modul în care acestea se potrivesc în ecosistemul general al organizației”, a completat Herschel.

Tendința 4: Partajarea datelor este esențială

Partajarea datelor include procesele derulate atât la nivel intern (interne, între departamente sau între filiale), cât și extern (între departamente din cadrul organizației sau între diverse subsidiare ale acesteia). Organizațiile pot crea „date ca produs”, în care elementele D&A sunt pregătite ca produse livrabile sau partajate.

„Colaborările în partajarea datelor, inclusiv cele externe unei organizații, sporesc valoarea acestui proces prin adăugarea de active de date reutilizabile, create anterior”, a declarat Kevin Gabbard, Senior Director, Analyst la Gartner. „Adoptați un design de data fabric pentru a obține o arhitectură unică pentru partajarea datelor prin surse de date eterogene, interne și externe”, a adăugat Kevin Gabbard.

Tendința 5: Sustenabilitatea D&A

Nu este suficient ca liderii D&A să pună la dispoziție analize și perspective pentru proiectele ESG (de mediu, sociale și de guvernanță) ale organizației. Liderii D&A trebuie, de asemenea, să încerce să-și optimizeze propriile procese pentru îmbunătățirea sustenabilității. Beneficiile potențiale sunt enorme. Practicienii D&A și AI devin din ce în ce mai conștienți de faptul că amprenta lor energetică este în creștere. Prin urmare, apar o varietate de practici, cum ar fi utilizarea energiei regenerabile de către centrele de date (cloud), utilizarea unui hardware mai eficient din punct de vedere energetic și utilizarea small data și a altor tehnici de învățare automată (ML).

Tendința 6: Un model practic de Data Fabric

Data fabric este un model de design de gestionare a datelor care folosește toate tipurile de metadate pentru a observa, analiza și recomanda soluții de gestionare a datelor. Prin asamblarea și îmbogățirea semanticii datelor de bază și prin aplicarea analizei continue asupra metadatelor, structura de date generează alerte și recomandări care pot fi folosite atât de oameni, cât și de sisteme. Permite utilizatorilor de afaceri să „consume” date cu încredere și facilitează dezvoltatorilor mai puțin calificați să devină mai versatili în procesul de integrare și modelare.

Tendința 7: AI emergentă

ChatGPT și AI generativă sunt avangarda viitoarei tendințe AI emergentă. AI emergentă va schimba modul în care majoritatea companiilor operează în termeni de scalabilitate, versatilitate și adaptabilitate. Următorul val de AI va permite organizațiilor să aplice inteligența artificială în situații în care astăzi nu este încă fezabilă, făcând AI din ce în ce mai răspândită și mai valoroasă.

Tendința 8: Ecosisteme convergente și componibile

Ecosistemele D&A convergente proiectează și implementează platforme D&A pentru a funcționa coeziv prin integrări facile, prin guvernanță și interoperabilitate tehnică. Componibilitatea unui ecosistem este asigurată prin arhitectura, asamblarea și implementarea aplicațiilor și a serviciilor configurabile.

Cu o arhitectură potrivită, sistemele D&A pot fi mai modulare, mai adaptabile și mai flexibile. În acest mod, ele pot scala în mod dinamic și vor răspunde nevoilor în creștere și în schimbare ale operațiunilor de afaceri și pentru a permite evoluția pe măsură ce mediul de afaceri și de operare se va schimba.

Tendința 9: Consumatorii devin creatori

Procentul de timp petrecut de utilizatori urmărind tablouri de bord predefinite va fi înlocuit cu experiențe de utilizator conversaționale, dinamice și încorporate, care răspund nevoilor specifice, la un moment dat, ale consumatorilor de conținut.

Organizațiile pot extinde adoptarea și impactul funcțiilor analitice, oferind consumatorilor de conținut informații ușor de utilizat și încorporate, precum și experiențele conversaționale de care au nevoie pentru a deveni creatori de conținut.

Tendința 10: Oamenii rămân principalii factori de decizie

Nu orice decizie poate sau ar trebui să fie automatizată. Grupurile D&A abordează în mod explicit suportul decizional și rolul uman în luarea deciziilor automate și augmentate.

„Eforturile de a dezvolta automatizarea deciziilor fără a lua în considerare rolul uman în decizii vor avea ca rezultat o organizație bazată pe date, fără conștiință sau scop consecvent”, a spus Herschel. „Programele de educare în privința utilizării datelor din interiorul organizațiilor trebuie să pună accent pe combinarea datelor și a funcțiilor analitice cu luarea deciziilor umane”, a adăugat Herschel.

Clienții Gartner pot citi mai multe în “Top Trends in Data and Analytics 2023.”.

Despre Gartner Data & Analytics Summit

Analiștii Gartner furnizează analize suplimentare privind tendințele din domeniul datelor și funcțiilor analitice la Gartner Data & Analytics Summit 2023. Calendarul următoarelor conferințe include: 22-24 mai la Londra și 31 iulie-1 august la Sydney. Urmăriți știrile și actualizările de la conferințe pe Twitter folosind #GartnerDA.

Despre Gartner for Data & Analytics Leaders

Gartner for Data & Analytics Leaders oferă o perspectivă acționabilă și obiectivă pentru CDAO și liderilor din domeniul datelor și funcțiilor analitice pentru a-i ajuta să-și accelereze strategia D&A și modelul de operare în scopul creșterii valorii afacerii. Informații suplimentare sunt disponibile la https://www.gartner.com/en/data-analytics.

Urmăriți știrile și actualizările de la Gartner pentru liderii D&A pe Twitter și LinkedIn folosind #GartnerDA. Vizitați Gartner Newsroom pentru mai multe informații și perspective.

Despre Gartner

Gartner, Inc. (NYSE: IT) oferă o perspectivă obiectivă și utilă pentru directori și echipele lor. Îndrumările și instrumentele noastre de specialitate permit luarea unor decizii mai rapide și mai inteligente și o performanță mai bună în ceea ce privește prioritățile esențiale ale unei organizații. Pentru a afla mai multe, vizitați: gartner.com

Mercusys anunță reduceri de Black Friday pentru produse cu tehnologii de top

București, 11 noiembrie 2022 – Mercusys, brand specializat în furnizarea dispozitivelor și accesoriilor esențiale de rețea cu scopul de a oferi acces excelent la internet pentru cât mai mulți oameni anunță reduceri de Black Friday pentru o serie de echipamente foarte performante din portofoliul companiei. Acestea vor putea fi achiziționate cu prețuri speciale, în așa fel încât utilizatorii să se poată bucura de echipamente accesibile care integrează cele mai noi tehnologii.

Anul acesta, dispozitivele vedetă ale acestei perioade sunt routerele, inclusiv dispozitive compatibile Wi-Fi 6, sistemele Mesh Gigabit din gama Mercusys Halo, dar și dispozitivele din categoria range extenderelor sau switch-urilor.
„Continuăm să ducem mai departe și anul acesta misiunea de a le oferi clienților noștri dispozitive performante la prețuri extrem de accesibile, iar Black Friday este un moment cheie pentru noi, din această perspectivă. Ceea ce ne dorim este ca tehnologia să devină cât mai la îndemână pentru tot mai mulți oameni, inclusiv standarde de top, precum Wi-Fi 6. Astfel, anul acesta am pregătit reduceri pentru produse care pot oferi conexiuni puternice și stabile pentru orice tip de locuință și pentru orice standarde ale utilizatorilor”, a transmis Leon Chen, reprezentant Mercusys în România.

Standardul Wi-Fi 6, acum pentru orice buzunar
Unul dintre produsele de top incluse în oferta de Black Friday de anul acesta este routerul Mercusys MR70X, compatibil cu tehnologia Wi-Fi 6. Acesta pune în aplicare o tehnologie avansată, concepută pentru a crește throughput-ul mediu de date în scenarii aglomerate de utilizare. Toate acestea pentru a oferi mai multe conexiuni simultane, pentru a extinde aria de acoperire Wi-Fi și pentru a menține transmisii stabile de date, îndeplinind nevoia unei experiențe wireless performante.

Dispozitivul oferă o viteză totală de până la 1.8 Gbps (1201 Mbps în banda de 5GHz și 574 Mbps în banda de 2.4GHz) și, în același timp, oferă de 4 ori mai multă capacitate de conectare prin intermediul tehnologiilor OFDMA și MU-MIMO care permit transmiterea simultan a datelor către și de la mai multe dispozitive oferind o îmbunătățire semnificativă a eficienței rețelei, crescând throughput-ul și eficiența de transmisie a dispozitivelor. Astfel, fie că vorbim despre gaming, streaming sau despre vizionarea de videoclipuri 4K, orice fel de conținut va fi redat fluid și rapid, fără lag și fără întreruperi.  
Routere cu cele mai noi tehnologii pentru toate nevoile de rețea ale utilizatorilor
Routerul Mercusys MR50G AC1900 Dual Band Gigabit cu Beamforming, MU-MIMO, Smart Connect, Control Parental și Mod Access Point este un produs care asigură divertisment neîntrerupt cu viteze de până la 1900 Mbps (1300 Mbps în banda de 5 GHz și 600 Mbps în banda de 2,4 GHz) și oferă conexiuni stabile în întreaga locuință pentru ca utilizatorii să beneficieze de semnal Wi-Fi puternic în fiecare colț al acesteia.
Mai mult, porturile Full Gigabit transferă datele prin cablu la viteze gigabit pentru performanțe maxime, iar tehnologia MU-MIMO permite routerului MR50G să comunice cu mai multe dispozitive în același timp. Nu în ultimul rând, funcția Smart Connect alege în mod inteligent cea mai bună bandă disponibilă pentru fiecare dispozitiv, în așa fel încât totul să funcționeze optim.

De Black Friday utilizatorii vor putea achiziționa la prețuri promoționale și routerul Mercusys AC12G, iar datorită acestui produs utilizatorii vor putea experienta viteze gigabit pentru divertisment nelimitat, în timp ce conectează simultan și mai multe dispozitive. De asemenea, tehnologiile IGMP Proxy/Snooping, Bridge, Tag VLAN, permit streaming-ului (IPTV) să fie disponibil pe anumite porturi Gigabit LAN, optimizând conținutul video de înaltă rezoluție.
Conexiuni de top pentru întreaga locuință, cu cele mai performante sisteme mesh
Fie că vorbim despre filme, gaming online sau despre produsele smart home din locuință, utilizatorii nu trebuie să-și facă probleme cu privire la conexiunea Wi-Fi. Astfel, sistemul mesh Halo H80X, compatibil Wi-Fi 6, elimină efectul de buffering și congestia rețelei și îi ajută pe utilizatori să beneficieze de o conexiune Wi-Fi stabilă și rapidă, în toată casa.  Standardul Wi-Fi 6 îmbunătățește practic fiecare aspect al rețelei de acasă: viteza, eficiența și capacitatea de suport pentru dispozitivele conectate în rețea. Toate acestea sunt posibile datorită unor funcții avansate, printre care OFDMA, MU-MIMO, 1024-QAM, BSS Color și canale de 160 MHz. Acest lucru înseamnă că utilizatorii pot conecta până la 150 de dispozitive simultan și pot beneficia de viteze de până la 3000 Mbps, pentru experiențe online memorabile.  

Dispozitive pentru optimizarea rețelei de acasă, indiferent de necesitățile utilizatorilor
Tot în oferta de Black Friday, Mercusys a inclus anul acesta și range extenderul ME10, un produs care îi ajută pe utilizatori să extindă cu ușurință semnalul în orice colt al locuinței. Astfel, aceștia se pot bucura de o conexiune WiFi rapidă și stabilă, de până la 300 Mbps, dar și de conexiuni rapide prin cablu pentru calculatoare, IPTV-uri și console de jocuri. Din lista produselor care pot fi cumpărate la prețuri speciale face parte și switch-ul desktop MS105G, ce integrează cinci porturi RJ45 cu auto-negociere de 10/100/1000 Mbps și suport automat MDI/ MDIX. Acesta este foarte utilă pentru extinderea ușoară și rapidă a rețelei prin cablu, are un design compact pentru aranjare flexibilă, iar datorită tehnologiei Green Ethernet ajută la economisirea energiei cu până la 82%.

Produsele oferite la reducere de Black Friday 2022 vor putea fi cumpărate din magazinele Altex, eMAG și Flanco.
*Toate informațiile și modelele Mercusys din oferta Black Friday 2022 pot fi modificate fără o notificare prealabilă, în funcție de disponibilitatea stocului partenerilor și de politica lor internă.

Despre Mercusys
Mercusys furnizează o gamă largă de dispozitive și accesorii de rețea cu scopul de a oferi acces excelent la Internet pentru cât mai mulți oameni posibil. Routerele Wi-Fi, sistemele mesh, adaptoarele Wi-Fi, range extenderele, access pointurile și switchurile SOHO sunt realizate să satisfacă și cele mai exigente nevoi de rețea. Mercusys colaborează cu profesioniști de top din întreaga lume și dezvoltă dispozitive inovatoare prin intermediul parteneriatelor cu producători renumiți de chipset, inclusiv MediaTek și Qualcomm. Mercusys are un angajament puternic față de excelență, o vastă rețea globală și un vis de îmbunătățire a vieții oamenilor prin conexiuni mai bune.
Pentru mai multe informații despre Mercusys, vizitați site-ul http://www.mercusys.com/ro/ sau ne puteți contacta pe adresa support.ro@mercusys.com
Despre tehnologia Mesh Mercusys: Wi-Fi Mesh – Bine ai venit la Mercusys
Despre tehnologia Wi-Fi 6 Mercusys: https://www.mercusys.com/ro/article-details-495
Povestea Mercusys: www.mercusys.com/ro/about-us
3 ani garanție: www.mercusys.com/ro/article-details-453
Ne puteți urmări și pe:
Facebook: www.facebook.com/MercusysRomania/
Instagram: https://www.instagram.com/mercusysromania/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgKASZbXICanDy5Zrv3enIg