Se lansează Biblioteca Digitală Upper.School

  • Peste 2300 de lecții de matematică, fizică, informatică, chimie, astronomie și lingvistică
  • Peste 20000 de probleme selectate și soluții
  • Peste 2500 de materiale de curs

Lansarea Bibliotecii Digitale Upper.School reprezintă o inițiativă unică din zona platformelor educaționale, o sursă nelimitată de cunoaștere pentru copiii ce-și doresc să afle mai mult decât ceea ce li se oferă la școală. Totodată, această inițiativă vine în sprijinul părinților, cu empatie pentru nevoia lor de a fi la curent cu progresul constant al copiilor și oferindu-le acces permanent la informații despre statusul cursurilor și procesul de învățare. Prin Biblioteca Upper.School, copiii dornici să exploreze noi orizonturi ale cunoașterii vor putea accesa peste 2300 de lecții de matematică, fizică, informatică, chimie, astronomie sau lingvistică, unde ulterior își vor exersa noile cunoștințe acumulate prin cele 20000 de probleme atent selectate de profesori pasionați și dornici să ofere elevilor o educație superioară.

Biblioteca Digitala Upper School

Biblioteca Digitală Upper.School a pornit la drum ca o inițiativă de susținere a educației ce implică profesori cu reputație și foști olimpici internaționali, absolvenți ai facultăților de prestigiu naționale și internaționale. Upper.School lansează Biblioteca Digitală pentru copiii dornici să pășească în domeniul științelor, ce-și doresc să descopere cursuri de Matematică, Informatică, Fizică, Chimie, Astronomie, Lingvistică și să exploreze noțiuni noi alături de o comunitate de elită. Biblioteca Digitală se adresează elevilor începând de la clasa a II-a, până la clasa a XII-a și oferă experiența reală a lecțiilor, cu discuții între elevi și profesori, cu întrebări și probleme interesante, din care elevii au prilejul de a învăța alături de profesori cu adevărat implicați în dezvoltarea noilor generații. În plus, Biblioteca Upper.School vine să ofere suport părinților și elevilor care fie vor să aprofundeze materia studiată la școală, fie să se pregătească pentru olimpiade și concursuri.

Lioara_Ivanovici_UpperSchool

Toate sesiunile înregistrate ale cursurilor live derulate până în prezent sunt disponibile în platforma Upper.School. Astfel, atmosfera dinamică și colaborativă pe care profesorii Upper.School o creează poate fi accesată din fața calculatorului în orice moment. În cadrul cursurilor copiii se simt ca în clasă: au parte de interacțiune reală, de un ritm de predare adaptat elevilor, întrebări, discuții și dezbateri. Deși diferite de sesiunile live, sesiunile înregistrate au ca principal avantaj interactivitatea, care aduce beneficii mai mari decât urmărirea unei simple prezentări online sau învățării dintr-un manual.

Cursurile live se desfășoară pe tot parcursul anului școlar pentru toate materiile. Astfel, cu ajutorul unui abonament pe platformă, puteți avea parte de conținut nou continuu și să vă bucurați de toate înregistrările cursurilor Upper.School.

”Ne dorim să le arătăm elevilor motivați să învețe mai mult că se pot autodepăși. Că dacă ei, în primul rând, își doresc mai mult, pot avea parte de sprijin real din partea profesorilor și că, într-un mediu cum este Upper.School, se vor simți cu adevărat capabili de a-și atinge cele mai mărețe visuri.

Astfel, noi venim constant cu probleme noi și teme noi de dezbatere pentru că punem preț pe dezvoltarea continuă atât a elevilor ce aleg să se pregătească alături de noi, cât și a sistemului de învățare în sine. Credem într-un sistem în care elevii aleg să participe la un anumit curs pentru că sunt cu adevărat interesați de acel domeniu și, prin urmare, le oferim tot ceea ce au nevoie practic pentru a afla cât mai multe”, a declarat Adrian Dragomirescu, CEO Upper.School.

Principalii beneficiari sunt elevii, însă motorul participării lor la cursuri stă în dorința părinților de a le oferi șansa de a învăța mai bine, de a-și dezvolta abilitățile. Părinții joacă un rol cheie în susținerea educației copiilor, iar participarea lor activă în educație duce la o implicare mai mare a copiilor în activitatea școlară.

În sistemul de predare se ține cont de afinitatea noii generații pentru lumea virtuală și toate cursurile se desfășoară online. Elevii zilelor noastre sunt obișnuiți cu tehnologia și la fel suntem și noi. Din acest motiv am dezvoltat această platformă de streaming educațional, pentru ca elevii dornici să învețe mai mult să poată accesa cursurile noastre de oriunde din lume.”, a spus Adrian Dragomirescu.

Platforma integrează toate componentele necesare în procesul de învățare într-un mod prietenos cu utilizatorii. Cu un meniu intuitiv, în Biblioteca Digitală Upper.School se pot găsi cu ușurință toate sesiunile de curs înregistrate, precum și materialele didactice utile elevilor pentru a aprofunda materiile care-i pasionează. De asemenea, în cadrul platformei sunt susținute testările și tot aici se pot vizualiza notele obținute, precum și progresul elevului de la momentul înscrierii până în prezent.

“Cel mai interesant proces de învățare se întâmplă atunci când copiii sunt stimulați pentru a avea idei. Dacă nu reușești să creezi cadrul pentru ca ei să-și descopere singuri ideile și să aibă curajul să le spună, atunci nu este învățare, este doar transfer de informații. Iar copiii nu doar de informații au nevoie, oricât de bine selectate și de bună calitate ar fi. Totodată, cunoaștem faptul că elevii noștri au un nivel ridicat de procesare a materiei și adaptăm gradul de dificultate al problemelor în funcție de fiecare grupă în parte, astfel încât fiecare elev să poată studia și înțelege ceea ce parcurgem. Platforma upper.school a fost gândită să înglobeze toate funcționalitățile necesare creării efectului de “fiecare acasă, dar e ca în clasă”. Sau oriunde, nu neapărat în clasă”, ne spune Lioara Ivanovici, fondator Upper.School și coordonator al programelor de pregătire pentru olimpiadă și concursuri internaționale.

Cu o echipa de profesori și mentori cu reputație internațională în pregătirea olimpicilor ce aduc aurul acasă an de an, Biblioteca Upper.School contribuie constant cu materiale video noi ce depășesc calitativ caracteristicile învățământului din ziua de astăzi.

Ceea ce-i motivează pe profesori să se implice în totalitate în acest proiect, să explice cu răbdare și charismă lecțiile și să formeze următoarele generații este feedback-ul constant primit de la elevi. “Aștept fiecare curs ca pe un episod nou din serialul preferat” sau “Îmi pare rău că s-a terminat, abia aștept să mă înscriu și anul viitor” sunt doar câteva dintre cuvintele pe care aceștia le citesc, mândri că predau unor copii ce încep să vadă în ei înșiși mai mult decât ceea ce ar fi văzut dacă ar fi urmat doar cursurile de la școală. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Upper.School!

Despre Upper.School

 

Ne dorim tot ceea ce este mai bun pentru copiii noștri, iar educația de calitate le poate oferi mai multe șanse. În anul 2020 am creat Upper.School, o comunitate a celor care vor mai mult, cu misiunea de a oferi educație STEM de cea mai înaltă calitate. Comunitatea Upper.School reunește o rețea de profesori cu reputație incontestabilă și o platformă digitală care să integreze programe de învățare superioare. Prin cursurile live și posibilitatea de a le parcurge în varianta înregistrată, prin materiale de curs, teme, feedback și comunicare între participanți și profesor, ne propunem să ajungem la cât mai mulți copii pentru a îi susține în drumul lor spre un viitor strălucit.

 

Despre Fundația Upper

 

Fundația Upper Education este o altă inițiativă educațională lansată în decembrie 2018, care își propune să sprijine elevii talentați din România, ce își doresc să facă performanță în materiile exacte. Anual, Fundația organizează programe gratuite de pregătire pentru competiții internaționale de matematică, organizează concursuri gratuite la nivel național și este organizator local al unor concursuri internaționale individuale sau pe echipe. În fiecare an, Fundația premiază olimpicii naționali la matematică și susține pregătirea copiilor ambițioși prin invitații de participare gratuită în programele de pregătire de nivel avansat. Mai multe detalii puteți afla pe: https://fundatia.upper.school/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *