In general, traditiile de nunta se pastreaza la sate. Sunt si la orase miri care respecta o mare parte din traditii, insa, de cele mai multe ori ele sunt respectate de mirii de la sate.
In cele ce urmeaza vrem sa iti vorbim de traditiile de nunta din Oltenia, insa, nu inainte de a-ti vorbi despre o formatie nunta Bucuresti care poate fi tot ceea ce ai nevoie la nunta ta. Formatia Bucuresti este o formatie de oameni cu chef de viata, oameni tineri si cu sufletul tanar care stiu cum sa intretina atmosfera la o nunta. Alegerea unei formatii nunta poate fi dificila, insa, daca optezi pentu aceasta formatie poti face o alegere buna.
Revenim acum la traditiile de nunta din Oltenia. Oltenii sunt oameni petrecareti care nu uita sa-si respecte traditiile si obiceiurile legate de nunta.
Un obicei frecvent pastrat este impodobirea bradului. Acest obicei se regaseste si in alte zone. Bradul trebuie impodobit de catre prietenii mirelui. In varful bradului se aseaza in general o sticla de tuica sau un cozonac. Bradul este lasat apoi in casa mirilor, iar acestia il pastreaza pana se usuca.
Bocitul miresei este un alt obicei respectat in Oltenia. In general, in aceasta zona mirii locuiesc impreuna dupa logodna, insa, inainte de nunta mireasa vine acasa, unde persoanele prezente plang deoarece ea se desparte de familie pentru a-si forma propria familie.
Un ultim obicei pe care vrem sa-l amintim este acela ca in dimineata de dupa nunta, mireasa mere la o fantana din sat, iar acolo scoate o galeata de apa si pune bradul in ea, dupa care ofera crengute nuntasilor.
Daca tii la traditii si iti plac, e bine sa le respecti. Nunta este un eveniment unic la care trebuie sa te distrezi alaturi de invitati si de o formatie nunta care stie ce are de facut. Nu uita ca poti alege formatii nunta Bucuresti, chiar daca esti din Oltenia, Moldova sau Dobrogea.