Poluarea fonică începe să afecteze performanţa şi rata de retenţie a angajaţilor

plantronics_logo

Cu o forţă de muncă tot mai volatilă şi deschisă schimbărilor rapide de loc de muncă, angajatorii trebuie să adauge la pachetele de salarii şi beneficii elemente la care foarte puţini s-ar fi gândit că fac diferenţa.

Un studiu comandat de Plantronics în 2017 asupra efectelor zgomotului la locul de muncă a relevat că 94% dintre respondenţi s-au declarat convinşi că ar putea face mai mult într-un mediu mai liniştit, iar 53% au fost de acord că zgomotul de fond le reduce satisfacţia la locul de muncă şi performanţa*.

“Aceste informaţii pot fi importante pentru manageri şi antreprenori pentru că aduc noutăţi în lista de propuneri atractive pe care companiile le pot prezenta atunci când recrutează. Modul de lucru se schimbă şi în special în zonele cu zgomot puternic de fond, precum call center, zgomotul şi perturbarea reprezintă probleme mai mari decât îşi închipuie cei mai mulţi dintre manageri, şi pot avea efecte negative asupra angajamentului şi productivităţii angajaţilor”, este de părere Heidi Butler, Regional Manager – Eastern Europe Plantronics.

Heidi Butler participă la Customer Care Conference, în Bucureşti, pe 18 aprilie, unde se va discuta, printre altele, şi despre noua realitate din industria de call center: nu mai este suficient să răspunzi rapid, ci este nvoie de interacţiuni mai bune, mai confortabile şi cu sens, pentru rezultate mai bune în retenţia, angajamentul şi achiziţia clienţilor.

Acesta este într-adevăr un subiect important de discuţie, din moment ce 64% din respondenţii la studiul din 2017 asupra efectelor zgomotului la locul de muncă au spus că faptul de a se putea izola de zgomot şi sursele de perturbare a atenţiei le-a mărit productivitatea.

Plantronics, lider mondial în tehnologii de comunicare, are experienţă în colaborarea cu call centre de toate dimensiunile, din întreaga lume, pentru a înţelege comportamentul angajatului mediu al acestora, preferinţele faţă de anumite echipamente şi modul în care zgomotul şi perturbarea atenţiei le afectează abilitatea de a lucra.

Plantronics a fost fondată în 1961 când doi piloţi de aeronave au decis să inventeze o alternativă la căştile convenţionale pentru aviaţia comercială. Opt ani mai târziu, şi 384.000 de km mai departe, Plantronics a făcut istorie atunci când Neil Armstrong a rostit cuvintele legendare de pe Lună, transmise printr-un set Plantronics. Astăzi, Plantronics are peste 50 de ani de istorie în leadership, inovaţie şi evoluţie în piaţa de tehnologie, cu peste 400 de ingineri, 700 de patente şi o echipă de design cu multe premii la activ şi excelenţă în manufacturare recunoscută internaţional.

În cazul în care vă întrebaţi de ce „zgomotul” a devenit subiect dintr-o dată, un studiu a relevat că poate dura până la 23 de minute, în medie, să ne recâştigăm concentrarea, după ce atenţia ne este distrasă. Comparaţi asta cu câştigul pe oră şi veţi înţelege impactul financiar potenţial.

Plantronics este un pionier în domeniul echipamentelor audio și un lider global în industria comunicațiilor, creând soluții inteligente și adaptate care sprijină nevoile cele mai importante ale clienţilor: experimentarea și facilitarea unei comunicări simple și clare, în timp ce se bucură de medii înconjurătoare lipsite de distrageri.

Soluțiile Plantronics sunt folosite la nivel mondial atât de către consumatori, cât și de către alte afaceri, fiind alegerea ideală pentru birouri cu format deschis. De la Unified Communications și ecosisteme de servicii clienți, la analize de date și căști cu tehnologie Bluetooth, Plantronics oferă soluții de comunicații de înaltă calitate pe care clienții noștri se bazează astăzi.

Plantronics este prezent în România de la sfârşitul anilor 1990 prin intermediul unui parteneriat de durată cu distribuitorul local ABN Systems International, www.abnsystems.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *