De Ziua Internațională a Berii, foodpanda îți recomandă top preparate culinare care se potrivesc perfect alături de bere

București, 2 august 2019 – În fiecare an, în prima vineri a lunii august, sărbătorim a treia cea mai populară băutură la nivel mondial, după apă și ceai, berea. Cu această ocazie, foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, îți recomandă un top al preparatelor culinare pe care să le încerci alături de bere. 

Specifice bucătăriei americane, Spicy Ribs, coaste marinate cu ardei iute, servite cu fasole, salată coleslaw, cartofi prăjiți și inele de ceapă, se potrivesc perfect alături de bere. Se pot comanda de la restaurantul RIBS Bar&Grill din București.

Alte preparate clasice din bucătăria americane, ideale pentru o masă care conține și bere sunt și BBQ Chicken Wings, aripioare de pui cu sos barbeque, sos blue cheese, morcovi și țelină apio. Le poți savura de la restaurantul Vibes 19 din București.

Un preparat din bucătăria tradițională românească ce nu mai are nevoie de nicio prezentare și care și-a câștigat statutul de aliat al berii în orice moment, sunt micii pe pâine, preparați din carne de porc și mirodenii. Îl vei regăsi și în meniul restaurantului Meat Busters at /FORM café din Cluj-Napoca.

Pizza Rustica, inspirată de bucătăria italienească, are o rețetă care se potrivește perfect alături de o bere, datorită ingredientelor sale precum mozzarella, ceapă, șuncă, salam uscat, sos mazza din pulpă de roșie și busuioc. Dacă ești din Timișoara o poți încerca de la restaurantul Pizza Fresca.

O alternativă sățioasă și perfectă alături de această băutură, sunt cârnăciorii prăjiți foarte gustoși, preparați după o rețetă proprie la Rotiseria Krantz din Iași.

Dacă vrei să combini mai multe gusturi și totuși să încerci un preparat specific bucătăriei românești, nu trebuie să ratezi pârjoalele cu sos hribi și garnitură de cartofi, de la restaurantul La Ceaun din Brașov.

O rețetă care merge perfect alături de o bere rece este și Burgerul Gran Torino cu cartofi prăjiți și sos, ce conține un mix de ingrediente și legume proaspete precum: chiflă de casă, carne de vită tocată proaspăt, roșii cherry, ceapă, rucola, brânză gorgonzola, sos remoulade făcut în casă și ketchup. Îl poți savura de la restaurantul Kokolosh din Oradea.

Un preparat specific bucătăriei grecești pe care îl poți încerca cu bere este Gyros de pui, pregătit din carne de pui, tzatziki, cartofi prăjiți, ceapă roșie și lipie grecească, ce poate fi comandat și de la Nikos Greek Taverna din Constanța.

Foarte potrivită alătură de bere este și tochitura haiducească cu mămăliguță, un mix de carne din cotlet de porc, piept de pui și cârnăciori, legume, ceapă, ardei gras, roșii și mămăligă, pe care o poți încerca de la restaurantul Amoretti din Arad.

Din preperatele culinare care se potrivesc cu bere nu ar trebui să lipsească nici Urban Dog, ce include un cârnat din carne de vită și porc, varză murată, ceapă crocantă, diferite sosuri și chiflă. Îl poți comanda de la restaurantul Urban Food din Sibiu.

Din datele centralizate de companie, cele mai comandate preparate culinare alături de bere sunt mâncarea românească și pizza. Cele mai multe astfel de comenzi sunt plasate în weekend, cu un vârf de comenzi atins în ziua de duminică.

Scurtă istorie a berii

Istoria berii se întinde pe mai mult de 6000 de ani, însă nimeni nu știe cu exactitate cum a fost descoperit procesul său de fabricare. În Antichitate, berea era considerată un dar din partea zeilor, răspândindu-se cu rapiditate în rândul civilizațiilor: sumeriană, egipteană, grecească și romană. Mai târziu, Biserica Catolică a jucat un rol important în fabricarea berii, mânăstirile fiind cele care au contibuit la perfecționarea metodelor de preparare. În timpul Evului Mediu, în Europa, berea devine o băutură mai sigură decât apa, datorită procesului de preapare care înlătura impuritățile. Descoperirea procesului de pasteurizare în secolul al XIX-lea, dar și apariția îmbutelierii și dezvoltarea căilor ferate au făcut posibilă producția în masă și comercializarea sa în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *