MARII CÂȘTIGĂTORI 2020 AU FOST ANUNȚAȚI CÂȘTIGĂTORII PENTRU COMPETIȚIILE PROFESSIONAL, OPEN, STUDENT ȘI YOUTH

World Photography Organisation a anunțat astăzi câștigătorii prestigiosului premiu Sony World Photography Awards 2020. Titlul Photographer of the Year și premiul de 25.000 de dolari merg la Pablo Albarenga (Uruguay) pentru seria Seeds of Resistance. De asemenea, au fost anunțați și cei zece câștigători din categoria Profesional, alături de locurile 2 și 3, precum și câștigătorii generali ai categoriilor Open, Student și Youth.

Seeds of Resistance este o lucrare care îmbină fotografii ale peisajelor și teritoriilor aflate în pericol din cauza exploatărilor miniere și agro-industriale cu portretele activiștilor care luptă pentru conservarea lor. În 2017, cel puțin 207 lideri și ecologiști au fost uciși în timp ce își protejau comunitățile împotriva proiectelor care le amenință teritoriile. Potrivit unui raport realizat în 2018 de Global Witness, cele mai multe dintre aceste cazuri s-au produs în Brazilia, fiind înregistrate 57 asasinate, dintre care 80% au fost împotriva persoanelor care apărau Amazonul.

Seria lui Albarenga explorează legătura dintre apărătorii teritoriilor și pământurile lor – o zonă sacră în care se odihnesc sute de generații de strămoși. În fotografii, personajele principale ale poveștii sunt văzute de sus, ca într-o luptă pe viață și pe moarte pentru domeniile care le aparțin.

Mike Trow, președintele competiției Professional 2020, a declarat: „Câștigătorul din acest an provine din categoria Creative și este o serie genială de imagini care oferă un testimonial vizual puternic al modului în care defrișarea merge mână în mână cu distrugerea comunităților și a popoarelor. Procesul de jurizare din acest an a fost unul captivant – au existat povești extraordinare și seturi de imagini care ar fi putut câștiga titlul general, dar proiectul Seeds of Resistance a ieșit cu adevărat în evidență. Pablo este din Uruguay și acest proiect este profund personal pentru el, ca fotograf. Efortul necesar pentru a conceptualiza, produce și filma această serie este lăudabil.”

Comentând triumful său, Albarenga a transmis: „Prin acest premiu important, am obținut două victorii: în primul rând, oportunitatea de a spune poveștile comunităților tradiționale ale Amazonului prin evidențierea oamenilor care încă luptă nu numai pentru viitorul lor, ci pentru viitorul întregii comunități. Trebuie să privim dincolo de copaci, oxigen și speciile „nedescoperite” ale pădurii tropicale. A doua e faptul că premiul Fotograful Anului merge anul acesta în America Latină, un continent numit istoric în percepția străinilor. Sper că mult mai mulți fotografi din regiunea noastră vor contribui în continuare la vocea noastră comună, consolidând astfel comunitatea uimitoare a povestitorilor din America Latină ”.

Nantu is an indigenous young man from the Achuar Nation of Ecuador who leads a project of solar-powered river boats for collective transport. By installing solar panels on a specially designed boat’s roof, he is working to end Achuar’s dependence on petrol. Left: On his land, Nantu lies dressed with traditional Achuar clothing. Right: the pristine rainforest from the Achuar territory. Sharamentsa, Pastaza, Ecuador. Photo-composition: Pablo Albarenga

CÂȘTIGĂTORI CATEGORIEI PROFESSIONAL

Fotografii câștigători din competiția Professional au fost selectați de un juriu format din experți pentru înscrierea unor serii de lucrări remarcabile de cinci până la zece imagini, de la subiecte personale și observații, la titluri de știri și probleme puțin cunoscute, dar critice. Câștigătorii acestui an sunt:

ARHITECTURĂ

CÂȘTIGĂTOR: Sandra Herber (Canada) pentru seria Ice Fishing Huts, Lake Winnipeg

Finalisti: locul 2 Jonathan Walland (Marea Britanie); Locul 3 José De Rocco (Argentina)

CREATIVE

CÂȘTIGĂTOR: Pablo Albarenga (Uruguay) pentru seria Seeds of Resistance

Finalisti: locul 2 Dione Roach (Italia); Locul 3 Luke Watson (Marea Britanie)

DISCOVERY

CÂȘTIGĂTOR: Maria Kokunova (Federația Rusă) pentru seria The Cave

Finalisti: locul 2 Hashem Shakeri (Republica Islamică Iran); Locul 3 Hugh Kinsella Cunningham (Marea Britanie)

DOCUMENTAR

CÂȘTIGĂTOR: Chung Ming Ko (Hong Kong SAR) pentru seria Wounds of Hong Kong

Finalisti: locul 2 Didier Bizet (Franta); Locul 3 Youqiong Zhang (China continentală)

MEDIU INCONJURATOR

CÂȘTIGĂTOR: Robin Hinsch (Germania) pentru seria Wahala

Finalisti: locul 2 Álvaro Laiz (Spania); Locul 3 Luca Locatelli (Italia)

PEISAJ

CÂȘTIGĂTOR: Ronny Behnert (Germania) pentru seria Torii

Finalisti: locul 2 Florian Ruiz (Franta); Locul 3 Chang Kyun Kim (Coreea de Sud)

NATURĂ ȘI VIAȚĂ SĂLBATICĂ:

CÂȘTIGĂTOR: Brent Stirton (Africa de Sud) pentru seria Pangolins in Crisis

Finalisti: locul 2 Masahiro Hiroike (Japonia); Locul 3 Adalbert Mojrzisch (Germania)

PORTRET

CÂȘTIGĂTOR: Cesar Dezfuli (Spania) pentru seria Passengers

Finalisti: locul 2 Denis Rouvre (Franta); Locul 3 Sasha Maslov (Ucraina)

SPORT

CÂȘTIGĂTOR: Ángel López Soto (Spania) pentru seria Senegalese Wrestlers

Finalisti: locul 2 Lucas Barioulet (Franta); Locul 3 Andrea Staccioli (Italia)

NATURĂ MOARTĂ

CÂȘTIGĂTOR: Alessandro Gandolfi (Italia) pentru seria Immortality, Inc.

Finaliste: locul 2 Elena Helfrecht (Germania); Locul 3 Fangbin Chen (China continentală)

Pentru a afla mai multe despre proiectele câștigătoare și finaliste din acest an, vă rugăm să vizitați galeriile noastre online.

fotograful anului la categoria OPEN  

 

Competiția Open sărbătorește puterea imaginilor unice. Fotografiile câștigătoare sunt selectate pentru capacitatea lor de a comunica o narațiune vizuală remarcabilă, combinată cu excelența tehnică. Selecționat dintre cei zece câștigători din categoria Open, Tom Oldham (Marea Britanie) este numit Open Photographer of the Year 2020 și primește premiul de 5.000 de dolari pentru proiectul său Black Francis.

Fotografia este un portret alb-negru al solistului Pixies Charles Thompson (cunoscut sub numele de Black Francis), realizat inițial pentru revista MOJO. Rugat de Oldham să-și recunoască frustrarea referitoare la sesiunile foto, Francis a oferit un gest perfect de exasperare, ducându-și mâinile la față. Rezultatul a fost o fotografie expresivă care a reprezentat imaginea principală a articolului.

Vorbind despre victoria sa, Oldham a transmis: „Este un compliment incredibil să fii desemnat câștigător pentru acest premiu, întrucât am împărțit lista scurtă cu atât de multe talente de talie mondială. Nu am visat vreodată că aș putea ajunge undeva în competiția Open, deoarece standardul este extrem de ridicat și este un scop care va dura cu siguranță mult până a fi realizat. Mulțumesc revistei Mojo pentru oportunitate, echipei mele geniale și bineînțeles lui Charles pentru că a oferit un astfel de moment. Sunt uimit și încântat”.

Tokyo (Japan), Miraikan, The National Museum of Emerging Science and Innovation: a close-up of Alter, a robot on display at the museum. Some believe that the in the future, it will be possible to completely “download” our minds into humanoids similar to this one, and therefore, by overcoming the physical limits imposed by the human body, it will be possible to live forever.

FOTOGRAFUL ANULUI LA CATEGORIA STUDENT

Studenta din Grecia, Ioanna Sakellaraki, a fost aleasă Student Photographer of the Year 2020 pentru seria sa Aeiforia, creată ca răspuns la brieful „Sutenabilitatea acum”, care a solicitat studenților să producă o lucrare legat de sustenabilitatea mediului. În seria ei, Sakellaraki a prezentat fotografii în timpul nopții cu panouri solare, turbine eoliene și ferme care utilizează energie econolgică, folosite pe mica insulă Tilos din Grecia, care este prima din Mediterana care funcționează aproape în totalitate cu energie regenerabilă.

Sakellaraki reprezintă Royal College of Art din Marea Britanie și a câștigat echipamente de fotografie Sony în valoare de 30.000 de euro pentru instituția din care provine. Comentând câștigul ei, spune: „Sunt onorată că am primit titlul Student Photographer of the Year. Seria mea, Aeiforia, mi-a permis să împărtășesc o poveste pozitivă pe tema durabilității prin surprinderea peisajului ca o trecere în atmosfera de noapte a insulei grecești Tilos. Sper că această recunoaștere onorabilă îmi va oferi ocazia să lucrez și pentru multe alte misiuni de acest fel. De asemenea, sunt recunoscător în numele Royal College of Art din Marea Britanie pentru primirea echipamentului excelent pe care Sony îl oferă cu generozitate, deoarece îi va ajuta pe alți studenți să realizeze noi proiecte”.

 
Protests in Hong Kong show no signs of abating after months of unrest. What began as an objection to the extradition bill has evolved into a wider protest regarding the future of the city. Due to clashes with police, protestors have suffered a range of injuries, with reports suggesting that since the demonstrations began cases of depression and post-traumatic stress disorder (PTSD) have risen among the population. “The struggle of man against power is the struggle of memory against forgetting”, suggested author Milan Kundera. Scars and bruises may fade, but we must remember what caused them. Here are the wounds of the casualties.

FOTOGRAFUL ANULUI LA CATEGORIA YOUTH

Selecționat dintre șapte câștigători ai categoriei, Hsien-Pang Hsieh (Regiunea Taiwan, 19 ani) a câștigat titlul de Youth Photographer al anului 2020 pentru imaginea sa Hurry, prezentând un interpret de stradă care se pare că se plimbă în grabă, dar de fapt stă nemișcat. Inspirat de experiența sa ca student nou venit în Germania, Hsien-Pang vede imaginea ca fiind comentariul său asupra ritmului intens al vieții și un îndemn pentru cei din jur pentru încetinirea ritmului zilnic.

CONTRIBUȚIE REMARCABILĂ ÎN LUMEA FOTOGRAFIEI

Anul acesta titlul Outstanding Contribution to Photography a fost desemnat editorului Gerhard Steidl.

Aceasta este prima dată în istoria Premiilor când titlul Outstanding Contribution to Photography a fost oferit altcuiva decât unui fotograf. Înființată în 1968, editura lui Steidl a lansat propriul program de albume fotografice în 1996 și, în câțiva ani, a crescut la ceea ce este astăzi; cea mai mare selecție globală de fotografie contemporană. Catalogul său remarcabil de albume foto prezintă practicieni renumiți, printre care Joel Sternfeld, Nan Goldin, Bruce Davidson, Robert Frank, Berenice Abbott, Robert Adams, Henri Cartier-Bresson, Karl Lagerfeld și Juergen Teller. Publicațiile sale cuprind întreaga istorie a fotografiei, de la maeștrii timpurii până la fotografii de renume de astăzi și reprezintă spectrul divers al expresiei fotografice – de la artă și modă la fotografie documentară și de stradă.

Fotografii câștigători vor fi sărbătoriți pe canalele și platformele online ale World Photography Organisation, folosind conținut dedicat, inclusiv videoclipuri, prezentări și sesiuni Q&A în direct. O vitrină digitală a proiectelor și imaginilor câștigătoare și finaliste din acest an este disponibilă pe pagina On Screen.

Ca răspuns la evenimentele recente, Word Photography Awards a lansat și pagina Stay Connected, care cuprinde un program variat de inițiative, activități și resurse online, ce își propune să sprijine și să inspire publicul și fotografii recunoscuți la premiile din acest an.

Comentând premiile acordate în acest an, Scott Gray, fondator și CEO al Word Photography Awards, a declarat: „Competiția Sony World Photography Awards a  fost înființată pentru a ajuta fotografii să obțină recunoașterea pe care o merită,  expoziția oferind o platformă importantă pentru a-și împărtăși munca publicului nou. Din cauza restricțiilor actuale generate de pandemia globală, nu am putut să ținem expoziția din acest an, cu toate acestea, suntem încă dedicați promovării imaginilor și proiectelor câștigătoare și asigurăm că premiile oferă expunere și apreciere pentru activitatea fotografilor. Avem mare noroc că putem colabora cu Sony pentru această activare. Sony ne împărtășește angajamentul față de acest mediu și față de fotografii individuali și împreună vom continua să sărbătorim munca lor și să creștem popularitatea fotografiei ca artă. ”

Toate imaginile câștigătoare și cele aflate pe lista scurtă sunt disponibile pentru a fi descărcate pentru publicare pe www.worldphoto.org/press

CÂȘTIGĂTORII ȘI LISTA SCURTĂ A COMPETIȚIEI PROFESSIONAL 2020

ARCHITECTURĂ:

Câștigătorul categoriei:

Sandra Herber, Canada

Locul doi: Jonathan Walland, Marea Britanie

Locul trei: José De Rocco, Argentina

Lista scurtă:

Swen Bernitz, Germania

Liang Chen, China

Jeoffrey Guillemard, Franța

Marcin Płonka, Polonia

Fyodor Savintsev, Federația Rusă

Laurin Schmid, Germania

Alexander Tatarenko, Federația Rusă

CREATIVE:

Câștigătorul categoriei:

Pablo Albarenga, Uruguay

Locul doi: Dione Roach, Italia

Locul trei: Luke Watson, Marea Britanie

Lista scurtă:

Michel Le Belhomme, Franța

Nicoletta Cerasomma, Italia

Joseph Ford, Marea Britanie

Ritsuko Matsushita, Japonia

Serge Varaxin, Federația Rusă

Reuben Wu, Marea Britanie

DISCOVERY:

Câștigătorul categoriei:

Maria Kokunova, Federația Rusă

Locul doi: Hashem Shakeri, Iran

Locul trei: Hugh Kinsella Cunningham, Marea Britanie

Lista scurtă:

Diogo Baptista, Portugalia

Emmanuelle Firman, Franța

Adrian Francis, Statele Unite ale Americii

Massimo Gurrieri, Italia

Thomas Hänisch, Germania

Edward Kaprov, Israel

Murat Yazar, Turcia

DOCUMENTAR:

Câștigătorul categoriei:

Chung Ming Ko, Hong Kong

Locul doi: Didier Bizet, Franța

Locul trei: Youqiong Zhang, China

Lista scurtă:

Nicholas Moir, Australia

Patrick Wack, Franța

Eddy van Wessel, Olanda

Ian Willms, Canada

MEDIU ÎNCONJURĂTOR:

Câștigătorul categoriei:

Robin Hinsch, Germania

Locul doi: Álvaro Laiz, Spania

Locul trei: Luca Locatelli, Italia

Lista scurtă:

Jenny Evans, Australia

Marco Garofalo, Italia

Eddo Hartmann, Olanda

Maximilian Mann, Germania

Pierpaolo Mittica, Italia

Carolina Rapezzi, Italia

Kristof Vrancken, Belgia

PEISAJ:

Câștigătorul categoriei:

Ronny Behnert, Germania

Second place: Florian Ruiz, Franța

Third place: Chang Kyun Kim, Kores de Sud

Lista scurtă:

Mauro Battistelli, Italia

Jeroen van Dam, Olanda

Andrius Grigalaitis, Lituania

Sybren Vanoverberghe, Belgia

Peixia Xie, China

 

 

NATURA ȘI VIAȚA SĂLBATICĂ:

Câștigătorul categoriei:

Brent Stirton, Africa de Sud

Locul doi: Masahiro Hiroike, Japonia

Locul trei: Adalbert Mojrzisch, Germania

Lista scurtă:

Pierre Anquet, Franța

Songda Cai, China

Marko Dimitrijevic, Elveția

Tobias Friedrich, Germania

Joan de la Malla, Spania

Yevhen Samuchenko, Ucraina

 

PORTRET:

Câștigătorul categoriei:

Cesar Dezfuli, Spania

Locul doi: Denis Rouvre, Franța

Locul trei: Sasha Maslov, Ucraina

Lista scurtă:

Richard Ansett, Marea Britanie

Raul Ariano, Italia

Jon Enoch, Regatul Unit

Adam Ferguson, Australia

Adrián Markis, Argentina

Magdalena Stengel, Germania

Tomáš Vrana, Republica Cehă

 

SPORT:

Câștigătorul categoriei

Ángel López Soto, Spania

Locul doi: Lucas Barioulet, Franța

Locul trei: Andrea Staccioli, Italia

Lista scurtă:

Giuliano Berti, Italia

Anton Dotsenko, Statele Unite ale Americii

Frédéric Duhayer, Franța

Mikhail Kapychka, Belarus

Sarah Sasani, Iran

Federico Tardito, Italia

 

NATURĂ MOARTĂ:

Câștigătorul categoriei:

Alessandro Gandolfi, Italia

Locul doi: Elena Helfrecht, Germania

Locul trei: Fangbin Chen, China

Lista scurtă:

Sabina Candusso, Italia

Emilia Cocking, Marea Britanie

Sandrine Dippa, Franța

Paul Fuentes, Mexic

Molly Percy, Marea Britanie

Yelena Strokin, Federația Rusă

Cecilia Manzanares Vargas, Mexic

CÂȘTIGĂTORII ȘI LISTA SCURTĂ PENTRU COMPETIȚIA OPEN 2020

 

ARHITECTURĂ:

Câștigătorul categoriei:

Rosaria Sabrina Pantano, Italia

Lista scurtă:

Justin Chui, Hong Kong

Massimo Crivellari, Italia

Paul Crudgington, Marea Britanie

Marcin Giba, Polonia

Iraklis Kougemitros, Grecia

Alexandre B. Lampron, Canada

Peter Li, Regatul Unit

Wen Lu, China

Liliana Ochoa, Columbia

Peter Plorin, Germania

Eleni Rimantonaki, Grecia

Franco Tessarolo, Elveția

Eng Tong Tan, Malaezia

Stephen Tomlinson, Marea Britanie

CREATIVE:

Câștigătorul categoriei:

Suxing Zhang, China

Lista scurtă:

Lucia Benavento, Argentina

Cristina Coral, Italia

Henry Oude Egberink, Olanda

Julian Fabiolato , Statele Unite ale Americii

Katie Farr, Marea Britanie

Erica de Haas, Olanda

Martina Holmberg, Suedia

Marek Juras, Republica Cehă

Stanislav Stankovskiy, Federația Rusă

David Swindler, Statele Unite ale Americii

John White, Marea Britanie

ÎN MIȘCARE:

Câștigătoru categoriei:

Alec Connah, Marea Britanie

Lista scurtă:

Jessica Chappe, Statele Unite ale Americii

Roberto Corinaldesi, Italia

Marc Le Cornu, Marea Britanie

Lloyd Lane, Marea Britanie

Peter Svoboda, Slovacia

Jonathan Taylor, Statele Unite ale Americii

Muriel Vekemans, Belgia

Emma Williams, Marea Britanie

Lior Yaakobi, Israel

NATURĂ MOARTĂ:

Câștigătorul categoriei:

Jorge Reynal, Argentina

Lista scurtă:

Javier De Benito, Spania

Simone Bramante, Italia

Antonio Coelho, Portugalia

Kunkun Liu, China

Ian Knaggs, Marea Britanie

Igor Kryukov, Federația Rusă

Arnaud Montagard, Franța

Chris Patterson, Marea Britanie

Kihyoung You, Republica Coreea

CULTURĂ:

Câștigătorul categoriei:

Antoine Veling, Australia

Lista scurtă:

Ignacio Alvarez Barutell, Spania

Diana Buzoianu, România

Kinyas Bostanci, Turcia

Sergio Carrasco, Mexic

Satheesh Chandran, India

Gil Kreslavsky, Israel

Ted Lau, Marea Britanie

Mahesh Lonkar, India

Antonino Maurizio Clemenza, Italia

NATURA ȘI VIAȚA SĂLBATICĂ:

Câștigătorul categoriei:

Guofei Li, China

Lista scurtă:

Filippo Borghi, Italia

Rachel Brooks, Marea Britanie

Marleen Van Eijk, Olanda

Michael Faint, Marea Britanie

Anastasia Kaminskaya, Federația Rusă

David Keep, Marea Britanie

Alex Kydd, Australia

Shivansh Mathur, India

Caroline Paux, Franța

Adam Stevenson, Australia

Domenico Tripodi, Italia

Will Venter, Africa de Sud

Marcus Westberg, Suedia

Julia Wimmerlin, Ucraina

FOTOGRAFIE DE STRADĂ:

Câștigătorul categoriei:

Santiago Mesa, Columbia

Lista scurtă:

Indranil Aditya, India

Peter Brooks, Marea Britanie

Jaime Diaz, Spania

Daniel Heilig, Ungaria

Misha Japaridze, Federația Rusă

Tim Johnston, Marea Britanie

Jon Liu, China

Joaquín Luna, Spania

Bülent Suberk, Turcia

Xun Yuan, China

 

PEISAJ:

Câștigătorul categoriei:

Craig McGowan, Australia

Lista scurtă:

Or Adar, Israel

Hong Chen, Hong Kong

Marcin Giba, Polonia

Kai Hornung, Germania

Stanley Lin, Taiwan

Marco Minischetti, Italia

Viktor Einar Vilhelmsson, Islanda

Hsiang Hui (Sylvester) Wong, Malaezia

PORTRET:

Câștigătorul categoriei:

Tom Oldham, Marea Britanie

Lista scurtă:

Frederic Aranda, Marea Britanie

Will Bolsover, Marea Britanie

Laurent Caitucoli, Franța

Gareth Cattermole, Irlanda

Lorena Zschaber Guimarães, Brazilia

Katinka Herbert, Marea Britanie

Justin Keene, Marea Britanie

Ottavio Marino, Italia

Sawamaru Pokiru, Japonia

David Ridgway, Marea Britanie

Ulana Switucha, Canada

Dmitrii Tulmentev, Federația Rusă

Greg Turner, Marea Britanie

Tales Yuan, China

 

COMPETIȚIA YOUTH 2020

 

COMPETIȚIA STUDENT 2020

Câștigătorul categoriei:

Hsien-Pang Hsieh, Regiunea Taiwan

Lista scurtă:

Jason Chen, Statele Unite ale Americii

Dita Suci Putri Rahmawati, Indonezia

Bruce Bai, China

Ram Kaushalyan, India

Kolton Almany, Statele Unite ale Americii

Liam Moynihan, Statele Unite ale Americii

Câștigătorul categoriei:

Ioanna Sakellaraki, Grecia (Royal College of Art, Marea Britanie)

Lista scurtă:

Reyad Abedin, Bangladesh (Counter Foto – A Center for Visual Art)

Robin Ansart, France (Ecole Nationale Supérieure Louis-Lumière )

Micaela Del Sol Angulo, Peru ( Centro de la Imagen)

Fangbin Chen, China Mainland (Qilu University of Technology )

Amy Davis, South Africa (CityVarsity Cape Town)

Tobia Faverio, Italy ( NABA Nuova Accademia di Belle Arti)

Arantza Sánchez Reyes, Mexico (LCI Monterrey)

Chip Skingley, United Kingdom ( University of the West of England)

Ashley Tofa, New Zealand ( The University of Aukland)

CÂȘTIGĂTORII ȘI LISTELE SCURTE ALE COMPETIȚIILOR YOUTH ȘI STUDENT 2020

NOTE PENTRU EDITORI

DESPRE SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS

Produsă de World Photography Organisation, competiția de nivel internațional Sony World Photography Awards reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul fotografic global. Aflată la cea de-a 13a ediție, expoziția cu intrare liberă este o voce a fotografiei globale și oferă o perspectivă vitală asupra artei fotografice contemporane. Dedicată atât artiștilor consacrați, cât și celor în curs de formare, Sony World Photography Awards oferă oportunități pentru expunerea muncii lor, la nivel Mondial. În plus, competiția recunoaște munca celor mai influenți artiști care lucrează în acest mediu, prin intermediul Outstanding Contribution to Photography Awards; printre cei care au primit această distincție se numără Martin Parr, William Eggleston și Nadav Kander. Premiile promovează lucrările fotografilor câștigători și ale celor aflați pe lista scurtă, în cadrul unei expoziții prestigioase anuale organizate la Somerset House din London. Pentru rezervarea de bilete, accesați worldphoto.org/sony-world-photography-awards-exhibition

JURAȚII DIN 2020:

Copmetiția Professional: Claudi Carreras Guillarn, curator independent, redactor și manager cultural; Touria el Glaoui, Director fondator 1-54 al Târgului de artă contemporană din Africa; Catie Hollander, director, Annberg Space For Photography; Gween Lee, directorul International Photography Festival din Singapore; Brent Lewis, editor de fotografie, The NewYork Times/ confondator, Diversify Photo; Și Președintele Mike Trow, curator de expoziții, editor de imagini și consultant.

Competițiile Open și Youth: Gisela Kayser, director general și director artistic, Freundeskreis Willy-Brandt-Haus e.V., Berlin

Competiția Student: Tim Clark, curator, scriitor și editor șef la 1000 Words.

PABLO ALBARENGA

Pablo Albarenga este un fotograf documentarist și un bun povestitor prin intermediul fotografiilor sale, care explorează aspecte legate de drepturile omului în America Latină. Ca fotograf, Pablo și-a dedicat activitatea în scopul cercetării, studierii și fotografierii procesului de colonizare care încă afectează populațiile tradiționale din America Latină. Aceste comunități sunt amenințate de proiecte de dezvoltare uriașe care vizează exploatarea resurselor naturale disponibile pe teriroriile lor, cum ar fi mineralele, pădurile și agricultura extensivă. Albarenga este, de asemenea, un explorator National Geographic și partener al Pullizer Center. www,pabloalbarenga.com

TOM OLDHAM

Tom Oldham este un fotograf specializat în portrete stabilit în Londra, expert în fotografierea celor mai bune momente din sport și muzică, atât pentru publicații, cât și pentru clienții comerciali din întreaga lume. Acesta a prezentat câteva dintre proiectele sale personale, inclusiv lucrarea din Palm Tree Pub din Londra de Est, intitulată „The last of The Cromoners”, care a câștigat Sony World Photography Award în 2018, în categoria Portret a secțiunii Professional.  www.tomoldham.com

IOANNA SAKELLARAKI

Ioanna Sakellaraki (n.1989) este absolventă de jurnalism, fotografie și cultură. Ea a fost premiată recent cu Premiul Burary al Societății Fotografice Regale  și nominalizată pentru Premiul Inge Morath de către Fundația Magnum, Prix HSBC Prix Voies Off and the Prix Levallois După obținerea unei diplome masterale în studii europene urbane și culturale, Ioanna obține și un master în fotografie Royal College of Art din Londra. Printre expozițiile recente se numără: International Photography Exhibition, Royal Photographic Society, Bristol (2020), Festival Circulations, 104, Paris (2020), Les Recontres de la Photographie, Palais El Badi, Marrakech (2019), The Truth in Disguise, GESTE Paris (2019), La nouvelle génération documente, Galerie Le Réverbère, Lyon (2019), The Photography Prize, Argentea Gallery, Birmingham (2019), Photo Israel, Azrieli Sarona, Tel Aviv (2019), Athens Photo Festival, Benaki Museum, Athens (2018), Kolga Tbilisi Photo, Artarea Gallery, Tbilisi (2018). www.ioannasakellaraki.com

DESPRE WORLD PHOTOGRAPHY ORGANISATION

Organizația Mondială a Fotografiei este o platformă globală pentru inițiativele din lumea fotografiei. Activând în peste 180 de țări, scopul organizației este acela de a ridica nivelul de conversație în acest domeniu celebrând cele mai bune imagini și cei mai buni fotografi din lume. Organizația se remarcă prin crearea relațiilor pe termen lung cu fotografii, dar și cu partenerii de marcă din industrie. World Photography Organisation găzduiește un număr mare de evenimente anuale, precum: Sony World Photography Awards, cea mai mare competiție de fotografie din lume, dar și PHOTOFAIRS, International Art Fairs Dedicated to Photography. Pentru mai multe detalii accesați www.worldphoto.org. Urmăriți World Photography Organisation pe Instagram (@worldphotoorg), Twitter (@WorldPhotoOrg) și LinkedIn/Facebook (World Photography Organisation). Hashtag-urile noastre sunt #sonyworldphotographyawards #swpa.

DESPRE SONY CORPORATION

Sony Corporation este o companie din domeniul divertismentului cu o fundație solidă în domeniul tehnologiei. De la jocuri și servicii de rețea la muzică, imagini, electronice, semiconductori și servicii financiare, scopul companiei Sony este acela de a aduce emoție, prin puterea creativității și a tehnologiei. Pentru mai multe informații vizitați http://www.sony.net/

DESPRE SONY IMAGING PRODUCTS & SOLUTIONS INC.

Este o subsidiară deținută integral de Sony Corporation, responsabilă pentru produsele din categoria digital imaging și pentru soluțiile de business, de la camerele dedicate segmentului consumer, soluții cu focus pe produse broadcast și pentru uz profesional, până la soluții realizate pentru domeniul medical.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *