Indiferent dacă este vorba de SARS sau de o nouă pneumonie cu coronavirus, îmbrăcămintea de protecție medicală joacă un rol vital în fiecare răspândire a virusului, iar calitatea îmbrăcămintei de protecție medicală se îmbunătățește treptat odată cu îmbunătățirea tehnologiei de producție. Acest articol va explica în mod cuprinzător îmbrăcămintea de protecție medicală.
Ce este îmbrăcămintea de protecție medicală? – Definiție și aplicație
Îmbrăcămintea de protecție medicală, cunoscută și sub numele de costum de protecție medicală, salopetă de protecție de unică folosință sau costum antivirus. Îmbrăcămintea de protecție medicală se referă la îmbrăcămintea de protecție utilizată de personalul medical (medici, asistenți medicali, personal de sănătate publică, agenți de curățare etc.) și de persoanele care intră într-o anumită zonă în care sănătatea este pusă în pericol (cum ar fi pacienții, vizitatorii spitalului, persoanele care intră în zona infectată etc.). Îmbrăcămintea de protecție medicală are o bună permeabilitate și barieră la umiditate, are funcția de a rezista la pătrunderea alcoolului, a sângelui, a fluidului corporal, a particulelor de praf de aer și a virusului bacterian, protejează în mod eficient siguranța personalului și păstrează mediul curat.
Care sunt structura și categoriile comune de îmbrăcăminte de protecție medicală.
Îmbrăcămintea de protecție medicală este disponibilă în domeniul medical sub diverse forme care includ pantaloni si bluză, bonete medicale, costum medical. Există două categorii principale de îmbrăcăminte de protecție medicală care se împart la rândul lor in alte subcategorii: rochie de izolare și îmbrăcăminte de protecție. Principala diferență între îmbrăcămintea de protecție medicală și rochia de izolare este că îmbrăcămintea de protecție medicală este mai durabilă decât îmbrăcămintea de izolare, gradul de protecție este mai mare, performanța de protecție este mai bună, scopul protecției și principiul de protecție al acestora sunt diferite.
Diferențe | Îmbrăcăminte de protecție medicală | Halat de izolare |
Utilizări diferite | Îmbrăcămintea de protecție se referă la îmbrăcămintea purtată de personal în zone speciale, cum ar fi urgența medicală, intrarea în zona bolilor infecțioase și zona radiațiilor electromagnetice. | Rochia de izolare se referă la hainele purtate într-un loc, cum ar fi personalul medical și membrii familiei pentru a vizita pacienții. |
Obiect diferit de utilizare | În principal pentru a preveni infectarea personalului medical, aparțin izolării unidirecționale. | Este izolarea bidirecțională pentru a preveni infectarea personalului medical și a pacientului. |
Materialele obișnuite utilizate în îmbrăcămintea de protecție medicală de unică folosință sunt țesături adezive din polipropilenă, fibră nouă de poliester, țesătură acoperită cu polimer, țesături nețesute, folie de polietilenă respirabilă / compozit nețesut. În prezent, cei mai mulți dintre ei folosesc material din politetrafluoretilenă pentru a confecționa îmbrăcăminte de protecție medicală. Materialul aceasta este un fel de polimer de înaltă performanță, care nu poate rezista doar presiunii apei, ci și evacuează vaporii de apă prin micropori. Proprietățile aferente ale acestor materiale sunt următoarele:
Îmbrăcămintea obișnuită de protecție medicală constă de obicei din bonetă medicală, bluză și pantaloni. Prin tăiere, cusături, etanșeitate, bandă de presare adezivă și alte tehnologii de fabricație, putem produce îmbrăcăminte de protecție medicală calificată. În întregul proces, mașina implicată este în principal mașina de cusut.
Însă costumele pot fi achiziționate si din mediul online, iar magazinul online Doctor în Uniformă este la dispoziția ta.