Milestone propune calea catre orase mai sigure

Pana in anul 2050, 68% din populatia planetei va locui in zone urbane, ceea ce pune presiune pe administrarea infrastructurilor urbane.

Aparitia noilor tehnologii, precum Internet of Things (IoT), solutii de automatizare, inteligenta artificiala (AI) si analiza video avansata determina la nivel international, dar si la nivel national, reconfigurarea infrastructurii oraselor, iar una dintre principalele teme este siguranta cetatenilor.

Studiile arata ca cele mai sigure orase au ca prioritate patru domenii cheie: digitalizarea, sanatatea, infrastructura si securitatea persoanelor. Siguranta oraselor presupune si un plus de flexibilitate prin utilizarea de tehnologie si implementarea infrastructurii adaptate pentru integrarea usoara a viitoarelor tehnologii, ceea ce garanteaza o sustenabilitate mai buna pe termen lung. Pentru cetateni administrarea transparenta este esentiala, iar administratorii oraselor ar trebui sa comunice planurile pe care le au, precum si beneficiile pe care le implica aceste strategii.

Fiecare implementare pentru un oras mai sigur trebuie sa includa o functie de control central, care permite accesarea datelor consolidate si emiterea de alerte in timp real pentru persoanele de decizie, echipele de interventie si alte parti implicate in partea de securitate. Informatiile vizuale si panourile de control faciliteaza prezentarea cuprinzatoare a informatiilor, facand in acest fel posibila luarea rapida a deciziilor.

Beneficiile oraselor sigure

Administratiile oraselor sigure pot proteja cu ajutorul tehnologiei oamenii, securiza perimetrele, raspunde in timp real provocarilor si optimiza serviciile publice.

Cetatenii ar fi primii beneficiari, informatiile culese pot ajuta in protejarea acestora de atacuri teroriste si chiar de a preveni epidemii si dezastre naturale. Cei care trebuie sa actioneze in cazul unor incidente, de la personalul din domeniul sanatatii, politiei sau pompieri, pot fi mai bine informati, iar controlul traficului, managementul deseurilor, asistenta sociala si multe altele pot fi organizate mai eficient. De asemenea, sustenabilitatea poate fi imbunatatita prin eficientizarea costurilor si resurselor alocate.

Spre exemplu, in Helsinki, o initiativa pentru orase sigure a fost proiectata pentru testarea de solutii tehnologice inteligente si „curate” in cadrul regiunii metropolitane, care reduce cu o ora timpul petrecut de fiecare cetatean in trafic si faciliteaza transmiterea online a sedintelor consiliului orasenesc. In paralel, la Barcelona, investitiile in IoT si in infrastructura Wi-Fi a orasului au generat o reducere a cheltuielilor pentru apa estimate la 49.4 milioane €, in paralel cu crearea a 47.000 de noi locuri de munca.

Pe scurt, orasele inteligente au in vedere:

  • Imbunatatirea siguranteiprin intermediul predictiei, a masurilor preventive ca dispersarea multimilor si descurajarea comportamentului antisocial.
  • Reducerea costurilor si beneficiile financiareprin imbunatatirea serviciilor si operatiunilor, reducand in acest fel impactul criminalitatii, promovand turismul si noile oportunitati de afaceri si majorand investitiile straine si consumul in retail.
  • O mai bună perceptie publicape masura ce oamenii realizeaza ca administratiile lucreaza pentru a le oferi mai multa siguranta si un nivel de viata mai bun.

Scenarii de imbunatatire a sigurantei oraselor

Administratiile oraselor sigure au la dispozitie mai multe optiuni pentru a-si imbunatati nivelul de siguranta in spatiile publice. Printre acestea mentionam:

  • Detectia si clasificarea obiectelor;
  • Combinarea informatiilor din mai multe camere;
  • Detectarea in timp real a comportamentelor neobisnuite;
  • Detectarea comportamentului agresiv cu ajutorul inteligentei artificiale;
  • Numararea persoanelor si controlul multimilor;
  • Inteligenta audio;
  • Analiza traficului;
  • Solutiile de afisare publica;
  • Camerele care pot fi purtate – Body worn;
  • Recunoasterea faciala s.a.

Pe de o parte, detectia si clasificare obiectelor poate ajuta la depistarea comportamentelor care pot fi utilizate in managementul deseurilor, mentenanta s.a. Analizarea datelor furnizate de mai multe camere permite administratiei orasului sa monitorizeze deplasarea oamenilor si a vehiculelor pentru o gestionare mai buna a traficului, precum si pentru preventia anumitor riscuri. Detectarea comportamentelor agresive cu ajutorul inteligentei artificiale poate permite interventia rapida prevenind astfel comiterea unor infractiuni.

Tehnologiile de numarare a persoanelor si de control al multimilor pot permite pe termen lung planificarea si mentenanta unor zone ale orasului, iar pe termen scurt preventia unor supra-aglomerari s.a. Fluxurile video pot actiona ca „ochii” din teren ai administratiei orasului, dar pentru o imagine completa, este necesara si o componenta audio.

Va invitam sa va inregistrati la link pentru a descarca ghidul ”Croirea drumului catre orase mai sigure” oferit de Milestone Systems pentru a intelege diferite scenarii de utilizare a tehnologiei pentru imbunatatirea sigurantei cetatenilor, precum si cazuri practice in care tehnologia a ajutat diferite orase sa devina mai sigure.

Pentru a afla care este viitorul tehnologiei video si modul in care comunitatea Milestone isi va asuma un rol principal in acest viitor va invitam sa participati la MIPS 2021Conferinta anuala a Milestone Systems care va avea loc in zilele de 1 si 2 martie 2021. Participarea este gratuita, iar conferinta va avea loc 100% in format digital.

Despre Milestone Systems

Milestone Systems este liderul global al industriei de platforme IP software deschise pentru management video, compania fiind fondata in 1998 şi operand acum ca o companie independenta, parte a grupului Canon. Tehnologia Milestone este uşor de gestionat, fiabila, aşa cum s-a dovedit in mii de instalari la clienti şi ofera alegeri flexibile pentru hardware de reţea şi integrari cu alte sisteme. Prezente prin parteneri in peste 100 de ţari, soluţiile Milestone ajuta organizaţiile sa-şi gestioneze riscurile, sa protejeze oamenii şi bunurile, sa-şi optimizeze procesele şi sa reduca costurile. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.milestonesys.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *