Ateliere Fără Frontiere echipează 7 instituții de învățământ din Județul Teleorman cu calculatoare recondiționate pentru o educație echitabilă

Prin programul Dăm Click pe România, aflat la a treia ediție, Asociația Ateliere Fără Frontiere a dotat în perioada 17-18 noiembrie 2022, laboratoarele de informatică a șapte instituții educaționale din județul Teleorman cu peste 100 de echipamente IT recondiționate în atelierul educlick, de care vor beneficia peste 2.000 de elevi. Ediția din acest an a fost realizată în parteneriat cu Kaufland România și OMV Petrom.

Dăm Click pe România vine în sprijinul școlilor și copiilor din zone rurale sau urbane marginalizate pentru care tranziția digitală accelerată în ultimii ani de contextul crizei sanitare a scos la suprafață un adevăr pe care datele statistice îl subliniau de mult timp: lipsa de infrastructură digitală din școlii, care inevitabil duce la copii care nu dețin abilități de bază în folosirea calculatorului. Pentru a se adapta la noile cerințe ale pieței muncii, acești elevi au nevoie de dispozitive, acasă sau la școală, de pe care să învețe aplicații și platforme care astăzi sunt necesare pentru a avea o șansă egală la o viață decentă.

Prin Dăm Click pe România, asociația Ateliere Fără Frontiere și-a propus ca 4.000 de calculatoare recondiționate să fie donate în 2022 către instituțiile educaționale care au nevoie de astfel de dispozitive pentru a desfășura cursurile în mod normal. Cu prilejul vizitei în Teleorman, asociația Ateliere Fără Frontiere a sărbătorit cel de-al 3.000-lea calculator recondiționat donat în anul 2022 și a ajuns la Grădinița nr. 1 Stejaru, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială „Dan Berindei”, Școala Gimnazială „Putineiu”, Școala Gimnazială nr. 3 Zimnicea, Colegiul Național „Anastasescu” Roșiorii de Vede și Palatul Copiilor Alexandria.

Încă din 2008, asociația Ateliere Fără Frontiere a donat până acum în județul Teleorman peste 600 de calculatoare recondiționate, la mai bine de 90 de școli.

„Pentru sute de mii de elevi, școala reprezintă singura oportunitate de a utiliza echipamente IT pe care altfel nu și le-ar permite acasă. Prin programul Dăm Click pe România ne-am propus să reducem inechitatea educațională bazată pe situația materială din familie.”, mărturisește Damien Thiery, director general Ateliere Fără Frontiere.

„De 6 ani, alături de Ateliere Fără Frontiere, dotăm școlile din România cu echipamente IT recondiționate și ne bucurăm de fiecare ocazie în care întâlnim elevii și profesorii din țară. Este un schimb de experiență valoros prin care dorim să promovăm nu doar beneficiile educației, cât și importanța protejării mediului prin economie circulară. Susținem Dăm Click pe România, un proiect posibil datorită parteneriatului dintre mediul privat, societate civilă și instituții de învățământ, care demonstrează că Implicare face diferența!”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Calculatoarele donate prin Dăm Click pe România fac parte din procesul de economie circulară al Ateliere Fără Frontiere, prin care asociația obține echipamentele IT uzate în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, cu scopul de a fi recondiționate de către angajații aflați în programul de inserție socio-profesională, cu scopul final de a fi donate către școlile din zone vulnerabile din țară.

Companiile care vor să susțină Asociația în acest demers pot preda echipamentele IT pe care nu le mai folosesc printr-un mesaj la adresa: colectare@atelierefarafrontiere.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *