Alegerea unei camasi potrivite

Aflandu-se printre domeniile cu o activitate emergenta in Romania, industria fashion sau designeul vestimentar a atras atentia mai multor institutii publice si private in ultimii ani. Eu unul am fost surprins sa vad tot mai multe universitati interesate de infiintarea si dezvoltarea departamentelor/sectiunilor/atelierelor dedicate industriei fashion.

Pe cealalta parte, tinerii, conectati mereu la noutatile cotidiene par sa fi raspuns deja cu destul de mult entuziasm ofertelor noi venite din partea universitatilor in acest sens. Fiind un domeniu care imbina bunul gust, cu talentul si de ce nu, un ochi bine format, aceste profile au prins extrem de bine la tinerii aflati in ciclurile de invatamant superior acreditat din Romania. Eu unul, desi absolvent de ceva ani buni, m-am bucurat sa vad ca pe langa profilele in cauza, universitatile din tara au semnat si colaborari cu designeri care sa vina sa le vorbeasca studentilor la cursuri si seminarii despre ceea ce inseamna sa fii cu adevarat designer. Si sincer da, asta chiar este o mare realizare. Chiar daca pentru unii – zic eu aflati la inceput de drum – designeul se rezuma doar la camasi elegante sau poate ceva mai sofisticat precum o camasa de vara lucrurile vor sta cu siguranta altfel la finalul studiilor din cadrul profilului ales.

Implicat recent intr-o discutie cu designerul roman Dragos Prioteasa – care detine magazinul online www.dragosprioteasa.ro, am concluzionat faptul ca asemenea tendinte la nivel educational nu fac altceva decat sa educe si mai mult spiritul creativ si antreprenorial din Romania, fapt care va avea pe termen mediu si lung rezultate cuantificabile si masurabile care de ce nu vor ajunge sa impresioneze intr-un final pe marile scene de moda din intreaga lume.

Acum practic tot ceea ce ne mai ramane de vazut este ce tehnici de marketing vor adopta universitatile pentru a atrage un numar cat mai mare de studenti si desigur care vor fi rezultatele ciclului de 4 ani (in cele mai multe dintre cazuri). Mai mult ca sigur, o data cu publicarea primelor statistici in acest sens vom relua discutia cu un nou articol despre acest fenomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *