Dialog cu un ceas

-Ascultă, tu nu poti fi asa de frumos! Esti un vis, o proiectia a ceea ce-mi doresc in materie de ceasuri. Ceramica alba se potriveste asa de bine cu otelul auriu. Cum te cheama si de unde vii?

-Vin de pe Ceasmania, magazinul cel mai aprovizionat cu ceasuri dama originale, rezistente, frumoase si bune! Sunt Ceasul de dama YVES CAMANI Sienne YC1051-D si valorez 2033 de lei.
-Dar tu esti unicat, asa-i? Si esti cel mai frumos din toate!

-Nu. Sunt atatea ceasuri la fel de frumoase sau mai frumoase ca mine in stoc. Nu are rost sa te insel. De pilda Guess Romania sunt celebre! Se mandresc ca au fost la mana prezentatoarelor renumite de moda, sportivilor campioni si cantareti de renume. Pe site, acolo, noi nu rivalizam, ci ne completam.

De pilda mi-ar placea sa se gandeasca producatorul sa ma faca si ceas pentru copii, fiindca am minutele trecute pe margine, iar cu mine le-ar fi foarte usor sa invete ceasul.
-Imi placi mult, dar nu-mi permit sa ma ating de tine, la pretul asta! Nu spun ca nu-l meriti, ci chiria, cosul zilnic, facturile atarna greu pe umerii mei.

-Daca ma vrei cu adevarat, ma poti lua in rate. Ma vor trimite acasa la tine gratuit si iti aduc si 58 de puncte de fidelitate, adica o reducere de 58 de lei la viitoarea comanda. Promit sa nu ruginesc, sa nu ma inec, cand tu vei inota fericit in valuri, sa-ti arat cu precizie ora, minutele si secundele, iar geamul meu din cristal mineral sa ma fereasca de praf si de socuri si sa nu se sparga! Voi fi un ceas fidel si nu te voi insela in privinta timpului.

Am adormit vorbind cu el si m-am trezit cu el in gand. Peste noapte am avut un cosmar: Il comandase altcineva si locul lui era gol, iar eu sufeream mult din cauza pierderii…
Astazi il port la mana, sunt fericit si facem o echipa pe cinste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *