Atacurile asupra site-urilor cu cod de cryptocurrency miner par sa faca parte dintr-o tendinta pe care expertii Kaspersky Lab au evidentiat-o in predictiile lor pentru anul acesta.

  • Astfel de atacuri sunt posibile din cauza unor vulnerabilități pe care le are fie site-ul, fie firma de hosting și sunt ușor de făcut, multe site-uri fiind sparte și injectându-li-se codul Coinhive în sursă. În ultimele 30 de zile am identificat 241 de site-uri în România care rulează Coinhive pe computerele vizitatorilor, dar cercetarea continuă și probabil numărul final va fi mai mare.
  • Un astfel de atac nu este neapărat foarte periculos pentru vizitatorii site-ului, dar are efecte neplăcute, pentru că folosește resursele dispozitivelor și le încetinește funcționarea.
  • Pentru a se proteja, le recomandăm administratorilor de site-uri să folosească soluții complexe de securitate, care să includă protecție pentru server, iar utilizatorilor de Internet să își mențină programele de securitate actualizate, pentru a putea să blocheze script-uri de acest fel. De asemenea, le recomandăm și extensii de browser cum sunt uBlock Origin, Noscript sau Adblock, pentru a  combate tentativele de a le folosi resursele fără știrea sau acordul lor.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *