De ce sa daruiesti martisoare din argint

Traditia daruirii martisoarelor ni se insufla inca de cand suntem mici – trebuie sa iti legi singur sireturile, sa intinzi mana atunci cand faci cunostinta cu cineva si sa dai martisoare fetelor de 1 martie. Asa ca incepem prin a merge cu mama la cumparaturi la sfarsit de februarie, pentru ca la inceputul lui martie sa putem da colegelor martisoare care de care mai colorate in schimbul unui pupic sfios pe obraz.

Dar traditia ramane la fel desi noi inaintam in varsta, si ne trezim in punctul in care mama e prea ocupata sa mai vina cu noi la cumparaturi asa ca ne intinde o bancnota si ne spune “te descurci tu”, ca in final toata responsabilitatea sa cada doar pe umerii nostri. Da, ajungem sa cautam, sa alegem si sa cumparam noi singuri martisoarele pentru fete. Si speram ca cineva sa ne inteleaga chinul si sa vina odata cu o solutie universala care sa ne ajute pe toti sa facem alegerea buna, mai repede si mai usor.

O solutie ca martisoarele de argint…

  • … Pentru ca, de fapt, obiectele identificate de catre arheologi ca fiind primele martisoare daruite vreodataerau monede facute tocmai din argint. Prin urmare sunt o solutie testata de mii de ani, care nu are cum sa inceteze sa mai functioneze tocmai acum.
  • … Pentru ca una dintre cele mai vechi semnificatii ale martisoruluieste un nou inceput. Iar orice inceput trebuie sa fie pur si curat, asa incat sa lase loc lucrurilor noi care urmeaza sa se intample. Se stie ca argintul are puterea de a curata, asa ca este materialul perfect pentru un martisor.
  • … Pentru ca sunt elegante, nu tin cont de trecerea anilor si pot fi purtate ca pandantiv, ca charm sau ca cercei chiar si dupa ce se termina luna martie. Sau, tot ca martisor, in urmatorii ani. Probabil ca nu vrei sa stii asta pentru ca ai depus mult efort alegandu-le, dar adevarul e ca majoritatea martisoarelor ajung in cosul de gunoi mai devreme sau mai tarziu pentru ca nu sunt chiar atat de frumoase pe cat crezi tu…
  • … Pentru ca una dintre femeile care va primi un martisor de la tine e femeia pe care o iubesti, si pe care vrei din tot sufletul sa o impresionezi. Fa asta cu un martisor din argint venit tocmai din exotica Thailandasi efectul este garantat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *