Energie solara pentru iluminatul stradal – stalpi solari

De multa vreme iluminatul stradal este neschimbat, adica foloseste o infrastructura similara cu cea de acum cateva zeci de ani, iar tehnologia nu s-a schimbat prea mult nici macar in ceea ce priveste lampile folosite pe stalpi. Acum insa, se folosesc tot mai mult lampile cu tehnologie LED in loc de cele cu incandescenta sau cu neon, si au inceput sa fie folositi si stalpi solari, care functioneaza cu ajutorul unor panouri solare.

Sistemele fotovotaice si chiar panourile solare devin din ce in ce mai accesibile ca pret, iar acest lucru duce la deschiderea de noi posibilitati. Una dintre ele este inlocuirea sistemelor de iluminat care folosesc becuri clasice si alimentare de la reteaua de energie electrica, cu sisteme de tip nou, cele care includ stalpi solari, cu panouri solare si dispozitive de iluminat cu tehnologie LED. Tehnologia LED aduce avantajul eficientei, iar panourile solare ajuta administratiile oraselor sa economiseasca bani. Folosirea stalpilor solari aduce avantaje evidente.

Energia solara este o energie curata din punct de vedere ecologic si de asemenea este regenerabila. Nu se emit noxe in timpul generarii, deci asta inseamna ca luminatul stradal e pe drumul cel bun cand vine vorba de atenuarea efectelor incalzirii globale. Daca in viitor vom avea masini electrice si iluminat stradal, mai trebuie satisfacute doar cateva nevoi energetice cu ajutorul energiei solare si deja putem vedea un viitor luminos, fara poluare.

O data instalati, stalpii cu panouri solare nu mai au nevoie de interventii, decat minime, din partea celor care le-au instalat. Faci o investitie mai mare initial, iar dupa aceea beneficiezi de avantajele oferite pe termen lung, cu un minim de efort si cheltuieli din partea ta si a celor responsabili. Pe langa asta, stalpii solari pot functiona foarte bine chiar si in conditii meteo extreme.

Energia solara este ceva nelimitat, se poate folosi la infinit, ceea ce este total diferit de energia obtinuta prin intermediul combustibililor fosili sau prin alte metode asemanatoare. Pe viitor, aceste metode vor fi inlocuite cu cele de tip energie regenerabila, solara, eoliana si asa mai departe. De aceea, viitorul este reprezentat de stalpii solari, de masinile electrice, de turbinele eoline si de toate celelalte modalitati de a genera energie ecologica. Daca esti in cautare de solutii de iluminat stradal, le gasesti in magazinul online E-acumulatori.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *