Alegerea lentilelor de contact potrivite, în funcție de afecțiunea ochilor

Miopia, hipermetropia, astigmatismul și prezbitismul, printre cele mai frecvente probleme ale vederii

4 categorii de lentile de contact, pentru corectarea afecțiunilor ochilor: monofocale, bifocale, multifocale și torice

Lentilele de contact sunt simplu de folosit și reprezintă o alternativă ideală pentru ochelarii de vedere, corectând viciile de refracție ale ochiului. Printre cele mai frecvente afecțiuni ale vederii se numără miopia, hipermetropia, astigmatismul, dar și presbitismul, problemă de vedere care apare în jurul vârstei de 40 de ani, caracterizată prin dificultatea ochiului de a se acomoda la factorii externi.

Pentru o corecție eficientă a vederii, Lentiamo, unul dintre cei mai mari retaileri de optică din Europa, recomandă achiziționarea lentilelor de contact în funcție de afecțiunea prezentă la nivelul ochilor.

Lentile de contact monofocale pentru miopie și hipermetropie

Miopia este una dintre cele mai întâlnite erori de refracție și se manifestă prin perceperea încețoșată a obiectelor aflate la distanță. Hipermetropia afectează aproximativ 25% din populație și se caracterizează prin dificultatea de a focaliza obiectele din proximitate.

Lentilele de contact pentru aceste două afecțiuni sunt cele mai numeroase și sunt disponibile la majoritatea producătorilor, în funcție de perioada de purtare sau de materialul din care sunt realizate. Cei care suferă de aceste afecțiuni pot opta pentru lentile de contact zilnice, lunare, cu purtare extinsă sau continuă, din Hidrogel sau Silicon-Hidrogel, în funcție de necesități.

Lentile torice pentru astigmatism

Pentru că raza de lumină nu se concentrează într-un punct pe retină, cei care suferă de astigmatism văd încețoșat obiectele aflate la orice distanță, atât în apropiere cât și în depărtare.

“În funcție de dioptrii, astigmatismul se împarte în mai multe tipuri, respectiv astigmatism miopic sau hipermetropic simplu, miopic sau hipermetropic compus și astigmatism mixat, prezent atunci când una dintre dioptrii are semnul – și una are semnul +. Indiferent de tip, această afecțiune se poate corecta doar cu lentile de contact torice, disponibile pe Lentiamo.ro în mai multe variante. Punem la dispoziția clienților noștri lentile zilnice, bilunare, lunare, dar și cu purtare continuă, așadar ei pot alege soluția care se adaptează cel mai bine cerințelor lor”, a declarat Cristiana Chiriță, Country Manager Lentiamo România.

Lentile de contact bifocale sau multifocale pentru prezbitism

Prezbitismul se manifestă în jurul vârstei de 40 de ani, odată cu înaintarea în vârstă. 45% dintre români suferă de această condiție ce presupune pierderea capacității de a focaliza obiectele aflate în apropiere. Această afecțiune se poate corecta cu lentile de contact bifocale sau multifocale, numite și progresive.

Lentile bifocale oferă vizibilitate clară atât la apropiere, cât și la depărtare, datorită focalizării acestora. Centrul lentilelor respectă parametrii necesari pentru vederea la apropiere, iar suprafața din jur respectă parametrii prescripției pentru vederea la distanță. Contrar lentilelor bifocale, cele multifocale au mai multe puncte de focalizare, fiind cele mai potrivite pentru persoanele care suferă de prezbitism.

În magazinul online Lentiamo, clienții vor găsi în stoc o gamă largă de produse destinate corectării vederii, printre care și lentile potrivite celor mai frecvente afecțiuni ale ochilor, de la producători internaționali precum Alcon, Cooper Vision, Bausch & Lomb și Johnson & Johnson. Peste un milion de lentile de contact sunt disponibile pentru comandă, dar și soluții pentru îngrijirea lentilelor, picături oftalmologice și diverse accesorii dedicate lentilelor de contact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *