Ce faci cand gaurile din gingii sunt inconjurate de dinti santosi?

Bine este sa gasesti stomatologul onest, care sa cumpaneasca avantajele si dezavantajele solutiei de restaurare a danturii pentru fiecare pacient in parte si sa aleaga eficient pentru client, nu pentru el.
De pilda ce faci cand ai doua-trei gauri inestetice in gingii, inconjurate de dinti perfect sanatosi, albi ca zapada, fara o carie?
Merita sa sacrifici patru dinti buni ca sa pui doi? Asta presupune proteza, coroana sau puntea dentara. Ti se pun doi dinti artificiali si se distrug patru dinti buni, fiindca li se scoate nervul si sunt piliti.
Am trecut prin acesta operatiune si recomand tuturor sa nu stea o clipa fara dinti, cu masele rupte sau cariate in gura si cu tartru, dar daca se poate face
implant dentar nu sacrificati atatia dinti buni ca sa ii puneti pe cei care lipsesc. Cand dintii mei buni s-au albastrit usor, dupa ce li s-a scos nervul sau cand m-am trezit cu ei piliti de parca as fi fost lupul din basmul Capra cu trei iezi nu m-am simtit deloc confortabil. Va marturisesc ca m-am simtit foarte vinovata fata de dintii buni fiindca erau sacrificati din cauza neglijentei mele si fata de dintii rupti, fiindca as fi putut sa ii salvez la timp.

Oricat de mult ar dura, alegem calea eficienta, deci implantul fiindca:
-dintii au individualitate, nu fac parte dintr-o proteza sau o unitate cu un caracter artificial pronuntat. Bontul protetic si coroana protetica fixate pe surubul din titan seamana pana la confuzie cu dintele natural.

-vecinatatile sanatoase nu sunt afectate sub nicio forma, dimpotriva devin protejate de implant. Cu anume? Radacinile nu mai sunt fragile avand tendinta sa se aplece catre locul liber cu dinte cu tot si sa se slabeasca din cauza suprasolicitarii. Dintii sanatosi nu sunt piliti sau devitalizati ca impreuna cu cei pusi sa faca parte dintr-un ansamblu.

Cris-Smile este clinica numarul 1 din Romania in ceea ce priveste:

-aparatura si consumabilele de ultima generatie

-cei mai priceputi si empatici medici

-raportul onest dintre calitatea lucrarilor si pretul corect al acestora

-disponibilitatea fata de clienti

-posibilitatea achitarii in rate a lucrarilor stomatologice

-implant dentar pentru toata gura ca inlocuitor garantat si elegant al protezei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *