Accesorii utile pentru telefoane!

Avand in vedere evolutia telefoanelor din ziua de astazi, multi s-ar gandi ca nu mai au nevoie de nimic pentru a pastra un smartphone intact. Ei bine, se insala, deoarece chiar si aceste telefoane sofisticate si inteligente au nevoie de accesorii de protectie, dar si de memorie in plus pentru a stoca cat mai multe date.

Magazinul gsmstore.ro ofera o multiem de flash carduri pentru clientii interesati sa mareasca memoria initiala a telefonului.

Un card de memorie flash (uneori numit card de stocare) este un dispozitiv mic de stocare care utilizeaza memorie semiconductor nevolatila pentru a stoca date pe dispozitive de calcul portabile sau de la distanta. Aceste date includ text, imagini, audio si video. Majoritatea produselor actuale folosesc memorie flash, desi sunt dezvoltate alte tehnologii de memorie, inclusiv dispozitive care combina memoria dinamica cu acces aleatoriu (DRAM) cu memoria flash.

Iata cateva tipuri de carduri de memorie flash pe piata, impartite aproximativ intre dispozitivele de consum si dispozitivele de stocare a intreprinderii.

Aceste dispozitive includ cardul Secure Digital (card SD) si varianta mai mica, cardul microSD; Card Secure Digital High Capacity (SDHC); CompactFlash card (carte CF); Card SmartMedia; Memory Stick; MultiMediaCard (MMC); card xD-Picture; si card USB.

Tipurile de carduri de memorie de mai sus sunt, de obicei asociate, cu dispozitivele de consum, cum ar fi camere digitale, smartphone-uri si tablete. Cardurile au dimensiuni diferite, iar capacitatile de stocare corespund de obicei direct pretului lor.

Majoritatea tipurilor de carduri de memorie disponibile au memorie nevolatila alimentata constant, in special flash NAND. Memoria nevolatila protejeaza datele in cazul unei intreruperi de curent, a unui bug software sau a unei alte perturbari si elimina, de asemenea, nevoia de a reimprospata periodic datele de pe cardul de memorie. Deoarece cardurile de memorie folosesc suporturi in stare solida, ele nu implica piese in miscare si sunt mai putin susceptibile sa experimenteze dificultati mecanice.

Suporturile de stocare mai indepartate, cum ar fi cardul PC, cardul inteligent si cardurile similare utilizate pentru sistemele de jocuri pe calculator, sunt, de asemenea, considerate carduri de memorie. Cu toate acestea, tipurile mai noi de carduri de memorie sunt mai mici, necesita mai putina putere, au capacitati de stocare mai mari si sunt portabile intr-un numar mai mare de dispozitive. Datorita acestor caracteristici, cardurile de memorie influenteaza producerea unui numar tot mai mare de dispozitive mici, usoare si cu putere redusa.

Cardurile de memorie ofera o serie de avantaje fata de o unitate HDD (hard disk): sunt mult mai mici si mai usoare, extrem de portabile, silentioase, permit accesul mai rapid si sunt mai putin predispuse la deteriorarea mecanica. Cu toate acestea, un HDD ofera inca un avantaj convingator: desi preturile cardului scad, o cartela de memorie tipica costa in continuare mai mult (si are o capacitate de stocare mai mica) decat un HDD de mare capacitate.

Cardurile disponibile pe site-ul gsmstore.ro sunt de mai multe dimensiuni, astfel clientii pot sa aleaga in functie de necesitatile lor. De cele mai multe ori se recomanda pentru smartphone-urile care depasesc anul 2016 sa se aleaga card-uri de memorie ce depasesc 16GB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *