Independenta la un pret foarte bun!

Poate parea ciudat pentru unii, insa am ales sa locuiesc cu parintii pana la varsta de 40 ani pentru a-mi strange bani pentru o locuinta.

Cand am decis sa ma mut pe cont propriu, am ales o destinatie atipica, si anume orasul Ploiesti. Citisem mult pe internet despre acest oras, plin de muzee si istorie si chiar mi-am permis o excursie inainte de decizia finala. Cand a venit timpul sa caut anunturi cu vanzari apartamente Ploiesti, am ales sa aplez la royal-imob.ro, deoarece sunt cei mai buni in domeniu.

Fiind singur, am preferat sa caut un apartament cu 2 camere, deoarece era mai mult decat aveam nevoie. Dupa o saptamana de cautari, in sfarsit m-am hotarat asupra unui apartament aproape de centru, la un pret foarte convenabil.

Desi mi-a fost greu la inceput, in putin timp am descoperit ce inseamna sa stai singur si ce beneficii poate aduce. In afara jobului, daca esti salariat, sau a taskurilor contractuale, daca esti freelancer, timpul e o resursa, mai exact o avutie, pe care o controlezi in totalitate. Si  investesti acest timp exact in ce consideri tu ca merita.

Daca, intr-o zi libera, vrei sa dormi pana la pranz, faci exact asta. Daca vrei sa scoti un covoras de neopren si sa faci exercitii de tonifiere a abdomenului, asijderea. Daca vrei sa petreci noapte alba lucrand la un proiect care-ti place, idem.

Senzatia asta, ca timpul tau e in totalitate al tau, e cel mai mare atu al singuratatii. Si cred ca daca maine ar aparea jumatatea perfecta, as ezita mult gandindu-ma daca merita sa-mi pierd controlul asupra propriului timp sau nu.

 

Nu trebuie sa asculti povesti despre ziua si problemele altuia.

Eu sunt un om relativ tacut, cand nu am vreun job care presupune vorbarie. Si nu tac pentru ca nu am ce sa zic, tac pentru ca lucrez la cate ceva si este nevoie sa ma concentrez.

De cate ori am locuit in comun cu cineva, oamenii interpretau tacerea drept semn ca e cazul sa vorbeasca mai mult decat e cazul. De aceea, imi doream sa stau singur mai mult ca oricand si cred ca era timpul sa fac acest pas. Iar acum, chiar imi permiteam acest lucru. Sa revenim la orasul Ploiesti.

Desigur, printre placerile de a locui la Ploiesti se numara si unele atractii, cum ar fi Muzeul Petrolului. A fost inaugurat la 8 octombrie in anul 1961, ca urmare a sarbatoririi centenarului industriei petroliere romanesti, in anul 1957. Este gazduit de un frumos edificiu, care a permis amenajarea mai multor sali si are o curte care a fost transformata intr-o expozitie in aer liber. Patrimoniul muzeului a crescut de la 800 piese in anul 1961, la peste 8.000 in anul 1994, fiind un mare procent.

Muzeul este un edificiu impresionant, in care sunt amenajate sali si o curte de expozitie in aer liber. In acest muzeu se pot vedea exponatele de mare interes, precum: o hegna( un fel de galeata mare, actionata de cal), macheta primei instalatii de foraj mecanic din Romania, o macheta a fabricii de gaz din anul 1856, unelte si lampi de miner din sec al XIX-lea.

Acesta este orasul Ploiesti si pentru mine reprezinta orasul in care ma regasesc, mai ales ca am fost ajutat si de agentia royal-imob.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *