Aniversam 30 de ani in mijlocul luptei pentru sanatate

  • 2020 este Anul Asistentului Medical;
  • Marti, 12 mai, sarbatorim Ziua Internationala a Asistentului Medical.
  • Pana in 2030 lumea are nevoie de inca 9 milioane de asistenti medicali si moase pentru a acoperi nevoile universale de mentinere a sanatatii la nivel global

Evenimentele din ultimele luni au dovedit inca o data care este locul incontestabil al asistentului medical in cadrul echipei de ingrijire: eroii in alb, luptatorii in halate albe, ingerii bolnavilor. Asistentii medicali sunt cei care se situeaza in prima linie pentru binele pacientului. Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” din Bucuresti este cea mai mare institutie de invatamant preuniversitar sanitar particular din Romania, care pregateşte asistenti medicali, fiind infiintata in urma cu 30 de ani, in anul 1990 de Dr. Mioara Mincu, personalitate marcanta a lumii medicale.

De 30 de ani, crestem si ne perfectionam pentru a oferi elevilor cea mai buna pregatire profesionala. Procesul de educatie are ca fundament conlucrarea dintre scoala, parteneri in pregatirea practica si elev, fiecare aducandu-si propria contributie. Impreuna gasim solutiile cele mai bune si dezvoltam modele de bune practici, care pregatesc asistentul medical  pentru importantul rol de educator pentru sanatate, pentru a raspunde provocarilor cu care se confrunta in acordarea ingrijirilor. Cu prilejul acestei aniversari ne exprimam toata admiratia si respectul fata de asistentii medicali care, cu devotament, respect pentru profesie si pentru semeni, dau dovada de fraternitate si solidaritate, acordand ingrijire celor aflati in nevoie”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie al scolii, cu prilejul aniversarii a 30 de ani de activitate ai Scolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, de Ziua Internationala a Asistentului Medical, in Anul Aniversarii Asistentului Medical.

Cu aceste multiple prilejuri, Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” multumeste asistentilor medicali din toate unitatile sanitare pentru efortul si curajul de care dau dovada in aceasta perioada incredibila prin care trecem. ”Tututor asistentilor medicali, multi dintre ei absolventi ai scolii noastre, prezenti in multe dintre spitalele de linia intai din Bucuresti, din tara sau din intreaga Europa – va apreciem si va recunoastem: Sunteti un exemplu de daruire pentru profesie si pentru semeni! Putini cunosc, poate, munca constanta a acestor oameni, sacrificiul pe care il fac zi de zi pentru sanatatea noastra”, a completat prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu.

Cu o experienţa de 30 de ani in domeniul Educaţiei pentru Sanatate, Şcoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” pregateşte asistenţi medicali pentru 3 calificari: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie şi Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare – o profesie mereu actuala şi care ofera posibilitaţi de angajare atat in ţara, cat şi in strainatate.

Ceea ce diferenţiaza Scoala Postliceala Sanitara ”Carol Davila” de celelalte şcoli de profil este preocuparea de a le oferi elevilor o pregatire la nivel european, prin programe educaţionale complexe şi prin crearea numeroaselor parteneriate de practica, atat in cele mai bune spitale bucureştene, cat şi din alte ţari ale Uniunii Europene. In cei 30 de ani de activitate au trecut pragul scolii zeci de mii de absolventi care au beneficiat atat de o calitate deosebita a studiilor teoretice oferite de cadrele didactice de nivel inalt, cat si de pregatirea practica derulata in cele mai variate unitati medicale.

Şcoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” deruleaza proiecte internaţionale in cadrul carora elevii şcolii au posibilitatea de a participa la stagii clinice desfaşurate in spitale din cele mai performante sisteme de sanatate din Europa: Anglia, Finlanda, Suedia, Elveţia, Norvegia, Danemarca, Olanda, Belgia, Spania, Italia etc.

Din anul 1999 Şcoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” este membra a Modulului European de Nursing (ENM), alaturi de şcoli şi universitaţi de nursing din majoritatea ţarilor europene, in cadrul acestui parteneriat organizeaza anual cate 3 schimburi de experienţa, oferind burse de studiu internaţional participanţilor. Scoala deruleaza, de asemenea, parteneriate bilaterale cu universitaţi şi colegii europene si ii invita pe toti cei care simt ca au vocatie pentru o profesie nobila sa se inscrie anul acesta pentru a beneficia de educatie pentru sanatate la un nivel calitativ inalt.

O preocupare importanta a Scolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” o constituie şi orientarea profesionala şi creşterea angajabilitaţii absolvenţilor. In acest sens, şcoala are parteneriate incheiate cu un numar important de spitale de stat şi particulare din Bucureşti, lanţuri de farmacii şi centre balneo care participa la pregatirea practica a elevilor, dar s-au dovedit a fi si viitori angajatori.

Asistentii medicali joaca un rol vital in oferirea de servicii de sanatate. Acestia sunt oamenii care isi dedica viata pentru a avea grija de mame si copii; oferindu-le sfaturi pentru a preveni imbolnavirea si a-si pastra sanatatea; au grija de varstnicii nostri si satisfac nevoile esentiale de intretinere a sanatatii de zi cu zi. Asistentii medicali sunt deseori primul si singurul punct de ingrijire din comunitatile lor.

Pana in 2030 lumea are nevoie de inca 9 milioane de asistenti medicali si moase pentru a acoperi nevoile universale de mentinere a sanatatii la nivel global, este ceea ce sustine Organizatia Mondiala a Sanatatii in anuntul declararii Anului Mondial al Asistentului Medical.

De Ziua Internationala a Asistentului Medical uram „La multi ani! Multa sanatate si impliniri profesionale!” tuturor asistentilor medicali.

Despre Scoala Postliceala Sanitara ‘Carol Davila’

De 30 de ani Scoala Postliceala Sanitara ‘Carol Davila’, cea mai mare institutie de invatamant preuniversitar sanitar particular din Romania, pregateste asistenti medicali. Scoala ofera trei calificari: Asistent Medical Generalist,  Asistent Medical de Farmacie si Asistent Medical de Balneofiziokineto- terapie si Recuperare. Certificatul de absolvire oferit este eligibil international, putand beneficia astfel de recunoastere internationala, cu posibilitatea participarii in proiecte europene pe toata durata studiilor, precum si multe alte beneficii asociate calitatii educatiei in domeniul sanitar. Pentru mai multe detalii detalii va invitam sa vizitati pagina scolii la: https://www.scoalacdavila.ro/ si sa va abonati la pagina de Facebook a scolii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *