Cât de mult poate rezistă un trandafir criogenat?

Conservarea trandafirilor este o modalitate excelentă de a aminti un anumit moment important din viaţa unei persoane, cum ar fi ziua nunții, aniversarea sau un eveniment special. Trandafirii criogenați permit să menţii florile pe o perioadă mai lungă de timp decât s-ar întâmpla cu cele care sunt păstrate într-o glastră. De asemenea, criogenarea este diferită de uscarea florilor şi de aceea foarte multe persoane se întreabă cât vor ţine cu adevărat trandafirii criogenați. Aceste flori utilizate în aranjamente florale deosebite sunt foarte populare în prezent şi de aceea este necesar să fie oferite mai multe explicaţii.

Ce sunt trandafirii criogenaţi?

Trandafirii criogenaţi sunt 100% flori reale. Nu sunt confecţionaţi din mătase sau alt material, chiar dacă pot părea falşi de la distanță. Pentru a păstra corect aceste flori, este esențial ca trandafirii tăi să fie tăiați atunci când sunt la cei mai frumoşi. Florile sunt apoi puse într-un amestec de glicerină și alte elemente vegetale. Aceasta rehidratează trandafirul de la petalele sale la tulpină și înlocuiește  seva  din el. După câteva zile, procesul este complet și trandafirul poate fi păstrat mult timp. Ulterior se obţin trandafiri criogenaţi.

Procesul de conservare a trandafirilor este cu mult diferit față de uscarea lor. Când usuci o floare, este de obicei agățata cu capul în jos timp de câteva zile pentru a deshidrata floarea și tulpină. După câteva zile sau săptămâni, trandafirii vor fi uscați. Rezultatul este un buchet fragil, îi lipsește culoarea vibrantă și este ușor de rupt.

Când vine vorba de cât durează trandafirii uscați sau conservați, diferența poate fi uluitoare. Deoarece florile uscate au fost deshidratate, acestea nu au o lungă durată de viaţă și se  pot rupe sau îşi pot pierde petalele destul de ușor. Dacă sunt păstrate într-un loc sigur, acestea pot ţine câteva luni, dar dacă sunt accidentate sau mutate din greșeală, buchetul va dispărea şi vei rămâne cu o grămadă de frunze şi petale uscate.

Trandafirii conservaţi prin criogenare, pe de altă parte, pot fi manipulați și admiraţi pentru o perioadă mult mai lungă de timp. Amplasaţi pe un raft, te poți aștepta ca trandafirii tăi conservați să rezite până la 25 de ani atunci când sunt sigilaţi corespunzător sub cupolă şi în momentul în care sunt întreţinuţi corespunzător.

Dacă eşti în căutarea unui mod interesant de a comemora un eveniment sau dacă vrei o piesă centrală unică, care să poată fi păstrată și folosită ani de zile, trandafirii conservați  sunt răspunsul pe care îl cauţi. La  OK Flora există o varietate uriașă de trandafiri, atât proaspeți cât și conservați, pentru fiecare ocazie.

Trandafirii criogenaţi trebuie să nu stea în bătaia directă a razelor de soare şi nici la căldură pentru a se conserva cât mai bine. Dacă sunt respectate toate recomandările acestea, te poţi bucura de cei mai frumoşi trandafiri criogenaţi, pe care îi vei avea alături peste 25 de ani. Trandafirii criogenaţi sunt piese decorative superbe şi atemporale şi vor rămâne acolo să îţi amintească de evenimentele fericite din viaţa ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *