Implanturile dentare: tipuri, avantaje și dezavantaje ale acestora

Dinții sănătoși și frumoși sunt o condiție prealabilă importantă pentru succesul în muncă și viața privată. O dantură completă aduce, de asemenea, beneficii pentru sănătate, deoarece o funcție de mestecat nerestricționată permite o bucurie mai mare și o tocare mai atentă a alimentelor. Îngrijirea dentară minuțioasă și controalele periodice efectuate de medicul dentist sunt esențiale pentru a-ți menține dinții sănătoși mult timp. În cazul golurilor existente între dinți, un implant dentar fast& fixed poate fi utilizat ca o alternativă blândă, permanentă și naturală la punți. Cu ajutorul lui, golurile din maxilarul inferior și superior pot fi închise, astfel încât funcția și aspectul original al dentiției să poată fi restabilit.

Un implant dentar este necesar pentru ca unul sau mai multe goluri dentare să fie reparate artificial și pacientul dorește o soluție fixă fără a fi nevoie să folosească dinții învecinați, încă sănătoși, pentru a forța umplerea spațiului.

Cine poate alege implantul dentar ca soluție la lipsa dinților?

La această întrebare se va răspunde ca parte a unei investigații preliminare. Pacientul completează mai întâi o foaie de anamneză, din care rezultă informații importante pentru dentist, cum ar fi factori care pot pune în pericol sau exclude un implant dentar. Astfel de factori de risc sunt, de exemplu, diabetul sau fumatul intens, precum și infecțiile sau probleme ale tensiunii arteriale. Apoi se face o radiografie panoramică pentru a vedea dacă există suficientă masă osoasă. Înainte de tratament, trebuie făcută și o imagine 3D pentru a măsura, de asemenea, adâncimea osoasă și a defini posibilele dimensiuni ale implantului.

Ce tipuri de implant există?

În principiu, există trei categorii care se bazează pe diametrul implantului. Aceasta se determină pe baza masei osoase existente și a spațiului disponibil. Există astfel:

  • Implanturi standard: au un diametru de 3,5-4,2 milimetri și sunt cel mai des utilizate, mai ales în zona frontală.
  • Implanturi dentare late: de obicei au un diametru de 4,5-6 milimetri și sunt utilizate în zona din spate.
  • Mini implanturi: au un diametru de 2-3,5 milimetri și sunt utilizate atunci când nu există suficient spațiu sau masă osoasă între rădăcinile dinților pentru implanturile standard.

De ce sunt benefice implanturile dentare?

Avantajul unui implant dentar este că poți remedia local un spațiu dentar, fără expansiune, obținând astfel o soluție estetică de înaltă calitate și durabilă. Diferite soluții protetice pot fi de asemenea puse în aplicare cu ajutorul implanturilor dacă lipsesc mai mulți dinți sau chiar toți. O singură coroană pe un implant are un timp de menținere mai lung și un efect estetic mai mare decât, de exemplu, o punte dentară, mai ales atunci când se utilizează un material de înaltă calitate, cum ar fi ceramică completă sau zircon-ceramică completă.

Implanturile dentare sunt complet biocompatibile, deci nu este nevoie să te temi de incompatibilitate chiar și cu o alergie la metal.

Există dezavantaje și riscuri în cazul implanturilor dentare?

Implanturile dentare nu prezintă dezavantaje particulare, dar există anumiți factori care cresc riscul unui tratament implantat cu succes sau care exclud complet tratamentul implantului. Acestea sunt în principal diabetul, boli bacteriene sau virale ori lipsa masei osoase. În cazul implanturilor dentare, trebuie acordată o atenție sporită igienei bucale după tratament; fumatul intens pune în pericol și longevitatea implanturilor dentare. În cazul bolilor parodontale (boala gingiilor; legătură), parodontita trebuie mai întâi corectată pentru a face patul dentar adecvat pentru plasarea implantului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *