Garanția calității – Cum știi dacă parfumul cumpărat este original sau fals?

Vrei să descoperi dacă un parfum este original și fals? Atunci este important să acorzi atenție următoarelor instrucțiuni și măsuri, astfel încât să nu te lași păcălit. A ști dacă un parfum este original sau nu este întotdeauna o sarcină grea. Din ce în ce mai multe laboratoare și falsificatori sunt dedicați contrafacerii parfumurilor.

Realizarea unor parfumuri false este considerată o infracțiune. Însă tehnicile de contrafacere au evoluat și a devenit din ce în ce mai dificil să afli dacă un parfum este original sau fals. La prima vedere, un parfum original și un fals arată la fel, dar nu sunt. Există multe caracteristici pe care le poți observa și care te vor ajuta să știi dacă un parfum este original.

La Zafaran se pune preț pe comerțul echitabil și legal, fiind oferite spre vânzare doar parfumuri arabesti originale. De aceea, astăzi îți sunt oferite câteva sfaturi, astfel încât să știi dacă un parfum este original sau fals și să te asiguri că achiziționezi ceva de calitate.

Cel mai ușor este să cumperi din parfumeria ta de încredere sau din acele magazine stabilite care garantează că toate parfumurile lor sunt 100% originale.

Cum să știi dacă un parfum este sau nu original va depinde de mai mulți factori. Este recomandat să acorzi o atenție specială parfumului, etichetării, sticlei, cutiei și celofanului.

Verifică sticla de parfum

Ca regulă generală, sticla unui parfum original este fabricată dintr-un materiale de înaltă calitate, este transparentă pentru a vedea lichidul din interior, iar tubul din interior are mărimea potrivită, fără a fi prea scurt sau prea lung.

Verifică ambalajul

Ambalajul unui parfum spune foarte multe despre calitatea acestuia. Sectorul parfumurilor este o piață extrem de competitivă, prin urmare, marketingul și ambalarea acestuia joacă un rol foarte important. Un ambalaj de calitate văzut la prima vedere te face să te îndrăgostești și fără măcar să simți dorința de a-l încerca. Pentru aceasta, sunt folosite desene, culori, modele, tipografie, materiale și creativitate.

Parfumurile originale folosesc ambalaje realizate cu materiale de cea mai înaltă calitate. La rândul lor, cutiile trebuie să fie bine întărite și protejate în interior, astfel încât sticla să nu se rupă sau să sufere un fel de deteriorare. Dacă observi că acea cutie este fragilă sau este realizată din carton de proastă calitate, cu o greutate redusă, cel mai probabil ai de-a face cu un parfum fals.

Cum se simte mirosul unui parfum fals?

Un parfum original nu este fabricat într-o zi. Pe tot parcursul procesului de producție, toată compoziția și ingredientele sale sunt îngrijite până în cele mai mici detalii. De exemplu, alcoolul de calitate este utilizat în parfumurile originale, în timp ce, la cele false se folosesc o mulțime de toxine și alergeni. Știai că există parfumuri false care conțin urină de cal?

Dacă vrei să știi dacă un parfum este original, reține că, dacă mirosul durează foarte puțin, atunci este fals. Încearcă și acest truc: scutură sticla și dacă face mici bule care dispar instantaneu, atunci este un parfum original.

Ce conține eticheta unui parfum original?

Legal, este necesar ca un parfum original să aibă pe etichetă: componentele, un cod de bare, un număr de lot și un număr de trasabilitate. Parfumul tău are aceste informații?

Știai că celofanul este important?

Ți se poate părea oarecum nesemnificativ, dar celofanul este și unul dintre indiciile pe care le poți folosi atunci când vine vorba despre originalitatea unui parfum. Dacă găsești pliuri sau imperfecțiuni sau ceea ce este mai rău, dacă nu există celofan, te confrunți cu un parfum fals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *