Camerele body worn de la Axis in portofoliul ELKO: Extindere de la domeniul public la cel de afaceri

Cu doar cativa ani in urma, camerele video purtate pe corp erau testate de cateva unitati de politie din Statele Unite. Astazi, majoritatea fortelor de ordine din tarile occidentale au inzestrat ofiterii lor din prima linie cu camere de tip Body Worn sau, pe scurt, BWC, pentru a urmari modul in care acestia opereaza in teren si, in acelasi timp, pentru a strange dovezi in cazul surprinderii unor activitati in afara legii si a le prezenta in justitie. Camerele body worn influenteaza atat comportamentul celor care le poarta, cat si pe cel al publicului. Constientizarea faptului ca sunt inregistrati ii face pe oameni sa simta ca exista un „martor digital” al actiunilor lor. Deci, cetatenii sunt mai putin predispusi sa se comporte in afara limitelor admise, iar oficialii sunt mai predispusi sa ramana linistiti si sa respecte reglementarile in actiunile pe care le intreprind. Acest lucru reduce numarul de reclamatii si incidente.

In timp ce adoptarea initiala a tehnologiei purtate pe corp a fost in principal abordata de catre fortele de ordine, caracteristici precum transmisiile in direct pe dispozitive mobile si serviciile bazate pe localizare sunt setate sa stimuleze cererea si printre alte tipuri de utilizatori. Beneficiile aduse de aceste dispozitive compacte au fost remarcate si de persoanele responsabile din alte domenii, cum ar fi cel al serviciilor comunitare de urgenta, securitatii private, retailului si cel al serviciilor medicale. De fapt, videoclipurile inregistrate de camerele purtabile in alte domenii decat cele ale serviciilor de ordine vor fi una dintre cele mai importante tendinte in materie de securitate fizica in 2021, potrivit Omdia. Pentru a da o indicatie a cresterii acestui sector, piata globala a BWC a valorat aproape 444 de milioane de dolari in 2020 si se asteapta sa ajunga la 1.507 milioane de dolari in 2025, potrivit unui studiu Market Research Future.

Conexiunea dintre o inregistrare si o anumita locatie

Principalul rol al camerelor body worn este de a inregistra audio si video in format digital, sistemul fiind compus de obicei dintr-o camera, un microfon si o baterie reincarcabila, stocarea datelor fiind facuta fie integrat, fie prin intermediul unei unitati separate conectate la camera. A sti unde a avut loc un incident este, in majoritatea cazurilor, la fel de important si de mare interes in orice domeniu. Aici intra in joc datele despre locatie, stocarea coordonatelor, impreuna cu celelalte metadate, sporind valoarea si gradul de utilitate a inregistrarii ca dovada.

Aplicatiile de gestionare, cum sunt sistemele de management video VMS (video management system) sau sistemele de gestionare a dovezilor EMS (evidence management systems), pot utiliza datele despre o anumita locatie pentru a afisa locatiile incidentelor pe o harta dinamica, in vederea usurarii procesului de cautare. Datele pot fi colectate prin telefonul mobil sau prin descarcarea la statie. Aceasta utilizare a datelor de locatie este asemanatoare cu modul in care un smartphone ofera geo-etichetarea fotografiilor. Telefonul stocheaza coordonatele locului in care a fost facuta fotografia in metadatele fotografiei (Exif), care pot fi apoi utilizate pentru a oferi functionalitati suplimentare, cum ar fi gasirea fotografiilor dintr-un anumit loc.

Cu toate acestea, in general, dispozitivele precum smartphone-urile, ceasurile sport si dispozitivele de navigatie prin GPS utilizeaza datele de localizare in principal pentru urmarirea si navigarea continua. O camera purtata pe corp foloseste date despre locatie pentru a asocia o inregistrare la o anumita locatie.

Achizitia acestor date se realizeaza prin comunicarea cu satelitii de navigatie aflati pe orbita in jurul Pamantului. Satelitii transmit in mod continuu date despre timpul si pozitia lor. Atunci cand comunicarea este stabilita cu cel putin patru sateliti, camera foloseste cipul sau GNSS (Global Navigational Satellite System) integrat pentru a calcula propria latitudine, longitudine si altitudine. Timpul necesar pentru a gasi suficienti sateliti si a stabili comunicarea cu acestia este timpul pentru prima remediere (Time to first fix – TTFF).

Sistem integrat bazat pe solutia Axis Communications

Bazandu-se pe echipamentele si aplicatiile furnizate de Axis Communications, specialistii ELKO Romania pot dezvolta la cerere solutii bazate pe camere body worn pentru diverse tipuri de organizatii. Acestea pot fi de ordine publica sau din domeniul privat. Si pot avea diferite dimensiuni, de la o singura camera la un sistem complex cu cerinte extinse, bazandu-se pe scalabilitatea, flexibilitatea si standardele deschise ale elementelor constitutive.

AXIS W100 Body Worn Camera este elementul central, o camera usor de utilizat, usoara si robusta, care permite procesarea si stocarea videoclipurilor. Camera ofera imagini clare de calitate Full HD (1920×1080) la 25/30 fps in format H.264 cu wide dynamic range (WDR) si cu sunet clar datorita microfoanelor duale cu suprimare a zgomotului. Usoara, robusta, rezistenta la apa si usor de utilizat, camera poate fi activata sau dezactivata rapid, cu o simpla atingere. Durata de viata a bateriei este de peste 12 ore, cu incarcare USB si descarcare rapida a datelor, toate aceste elemente fac solutia disponibila rapid atunci cand si utilizatorul este pregatit de interventie. Prin criptarea end-to-end, camera indeplineste standardele oficiale FBI pentru securitate cibernetica, iar criptarea stocarii interne conform cu CJIS AES256 face ca datele sa fie indisponibile altor utilizatori decat cei inregistrati.

Va putem oferi o solutie completa end-to-end care include AXIS Camera Station VMS sau puteti utiliza camera AXIS W100 Body Worn cu un VMS sau EMS al unui tert producator, fie local, fie in cloud. O solutie complexa ce combina supravegherea video mobila cu cea fixa este Milestone XProtect. Iar pentru utilizarea acestor sisteme in medii dificile, precum cel al utilitatilor sau in armata, tot din portofoliul ELKO va putem recomanda tableta Getax UX10, care este o tableta rigidizata ideala pentru o multitudine de sectoare ale industriei, productie, servicii de utilitate publica sau siguranta publica. Pe langa rezistenta deosebita, Getac UX10 asigura si performante de top, care permit profesionistilor sa rezolve sarcini complexe in timp record.

In orice situatie, aveti libertatea de a decide cum veti gestiona dovezile video, protejand in acelasi timp valoarea investitiilor existente. Solutiile de supraveghere purtabile, body worn, pot fi comandate prin canalul de parteneri ELKO Romania, iar mai multe detalii puteti solicita prin email catre: solutii@elko.ro

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente si mai sigure, prin crearea de solutii inovatoare, care ajuta la imbunatatirea securitatii si ofera noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de reţea, Axis ofera produse si servicii de supraveghere si analiza video, control acces, interfoane si sisteme audio complete. Axis are peste 3.800 de angajati in peste 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a oferi solutii. Compania Axis a fost fondata in 1984 si are sediul central in Lund, Suedia.

Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul www.axis.com.

Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/.

Despre ELKO Group si ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand peste 400 de producatori. Distribuitorul ofera o gama larga de produse si servicii catre mai mult de 10.000 de companii, producatori de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme in 11 tari din Europa.

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicatii, solutii smart building si smart city – precum si electronice de consum. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom. Mai multe informatii: www.elko.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *