Varice: suplimente si vitamine pentru a le elimina

Cand venele sunt sanatoase, supapele lor se deschid si se inchid, astfel incat fluxul de sange sa circule intr-o singura directie. Daca aceste valve se slabesc, sangele curge inapoi si se colecteaza, provocand aparitia venelor proeminente, denumite in mod obisnuit varice. Sunt aproape intotdeauna localizate in picioare.

Care sunt cauzele?

Aparitia varicelor este favorizata de factori ereditari si hormonali. Aceasta problema este de patru ori mai frecventa la femei decat la barbati.

Varicele sunt adesea inestetice si dureroase. Cu toate acestea, procedurile chirurgicale invazive pot fi evitate prin corectarea dietei si a stilului de viata. De asemenea, prin administrarea de suplimente care intaresc vasele de sange, puteti preveni varicele. Aceste suplimente pot fi gasite la Nutriplantmed. Aflati de ce aveti nevoie!

Beneficiile suplimentelor nutritive pentru reducerea varicelor

Vitamina C, impreuna cu flavonoidele (care ajuta organismul sa utilizeze aceasta vitamina) si vitamina E pot imbunatati circulatia sangelui si pot intari peretii venelor si capilarelor.

Pe langa aceste vitamine, centella imbunatateste circulatia sangelui, creste tonusul tesutului conjunctiv care inconjoara venele si contribuie la flexibilitatea acestora.

Afinele intaresc efectele centella: cele doua plante sunt, de asemenea, adesea combinate in acelasi supliment nutritiv.

Extractul de castan de cal le poate inlocui. Acesta ajuta la controlul inflamatiei si umflaturii si la reducerea acumularii de lichide.

Puteti lua suplimentele si ierburile care functioneaza cel mai bine pentru dvs., atat timp cat doriti. Retineti, totusi, ca uneori poate dura pana la 3 luni pana cand veti simtiti efectele.

Simptome experimentate de prezenta varicelor

In cazul in care suferiti de varice, veti avea urmatoarele simptome:

-Vene albastrui, umflate si sinuoase, localizate de obicei in zona pulpelor, in spatele genunchiului sau pe partea interioara a coapsei.

-Picioare dureroase, mai ales dupa ce ati stat ceva timp in picioare.

-In cazuri grave, veti avea glezne umflate.

De asemenea, trebuie sa va faceti griji daca:

-Zona din jurul varicelor devine rosie. Aceasta ar putea semnala o inflamatie severa a venelor.

-Durerea este de asa natura incat aveti dificultati la mers.

-Pielea din jurul venei este decolorata sau se descuameaza.

-Pe varica se dezvolta o durere mica, persistenta.

-Gleznele sunt umflate, ceea ce poate fi un semn al retentiei de apa.

Aveti grija insa: daca urmati tratament medical, consultati-va medicul inainte de a lua orice suplimente.

Posibile cauze ale aparitiei varicelor

Varicele sunt cel mai adesea usor disconfortante. In cazuri grave, sangele si alte fluide scapa din vene si se raspandesc in tesuturile conjunctive, provocand solzi si mancarimi sau umflaturi ale gleznelor din cauza lichidului care s-a acumulat in picioare. Acestea pot fi, de asemenea, grele sau dureroase, mai ales dupa perioade lungi de stat in picioare. Lasate netratate, varicele se inrautatesc in timp.

Obezitatea, ridicarea repetata de greutati si sarcina sunt situatii in care se pune presiune excesiva pe vene. Sarcina provoaca, de asemenea, modificari hormonale care slabesc venele picioarelor. Aceasta problema tinde sa afecteze persoanele care petrec mult timp in picioare sau care au obiceiul de a-si incrucisa picioarele sau care nu fac miscare. Bolile hepatice sau circulatia slaba a sangelui sunt, de asemenea, factori care favorizeaza aparitia varicelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *