Solutiile ATEN VE8950 simplifica si eficientizeaza distributia de continut audio/video

Un dispozitiv de transmisie, unul de receptie si o aplicatie intuitiva de control sunt ingredientele necesare pentru a livra continutul video dorit, de la sursa la punctul de redare, prin intermediul infrastructurii IP existente.

 

Bucuresti, Romania (21 iulie 2021) – Pentru a comunica mai bine si mai eficient cu publicul larg, tot mai multe companii si organizatii din diferite domenii de activitate apeleaza in prezent la continut audio/video. Indiferent daca este vorba despre anunturi de publicitate si diverse campanii de marketing sau despre informatii de interes public, indiferent daca sunt ecrane singulare plasate in diverse locatii pentru o raza de actiune extinsa sau configuratii de tip video wall pentru un impact vizual mai puternic, vizualul se dovedeste intotdeauna a fi calea cea mai eficienta de comunicare.

Trebuie precizat insa ca, de la crearea materialului video care trebuie comunicat si pana la afisarea sa in punctele cheie, sunt cativa pasi importanti care trebuie efectuati. In primul rand, pentru o eficienta optima, echipamentele de redare ar trebui sa fie amplasate intr-un loc central, precum o camera de monitorizare si control, in timp ce dispozitivele de afisare trebuie pozitionate periferic. Asta presupune insa distante cu mult peste capabilitatile interfetelor video actuale, ceea ce obliga utilizatorii sa apeleze la alte medii de comunicatii, precum infrastructura IP. La ora actuala, exista pe piata o serie de solutii care faciliteaza transmiterea de continut audio/video prin intermediul retelelor IP, insa ele se dovedesc de multe ori rigide si neintuitive, satisfacand prin urmare numai partial cerintele si nevoile utilizatorilor.

Plecand de la ideea unei solutii video via IP complete, usor de instalat, configurat si operat, dar, in acelasi timp, cu functionalitate multipla, ATEN a creat gama VE8950. Aceasta contine un dispozitiv de transmisie – VE8950T 4K HDMI over IP Transmitter – unul de receptie – VE8950R 4K HDMI over IP Receiver – si o aplicatie software de control pentru dispozitive mobile – VE8900/VE8950 Control App – Mobile App. In principiu, tot ce trebuie sa faca utilizatorul este sa stabileasca ID-urile echipamentelor cu ajutorul butoanelor dedicate de pe carcasele acestora, sa conecteze sursa de semnal la Transmitter si dispozitivul de afisare la Receiver, iar apoi sa le conecteze pe ambele la retea. In incheiere, mai ramane doar configurarea software – o operatie care decurge rapid, datorita interfetei web intuitive de administrare – VE Manager. Dupa instalarea si configurarea cu succes, se pot transmite semnale HDMI 4K pe distante de cateva sute de metri, cu optiunea extragerii continutului audio sau a adaugarii de continut audio dintr-o alta sursa.

In ciuda instalarii extrem de simple, VE8950T si VE8950 sunt echipamente deosebit de complexe, care asigura un maximum de flexibilitate in functionalitate. Astfel, ele pot fi utilizate pentru a afisa aceeasi imagine pe mai multe ecrane in modul Splitter, pentru a compune o imagine de mari dimensiuni din mai multe ecrane in modul Video Wall, sau pentru a extinde intreaga retea audio/video in modul Daisy Chain. Astfel, VE8950T si VE8950 suporta configuratii de tip video wall formate din pana la 8×8 ecrane, precum si conectarea in cascada a pana la 30 de dispozitive. Toate aceste caracteristici le transforma in solutia perfecta pentru sisteme de afisare publica digitala, sisteme de supraveghere si instalari de mari dimensiuni, precum hoteluri, aeroporturi, campusuri universitare, retail si centre expozitionale.

Optiunile de control sunt si ele multiple. Astfel, utilizatorul are la dispozitie butoanele fizice amplasate pe carcasele dispozitivelor, dar si posibilitatea conectarii de echipamente periferice pe interfata USB, precum tastatura, mouse, drive-uri flash, imprimante si altele, dar si de echipamente seriale pe interfata RS-232, precum ecrane tactile sau scanere de coduri de bare. Acestora li se adauga un canal IR bidirectional si managementul prin interfata Ethernet. Si mai trebuie adaugat ca, pe langa VE Manager, ATEN mai furnizeaza si o aplicatie de control pentru dispozitive mobile – VE8900/VE8950 Control App – Mobile App. Cu ajutorul ei, utilizatorul poate vedea rapid toate dispozitive compatibile din retea si se poate autentifica in meniul de administrare al oricaruia dintre ele, pentru ca mai apoi sa vizualizeze imaginile afisate si sa aleaga sursele de semnal dorite. Astfel, controlarea continutului afisat pe mai multe ecrane si chiar configuratiilor de tip video wall sunt posibile direct de pe telefonul mobil, rapid si cu un grad ridicat de mobilitate in aria de acoperire a retelei.

In concluzie, gama ATEN VE8950 nu este doar o alta solutie video-over-IP, ci este o solutie hardware-software completa, care ofera o modalitate usoara de transmitere a continutului audio/video prin intermediul unei retele IP, perfecta prin usurinta in utilizare si prin capabilitatea de a adresa scenarii de utilizare diferite. Mai multe detalii puteti afla de la expertii ATEN sunand la: +4031-425-7746 , precum si prin canalul de parteneri din Romania.

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *