ASUS ROG Flow X13 – prin partenerii ELKO Romania

Laptopul de gaming convertibil este castigator al iF Design Award 2021 si reddot winner 2021

Bucuresti, 02.12.2021 – Sfarsitul de an este perioada in care impatimitii de gaming isi vad implinite, in mare parte, dorintele legate de noi jocuri si echipamente dedicate pasiunii lor. ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, va aduce mai aproape de indeplinirea dorintelor punand la dispozitie prin intermediul partenerilor sai unul dintre cele mai performante laptopuri de gaming, ASUS Republic of Gamers (ROG) Flow X13.

Primul laptop de gaming 2-in-1, convertibil, se bazeaza pe performantele de top oferite de platforma AMD Ryzen Mobile, fiind echipat cu procesoare ce urca in gama pana la AMD Ryzen 9 5980HS cu 8 nuclee si cu placa grafica dedicata GeForce RTX 3050 si RTX 3050Ti. Performantele grafice pot fi extinse optional cu ajutorul ROG XG Mobile, o placa grafica externa, ultraportabila.

Design avangardist, performante de top

ROG Flow X13 este unul dintre cele mai subtiri si mai usoare laptopuri de gaming disponibile pe piata, ceea ce este remarcabil avand in vedere reputatia acestui gen de echipamente de a fi masive. Datorita progreselor tehnologice, acestea au inceput sa isi reduca dimensiunile in ultimii ani, fara a face insa rabat la performanta.

Gratie noilor tehnologii, ROG Flow X13 este mai mult decat un laptop de gaming ultraportabil, putandu-se transforma intr-o tableta datorita balamalei sale duble. Asa cum este si denumirea sa, covertibilitatea este data de balamaua ErgoLift cu un rol important in ergonomia laptopului, ridicand partea din spate a tastaturii pe masura ce sistemul este deschis pentru a asigura utilizatorului un unghi de tastare mai bun. Subtire si usor, ROG Flow X13 are o grosime de numai 15,8 mm si o greutate de 1,3 kg, insa procesorul mobil AMD Ryzen 9 ii asigura performante ridicate pentru jocuri si creativitate.

 

Platforma puternica de procesare

AMD Ryzen 9 5980HS face parte din seria de procesoare mobile AMD Ryzen 5000, lansata tot la CES 2021 si bazata pe arhitectura „Zen 3” extrem de eficienta si de puternica, destinata laptopurilor. Procesoarele mobile AMD Ryzen 5000 ofera niveluri de performanta fara precedent si o incredibila durata de viata a bateriei pentru jucatori, creatori si profesionisti.

Placa grafica dedicata contribuie din plin la performanta in miscare. Optiunile de placa video disponibile pe Flow X13 – GeForce RTX 3050 si RTX 3050Ti – se bazeaza pe performanta grafica revolutionara a arhitecturii premiate NVIDIA Turing. Este un procesor grafic turbo pentru cele mai populare jocuri ale momentului, oferind viteza chiar mai mare in cazul ultimelor tipuri de jocuri si afisarea unor imagini impecabile.

Performanta de procesare este sustinuta de memoria RAM LPDDR4X-4266, ce poate fi extinsa pana la 32 GB. Cipurile mai mici si traseele simplificate fac ca modulele de memorie sa ocupe o suprafata cu 46% mai mica pe placa de baza. La optimizarea spatiului contribuie si un SSD PCIe cu o capacitate de pana la 1 TB, un spatiu de stocare generos pentru jocurile si portofoliile lor profesionale.

Optiuni de expansiune

ROG Flow X13 asigura o conectivitate ampla, inclusiv un port USB 3.2 Gen 2 Type-C care accepta atat Power Delivery, cat si DisplayPort 1.4. Optiunile de vizualizare pot fi extinse prin intermediul unui port HDMI 2.0b ce permite conectarea la un alt monitor, in timp ce un port USB 3.2 Gen 2 de tip A primeste mouse-ul de gaming sau gamepad-ul, iar un conector de 3,5 mm accepta diverse modele de casti.

Performantele video pot fi optional extinse prin utilizarea unei statii grafice externe eGPU ROG XG Mobile. Aceasta dispune de un accelerator grafic GeForce RTX 3080, tactat pana la 1810 MHz, la 150 W cu ROG Boost. Conectarea se face direct la CPU prin intermediul unei interfete PCIe 3.0 x8 personalizata ce asigura rate de transfer de pana la 63Gbps. Conexiunea USB USB 3.2 Gen 2, separata, ce adauga 10 Gbps doar pentru I/O este cea principala a hub-ului multi-port al XG Mobile, care mai include patru porturi USB tip A 3.2 Gen 1, un slot pentru card SD de dimensiuni mari si un port Gigabit Ethernet.

Atat laptopul, cat si unitatea suplimentara optionala ROG XG Mobile sunt alimentate prin intermediul unui adaptor integrat de 280 W, astfel incat utilizatorii nu trebuie sa poarte cu ei un alt alimentator voluminos. Desemnat reddot winner 2021 pentru versatilitatea sa si castigator al iF Design Award 2021, ASUS ROG Flow X13 este disponibil acum prin reteaua de parteneri ELKO Romania.

Mai multe aflati din trailerul video: https://youtu.be/HQKLpAQ6oss

Despre ELKO Group si ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand 400 de producatori. Compania ofera o gama larga de produse si servicii catre mai mult de 10.000 de retaileri, producatori de calculatoare, integratori de sisteme si companii din diferite domenii, in 11 tari din Europa. Compania are peste 1.500 de angajati, iar cifra de afaceri a grupului in 2020 s-a ridicat la 2.2 miliarde USD (1.9 miliarde EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicatii, solutii smart building si smart city – precum si electronice de consum. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom. Mai multe informatii la: www.elko.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *