ATEN anunta mixerul audio MicLIVE cu 6 canale si inteligenta artificiala

*Mixerul audio ATEN UC8000 a primit recunoasterea Good Design Award 2021

Bucuresti, 8 decembrie 2021 – ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, a creat UC8000 – primul mixer audio din lume care incorporeaza tehnici de inteligenta artificiala pentru imbunatatirea calitatii audio.

Datorita conexiunilor rapide la Internet si retelelor de socializare, distribuirea de continut audio/video in mediul online a devenit accesibila pentru orice utilizator de tehnica de calcul. Indiferent ca vorbim despre Facebook, YouTube, Instagram, TikTok, Vimeo sau Twitch, avem de a face cu un volum fara precedent de continut generat de utilizatorii acestor platforme. Practic, oricine detine un dispozitiv mobil poate crea continut original, pe care il poate arata rapid intregii lumi. Asta a dus la aparitia unei noi categorii de creatori de continut, care, pe masura ce au capatat experienta, au devenit tot mai atenti la calitatea materialelor generate, urmarind sa fie mai captivante pentru public. Telefoanele mobile au fost inlocuite de camere video mai performante, solutii avansate de captura si mixere. Asa se face ca, in unele cazuri, nivelul de calitate se apropie de cel al unor adevarate studiouri de productie video.

Componenta video nu este insa singura parte a unui continut multimedia care se produce in ziua de astazi. Partea audio este la fel de importanta si de bine dezvoltata, indiferent ca este utilizata pentru a o completa pe cea video in cadrul unui material sau ca este furnizata publicului ca material complet. Companie inovatoare, ATEN merge mai departe dezvoltand pe baza tehnologiei de inteligenta artificiala noi echipamente profesionale audio”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN Romania. Astfel, pe langa solutiile de captura si mixerele audio/video deja lansate, ATEN a introdus pentru creatorii de continut un mixer audio cu sase canale – MicLIVE UC8000. Prevazut cu 6 canale de intrare audio, procesor de semnale digitale (DSP) si convertoare analog-digital si digital-analog (AD/DA), acesta poate fi conectat la PC-uri sau sisteme Mac prin intermediul interfetei USB-C. Ca noutate absoluta, modelul este primul din lume care implementeaza tehnici de inteligenta artificiala, pentru verificarea sunetului si imbunatatirea calitatii inregistrarilor. De altfel, asa se explica si faptul ca MicLIVE este deja detinatorul titlului Good Design Award 2021.

Pentru a ajusta vocea vorbitorului, dispozitivul pune la dispozitie 24 de programe FX, un egalizator inteligent si o tastatura cu acces rapid la 8 efecte speciale. Acestora li se adauga o functie Ducking automata, care garanteaza ca sunetul de fundal va fi corect atenuat, pentru ca vocea vorbitorului sa fie intotdeauna perceputa corect si clar. In acelasi timp, nivelul ridicat de claritate este asigurat de rezolutia audio de 24bit cu 96kHz. Amplificatorul incorporat garanteaza consistenta semnalelor audio care intra in dispozitiv, in timp ce sursa de alimentare de 48V Phantom asigura tot suportul necesar microfoanelor cu condensator. Datorita interfetelor cu care este prevazut, ATEN MicLIVE le ofera utilizatorilor posibilitatea de a alege dintre mai multe surse de semnal, precum microfoane profesionale XLR, diverse instrumente muzicale, surse audio USB si telefoane. Partea software a fost conceputa astfel incat sa fie cat mai intuitiva, pentru a le oferi utilizatorilor control complet asupra tuturor functiilor, dupa un timp de acomodare cat mai scurt. MicLIVE este, asadar, o solutie de tip all-in-one, excelenta pentru o multitudine de scenarii de utilizare, precum talk show-uri, streaming live, podcast-uri, evenimente religioase si aplicatii muzicale. Cu ajutorul solutiei, un singur utilizator poate efectua transmisii live la un nivel superior de calitate audio, ceea ce presupunea implicarea unei intregi echipe formate din profesionisti.

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *