Tonice sexuale

Tonicele sau suplimentele sexuale sunt produse utile pentru corectarea unor disfunctii sau disconfort tipice sferei afectiv-sexuale a barbatilor si femeilor. Tonicele si suplimentele sexuale nu sunt medicamente! Acestea sunt seturi de ingrediente active, utile pentru a compensa o „deficienta fizica” sau in alte scopuri.

Disfunctii sexuale ale barbatilor si femeilor

Problemele sexuale care afecteaza cel mai frecvent barbatii sunt: infertilitatea, impotenta si ejacularea precoce.

Sterilitatea: poate fi determinata de diverse etiologii, precum capacitatea redusa de a expulza spermatozoizii, maturarea slaba a spermatozoizilor, mobilitate afectata etc.

Impotenta: Impotenta consta in esenta din dificultati erectile. Poate fi organica (disfunctie hormonala sau congenitala) sau, mai des, psihogena.

Ejacularea precoce: este o scurtare excesiva a coitului datorata declansarii rapide a reflexului ejaculator, care apare in cateva secunde de la penetrare sau chiar inainte de a se produce. Similar cu disfunctia erectila, si ea poate fi de natura organica sau, mai des, psihogena.

Problemele sexuale care afecteaza cel mai frecvent femeile includ: infertilitatea, tulburarile de dorinta si/sau de excitare si tulburari de orgasm. Sterilitatea: poate fi indusa de multi factori: infectiosi, autoimuni, obstructivi etc.

Tipuri de suplimente sexuale

Produsele cel mai frecvent utilizate ca suplimente sexuale apartin mai multor categorii, iar unele din ele se pot cumpara de la nutriplantmed.ro:

Afrodisiace

Ar trebui sa actioneze asupra cresterii dorintei si a excitarii prin contracararea impotentei. Ele constau in general din extracte uscate si pulberi  de ierburi, radacini si medicamente fortificate cu aminoacizi stimulatori. Cele mai comune ingrediente sunt planta de munte Hermon, Damiana, Muira puama, Guarana, Ginseng, Maca andina si Ginko biloba, dar si L-taurina, cofeina si ginsenozide. Langa acestea mai amintim si Arginina, Ornitina si Citrulina.

Suplimentele sexuale afrodisiace sunt comercializate in virtutea unei functii ergogenice ipotetice asupra functiilor sexuale generale. Ar trebui sa actioneze prin cresterea activitatii sexuale,  imbunatatirea oxigenarii genitale, sporirea contractilitatii musculare, ameliorarea senzatiei de oboseala si, nu in ultimul rand, promovarea libidoului.

Tonice energizante

Acestea sunt amestecuri care contin plante si aminoacizi potential stimulatoare. Toate acestea ar trebui sa afecteze starea fizica generala, rezultand o imbunatatire a concentrarii si a performantei sexuale. Ingredientele acestor tonice  sunt: Guarana , Cafeaua, Ginseng, dar si Sinefrina, Arginina si Citrulina, precum si amestecurile de vitamine.

Antioxidanti

Unii antioxidanti sunt folositi ca molecule pro-fertilizatoare la oameni. Cel mai importanta este astaxantina, un caroten (provitamina A) sintetizat de unele alge si prezent in mod natural in crustacee si peste. Are o putere anti-radicalica de 550 de ori mai mare decat vitamina E (tocoferol) si experimentarea acestuia pe cupluri sterile a adus rezultate excelente prin determinarea unei cresteri a conceptiei prin: reducerea radicalilor liberi din spermatozoizi, cresterea motilitatii spermatozoizilor sau reducerea nivelului sanguin de inhibina B (un hormon care inhiba).

Suplimentele si tonicele sexuale pot fi folosite fara prescriptie medicala, dar in cazul unor probleme fizice sau psihologice care afecteaza sfera sexuala, este indicat sa va bazati mai intai pe medicul de familie si apoi, daca este cazul, pe un sexolog sau un medic de specialitate.

Vata sexuala a fiecarei persoane este un factor foarte important atat pentru bunastarea fizica, cat si pentru cea psihica. De aceea, daca ceva nu este in regula in acest aspect, luati masurile necesare fara a simti jena sau anxietate. Sexualitatea este un lucru normal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *