Care este cel mai bun vin rosu?

Probabil ca ti-ai pus aceasta intrebare de zeci de ori inainte. Dar cum faci o selectie adecvata in ceea ce priveste vinul rosu? Intrebi un cunoscator sau citesti etichetele pentru a gasi ceva care suna familiar sau prestigios?

Problema cu recomandarile de vin este ca acestea sunt adesea foarte subiective. Ceea ce functioneaza pentru o persoana nu va functiona neaparat pentru alta, ceea ce va lasa cu o dilema dificila.

Un vin rosu grozav depinde de gustul personal. Pentru a alege vinul perfect pentru palatul tau, este important sa incerci cat mai multe soiuri de struguri. Vinul rosu are un gust diferit de cel alb in mai multe moduri:

Niveluri mai ridicate de tanin;

Niveluri mai ridicate de alcool;

Corp mai greu;

Profil de aroma diferit;

Complexitate potential crescuta.

Toate aceste calitati provin din procesul de fermentatie, in care cojile strugurilor sunt lasate in rezervor impreuna cu sucul. Imbatranirea in butoi si in sticla joaca, de asemenea, un rol important, cu un stil mai aerob de vinificatie schimband modul in care un vin se maturizeaza. Natura acestor procese si calitatea strugurilor este cea care are cel mai mare efect asupra aromei si caracterului vinului.

Doar pentru ca un vin este vintage sau bine invechit, nu inseamna ca este cel mai bun. Aromele de invechire au un gust dobandit, la fel ca trufele sau branzeturile mature. Pentru cei incepatori in degustarea de vinuri, este bine sa isi varieze optiunile si sa se aventureze cu alegerile.  Este pisibil ca o persoana care nu consuma vin rosu sa prefera o sticla de vin rose, usor acidulat cu gust intens de fructe rosii precum zmeura, capsune sau mure.

Pinot Noir este vinul rosu perfect pentru intelegerea aciditatii. Daca iti place Pinot Noir, sunt sanse sa te bucuri de alte vinuri rosii foarte acide, cum ar fi Grenache. Cand gusti Pinot Noir pentru prima data, vei simti o senzatie de incretire in gura, ca si cum ai bea o bautura gazoasa. Acesta este acidul la lucru. O sticla buna de Pinot Noir are exact echilibrul potrivit de taninuri si aciditate pentru a completa natura fructata a vinului.

Corpul vinului este de asemenea important. Vinul rosu tinde sa fie mai puternic decat cel alb din cauza compozitiei sale, dar fiecare variaza in functie de originile sale. Syrah sau Shiraz este un exemplu excelent de vin rosu plin de corp.

Urmeaza taninurile. Cabernet Sauvignon este un vin notoriu tanic, care iti lasa gura uscata atunci cand inghiti. Este peren popular in lumea bauturilor de vin, datorita aromei sale bogate, condimentate si a asocierii complementare cu carnea rosie. Daca iti place Cabernet Sauvignon, te vei bucura si de Merlot, Chianti si Rioja, care au calitati similare. In gama noastra, amestecul multi-vintage 3 Fete Negre de struguri Fetasca Neagra este foarte tannic si ideal alaturi de carne rosie. Crama Girboiu ofera Cabernet Sauvignon Livia, un vin foarte bun la un pret pentru toata lumea. Acest tip de vin este ideal pentru mesele incarcate cu preparate din carne si legume radacinoase.

Crama Girboiu este prestigioasa in mai multe tari, iar vinul sau ramane in memoria consumatorului!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *