Gartner IT Symposium/Xpo 2022 Barcelona: Reperele celei de-a treia zi

Vă prezentăm cele mai importante știri și momente de la Gartner IT Symposium/Xpo, eveniment ce are loc săptămâna aceasta la Barcelona, în Spania. În continuare, vă supunem atenției o colecție a anunțurilor și perspectivelor cheie care au reieșit pe parcursul zilei de miercuri, 9 noiembrie.  

 

În ziua a 3-a de la conferință, analiștii Gartner au explorat, printre altele, riscurile și provocările generate de Web3, NFT și criptomonede, precum și amploarea luată de fenomenul de angajare a talentelor indiferent de localizarea acestora. La fel ca și în cele mai importante momente din primele două zile ale evenimentului, am selectat o serie de sesiuni care pot fi redate pe aplicația Gartner Conference Navigator sau pe portalul evenimentului. Așadar, dacă ați participat la simpozion (sau v-ați înscris pentru acesta) și ați ratat vreuna dintre ele, le puteți viziona la cerere în funcție de programul dumneavoastră.

Cum pot Web3, Blockchain și NFT aduce beneficii organizației

Prezentată de Balaji Abbabatulla, Senior Director Analyst, Gartner

Tehnologiile emergente blockchain continuă să fie supuse unui hype semnificativ. În special, Web3 și NFT sunt două inovații cheie care promit să ofere beneficii unice de afaceri, dar se află în diferite stadii de maturitate. În această sesiune, Balaji Abbabatulla, Senior Director Analyst la Gartner, a explicat cum funcționează aceste tehnologii emergente și cum pot aduce beneficii organizațiilor.

În cadrul Gartner IT Symposium/Xpo din Barcelona, ​​Spania, analistul Gartner Balaji Abbabatulla a explicat cum companiile pot folosi blockchain, NFT-urile și Web3 în beneficiul lor.

Recomandări cheie

NFT-urile și criptomonedele reprezintă doar un subset în stadiu incipient al potențialelor aplicații ale tokenizării bazate pe blockchain. Aplicațiile metaverse aflate în stadii incipiente și proiectele de sustenabilitate se numără printre aplicațiile emergente.
Web3 este o nouă categorie de tehnologii pentru dezvoltarea de aplicații web descentralizate care permit utilizatorilor să-și controleze propria identitate și datele. Această categorie include blockchain ca mecanism de verificare a nivelului de încredere, precum și infrastructura și protocoalele sale de rețea pentru a sprijini aplicațiile web descentralizate.
Web3 susține noi oportunități de afaceri, cum ar fi programabilitatea și monetizarea conținutului dezvoltat și gestionat de creatori folosind token-uri bazate pe blockchain.
Tehnologiile blockchain se maturizează pentru a sprijini aplicațiile de afaceri, chiar dacă adoptarea pentru aplicațiile de consumator crește semnificativ.
Percepția clienților cu privire la beneficiile de afaceri ale blockchain-ului și provocările tehnice, de reglementare și de interoperabilitate constituie obstacolele cheie în calea îmbunătățirii gradului de adopție a aplicațiilor de afaceri.
Analiștii Gartner au împărtășit riscurile și provocările cheie asociate cu tehnologiile emergente blockchain.

Extindeți bazinul de talente al companiei dincolo de frontiere

Prezentată de Gabriela Vogel, Sr Director Analyst, Gartner

Pandemia și dinamica geopolitică actuală afectează la nivel mondial piața talentelor, forțând directorii IT să-și reseteze strategia de utilizare a forței de muncă în tehnologie. În această sesiune, Gabriela Vogel, Senior Director Analyst la Gartner, a împărtășit concluziile unui nou sondaj Gartner privind utilizarea fără granițe a talentelor IT.

Gartner definește forța de muncă fără frontiere (borderless workforce) ca fiind angajații care lucrează de la distanță din diferite țări pe baza unui contract de muncă încheiat peste granițele naționale. Pe măsură ce această tendință continuă să se extindă, sondajul a constatat, de asemenea, că 27% dintre lideri explorează în prezent angajarea de specialiști din domeniul tehnologiei aflați dincolo de granițe.

„Nu este o surpriză faptul că rata de angajare a personalului din domeniul tehnologiei aflat dincolo de granițe s-a dublat în ultimii trei ani, pe măsură ce creșterea gradului de retenție și angajare a devenit prioritatea nr. 3 pentru directorii generali în acest an și 2023”, a declarat Gabriela Vogel. „Pandemia COVID-19 a accelerat, de asemenea, angajarea personalului aflat dincolo de granițe, iar ceea ce a început ca o excepție, acum nu mai este”, a adăugat Vogel.

Gabriela Vogel, Senior Director Analyst la Gartner, s-a adresat directorilor IT: „Pandemia COVID-19 a accelerat, de asemenea, angajarea personalului aflat dincolo de granițe, iar ceea ce a început ca o excepție, acum nu mai este.”

Recomandări cheie

„85% dintre organizații manifestă interes în a lucra cu o forță de muncă în tehnologie aflată dincolo de granițe.”
„Creșterea retenției și angajării a devenit prioritatea nr. 3 pentru directorii generali în acest an și 2023.”
„Pandemia COVID-19 a accelerat angajarea dincolo de granițe, iar ceea ce a început ca o excepție, acum nu mai este.”
„Angajarea personalului de dincolo de frontiere necesită ca liderii de afaceri și IT să facă ajustări semnificative la modelul lor operațional, inclusiv revizuirea tehnicilor de management, a infrastructurii și a tehnologiei, a securității cibernetice și a protecției datelor și a echității salariale.”
În ceea ce privește domeniile de cunoștințe și discipline în tehnologie, principalele două expertize căutate au fost ingineria software/ dezvoltarea aplicațiilor (62% dintre respondenții la sondaj) și suportul pentru aplicații (55% dintre respondenții la sondaj).
„Există anumite constrângeri care împiedică adoptarea și extinderea unei operațiuni fără frontiere și variază de la complexitatea sprijinului administrativ, probleme de cultură până la preocupări de securitate și reglementare.”
„Astăzi, în mediul profesional la nivel mondial, locația este fluidă, piața este globală, iar competiția de talente este agnostică, deoarece toți concurăm sub același steag, cel al tehnologiei”, a spus Vogel. „În consecință, țările pierd talente în fața altor țări, sectorul public pierde talente în favoarea sectorului privat și toate verticalele se află în aceeași situație. Nu mai există granițe de concurență, iar liderii de afaceri și IT angajează personal indiferent de localizarea acestuia acolo unde aceștia au cel mai mare avantaj competitiv – ceea ce numim <>”, a adăugat Vogel.

Principalele două domenii de expertiză pentru care CIO și liderii IT caută talente fără frontiere sunt ingineria software/ dezvoltarea aplicațiilor (62% dintre respondenții la sondaj) și suportul pentru aplicații (55% dintre respondenții la sondaj).

Cum să reduceți costurile și riscurile energetice

Prezentată de Lauren Wheatley, Director Analyst, Gartner

Energia este o problemă strategică a consiliilor directoare, care în anii următori va ridica organizațiilor serioase probleme financiare și provocări operaționale. Modelele de operare necesită noi capabilități digitale, inclusiv optimizarea energiei, managementul amprentei de carbon și tranzacționarea energiei, care să fie livrată la viteză și la scară. În această sesiune, Lauren Wheatley, Director Analyst la Gartner, a explicat rolul multiplu pe care componenta IT și soluțiile digitale îl pot juca în abordarea acestor riscuri.

În timpul Gartner IT Symposium/Xpo din Barcelona, ​​Spania, Lauren Wheatley, Director Analyst la Gartner, a explicat cum puteți reduce costurile și riscurile asociate energiei.

Recomandări cheie

„Gestionarea energiei este acum una dintre barierele cheie în calea succesului organizațional. Organizațiile trebuie acum să se concentreze pe evidențierea și gestionarea proactivă a riscului energetic relevant pentru a găsi un avantaj competitiv.”
„Tehnologia digitală este fundamentală pentru a oferi o strategie energetică cu costuri reduse de carbon la scară și rapiditate.”
„Strategiile energetice trebuie să țină cont de costurile strategice, financiare, politice și sociale interdependente ale consumului de energie.”
„Este puțin probabil ca eforturile de sustenabilitate să gestioneze costurile cu energie ale organizației dumneavoastră sau să asigure în mod eficient siguranța energetică. Va trebui să aliniați datele și soluțiile pentru a crea o abordare integrată bazată pe portofoliu.”
„Energia este o problemă multidisciplinară care necesită coordonarea componentelor (achiziții, eficiență energetică, imobiliare, echipe de operațiuni) și alinierea la nivelul întregii organizații. Colaborați cu cei din zona dfe business – oferiți-le date și perspective pentru a-i ajuta să ia deciziile corecte sau să ia rapid măsuri corective.”
„În timp ce datele și tehnologia nu sunt panacee pentru decarbonizarea energiei, CIO și liderii digitali pot juca un rol transformator în atenuarea costurilor și riscurilor energetice cu ajutorul unei planificări și a unei conduceri potrivite.”
Despre Gartner IT Symposium/Xpo

Gartner IT Symposium/Xpo™ 2022 este cea mai importantă întâlnire pentru CIO și alți directori IT la nivel mondial Directorii IT se bazează pe aceste conferințe pentru a învăța cum să folosească oportunitățile de moment și să facă diferența, oferind viziunea și rezultatele necesare pentru a susține ridicarea pe un nivel superior a organizațiilor în care activează. Urmăriți știrile, fotografiile și videoclipurile care vin de la Gartner IT Symposium/Xpo pe Gartner Newsroom, pe Twitter folosind #GartnerSYM, pe Instagram și pe LinkedIn.

În perioada 7 –10 noiembrie va avea loc la Barcelona, Spania Gartner IT Symposium/Xpo™ 2022, un eveniment marcant pentru industrie care oferă o experiență unică în contextul provocărilor din ziua de astăzi. Conținutul prezentărilor are în vedere prioritățile și inițiativele cheie ale liderilor IT în funcție de industrie, oferind în exclusivitate cele mai bune modalități de a crea strategia, de a executa și rezolva provocările, maximizând impactul de lider în industrie.

Despre Gartner

Gartner, Inc. (NYSE: IT) oferă o perspectivă obiectivă și utilă pentru directori și echipele lor. Îndrumările și instrumentele noastre de specialitate permit luarea unor decizii mai rapide și mai inteligente și o performanță mai bună în ceea ce privește prioritățile esențiale ale unei organizații. Pentru a afla mai multe, vizitați: gartner.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *