ATEN prezinta 3 echipamente de care aveti nevoie pentru a va imbunatati transmisiunile si streamurile live eSports

Oferiti transmisii de jocuri la 1080p@240Hz cu timp de raspuns de 1 ms, extindeti videoclipurile in arene si transmiteti in direct diverse evenimente

Bucuresti, 5 December 2022 – ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, propune solutii pentru evolutia eSporturilor.

eSporturile continua sa se dezvolte de la an la an la nivel mondial, transformandu-se dintr-un subiect de nisa, o competitie dedicata pasionatilor de jocuri video, intr-un subiect de interes pentru toti pasionatii de sport.

clip_image001

Echipe din sporturi traditionale, cum ar fi fotbalul si baschetul, se alatura acestei lumi in care spectatorii lunari de Esports vor creste la 29,6 milioane pana la finalul anului 2022 (o crestere cu 11,5% fata de 2021) potrivit Insider Intelligence. Odata cu aceasta baza de fani in crestere, vin investitii mai mari din partea diferitelor branduri, o atentie mai mare acordata detaliilor si o cerere din ce in ce mai mare pentru transmisiunile profesionale. Livrarea acestor transmisii la nivelul de calitate video la care se asteapta fanii necesita solutiile potrivite, astfel incat acestia sa poata urmari cele mai mici detalii si care sa ajute la evitarea sincopelor in transmisiuni, oferind in acelasi timp rate de refresh ridicate si rezolutii mari.

De asemenea, organizatorii au nevoie de functionalitati rapide si precise la indemana in camera de control, inclusiv posibilitatile de a comuta intre mai multe computere, de a scoate continut video de inalta rezolutie, de a-si eficientiza fluxul de lucru si multe altele.

Pentru a raspunde acestor cerinte, Aten a lansat 3 echipamente dedicate care, indiferent ca este vorba de difuzarea unui eveniment eSports, de organizarea unei competitii de eSports intr-o arena sau de jocuri de noroc in direct, va pot ajuta sa duceti experienta eSport la nivelul urmator.

Ofera ceea ce isi doresc spectatorii eSports
In timp ce un fan sport si un spectator de fotbal, de exemplu, se asteapta la videoclipuri, publicul de jocuri este diferit prin faptul ca se concentreaza pe Hertz si cadre pe secunda. Majoritatea monitoarelor au o rata de refresh de 60 Hertz (Hz), dar multi jucatori au trecut de la 120Hz la 144Hz si acum chiar la 240Hz, ceea ce inseamna 240fps (frames per second). Jucatorii de eSport, in special cei care joaca first-person shooters (FPS) in care actiunea se desfasoara din perspectiva protagonistului sau unele jocuri de lupta, au nevoie de cel putin 120 de cadre pe secunda (fps) care asigura miscari fluide si o mai mare rapiditate, asa ca organizatorii de eSports trebuie sa poata transmite semnale la aceste standarde.

Modelele KX9970 permit difuzarea eSports la 240 Hz, precum si comutarea fara limite, modul Panel Array si Deep Color pe 12 biti

Extenderul ATEN 5K DisplayPort KVM over IP (KX9970) permite difuzarea continutului eSports la rezolutii mari de 1920×1080 @240 Hz / 2560×1440 @144 Hz 1ms catre publicul care vizioneaza din intreaga lume. Organizatorii pot comuta fara probleme intre continutul din joc si jucatori, fara a intampina nicio intarziere semnificativa in timp ce fac acest lucru. De asemenea, pot obtine monitorizarea in timp real a mai multor surse cu modul Panel Array de la ATEN, cu o aranjare de pana la 6 x 6 pe un singur ecran.

Acest dispozitiv simplifica si imbunatateste, de asemenea, fluxurile de lucru de difuzare a eSports, datorita unor functii precum Boundless Switching, care le permite organizatorilor sa mute pur si simplu cursorul mouse-ului peste granitele ecranului pentru a comuta intre receptori. Cu ajutorul KX9970, organizatorii pot crea mai multi pereti video de pana la 12 x 12 pana la maximum 144 de afisaje, iar apoi pot „impinge” si „trage” continut instantaneu de la un receptor sau un perete video cu un singur clic pentru partajare mai rapida, colaborare si depanare.

Boundless Switching permite posturilor de transmisie radio eSports sa mute pur si simplu cursorul mouse-ului peste marginile ecranului si pe afisajele computerului tinta pentru a comuta controlul computerului, precum si pentru a „impinge” si „trage” continutul ecranului.

Evenimentele eSports necesita fluxuri de lucru rapide si stabile, ceea ce inseamna ca dificultatile tehnice trebuie reduse la minimum in timpul transmisiilor. In acest scop, KX9970 dispune de un mod dithering pentru a optimiza compatibilitatea cu diferite placi grafice. EDID Expert™ previne problemele de compatibilitate video cauzate de diferite monitoare, in timp ce modulul de evitare a deconectarii de la reteaua electrica sau de la reteaua de internet asigura o transmisie constanta.

Ca parte a unui sistem de tip matrice, KVM over IP permite, de asemenea, gestionarea centralizata, fara efort, a tuturor conexiunilor cu extenderele prin intermendiul CCKM, interfata web a KVM over IP Matrix Manager sau a aplicatiei pentru iPad.

Implementarea KX9970 este scalabila in mod flexibil, permitand instalari punct-la-punct, punct-la-multipunct, multipunct-la-punct si multipunct-la-multipunct

Extensia semnalului necomprimat sau comprimat fara pierderi este cheia in arenele de eSports

Fiorul in participarea la o competitie de eSport este dat de concurenti, de multime si de capacitatea locului de a transmite actiunea clar pe ecrane mari si in timp real. A face acest lucru in locatii mari cu cele mai bune rezultate inseamna utilizarea extensiei de semnal necomprimat/ comprimat lossless, in special cu HDBaseT.

VE1843 dispune de cea mai recenta tehnologie HDBaseT 3.0, permitand utilizatorilor sa configureze cu usurinta unitatea sa fie transmitator sau receptor, in functie de solutia AV de care au nevoie

Un dispozitiv precum transceiverul ATEN True 4K HDMI / USB HDBaseT 3.0 (VE1843) extinde semnalele True 4K HDMI necomprimat/ comprimat lossless pana la 100 de metri printr-un singur cablu Cat 6a si utilizeaza standardele HDBaseT 3.0 pentru a face acest lucru. Accepta calitate video superioara de pana la 4096 x 2160 la 60 Hz (4:4:4) pana la 100 m/328 ft si accepta rate de refresh de pana la 240 Hz pentru afisajele conectate.

O experienta captivanta in arena eSports necesita extensie video, astfel incat participantii si concurentii sa poata urmari cu usurinta evenimentul

VE1843 actioneaza atat ca transmitator, cat si ca receptor intr-o singura unitate, astfel incat poate fi setat cu usurinta in directia (Tx / Rx) necesara atunci cand este utilizat impreuna cu comutatoare video de tip matrice, splittere si multe altele. Complexitatea instalarii este simplificata si datorita utilizarii cablurilor Cat 6A U/FTP pentru a extinde semnalele, inclusiv video, audio, RS-232, Gigabit Ethernet si USB 2.0 pentru a gestiona cu usurinta echipamentele localizate de la distanta.

Streaming live pentru toata lumea
eSports si streamingul in timp real merg impreuna mana in mana, asigurand faptul ca nu doar competitiile mari din arenele eSports sunt transmise in flux. Utilizatorii platformei Twitch si evenimentele eSport la scara mai mica asigura transmiuni in direct, dar pentru a face acest lucru au nevoie de anumite cunostinte tehnice si echipamente potential costisitoare. Daca doresc sa adauge titlul transmisiunii sau diferite elemente grafice plasate in regiunea inferioara a ecranului sau sa schimbe camerele in direct, lucrurile devin putin mai complexe.

Cu un dispozitiv precum StreamLIVE Pro, totusi, un singur utilizator poate transmite destul de usor jocurile live si sporturile simultan pe doua platforme OBS (Open Broadcaster Software) cu presetari de scena, poate comuta intre doua surse HDMI, poate edita grafica din mers si multe altele.

StreamLIVE PRO este un mixer AV HDMI all-in-one inovator cu 4 porturi, dotat cu streaming direct, inregistrare directa si capacitate de comutare pe scena

StreamLIVE a fost conceput special pentru streamerii care se confrunta cu echipamente complexe de streaming. Tot ceea ce au nevoie pentru transmiterea in direct este gata doar pentru a fi conectat si redat cu usurinta cu ajutorul cu interfetei de control intuitive a consolei hardware sau de pe ecranul tactil de pe iPad. Este incredibil de usor de utilizat si functioneaza cu toate echipamentele existente. Il puteti configura rapid, cu ajutorul drag & drop puteti realiza un layout personalizat si puteti comuta live intre sursele sau scenele video foarte usor.

Doriti sa aflati mai multe despre solutiile ATEN eSports, puteti sa vizitati link-urile de mai jos:

Sistem matrice KVM peste IP
Transceiver HDMI/USB HDBaseT 3.0 4K (VE1843)
Trei scenarii in care livestreaming-ul stimuleaza cresterea audientei
Mixer AV multicanal StreamLIVE™ PRO all-in-one (UC9040)

Despre ATEN
Infiintata in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare, gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial. Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada. Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *