Fanbook, clubul de lectură pentru copii care îşi propune să le stârnească acestora plăcerea pentru lectură, demarează pe 24 octombrie o nouă serie de întâlniri, abordând în premieră cărțile cu tematică istorică. “Izvoarele istoriei” este un modul iniţiat și susținut de către La Fântâna în cadrul Fanbook, proiect construit și dezvoltat de către CSR Mindset şi Humanitas.
Fanbook
Fanbook
După debutul cu invitați precum Mircea Cărtărescu, Dan C. Mihăilescu, Oana Pellea și Marius Manole
Clubul de lectură Fanbook reuneşte copiii în jurul cărţilor de istorie sub tema „Izvoarele istoriei”
Din octombrie 2015 şi până în februarie 2016, în Bucureşti, Braşov, Sibiu şi Cluj, autori, istorici şi arheologi discută liber cu copiii despre istorie
Fanbook, clubul de lectură pentru copii care îşi propune să le stârnească acestora plăcerea pentru lectură, demarează pe 24 octombrie o nouă serie de întâlniri, abordând în premieră cărțile cu tematică istorică. “Izvoarele istoriei” este un modul iniţiat și susținut de către La Fântâna în cadrul Fanbook, proiect construit și dezvoltat de către CSR Mindset şi Humanitas. Noul modul le dezvăluie copiilor istoria, prin cărţi ale unor autori cunoscuți precum Neagu Djuvara și Lucian Boia și prin întâlniri cu autorii, istorici și arheologi. Odată cu debutul seriei de cinci evenimente lunare sub tema “Izvoarele istoriei”, Fanbook marchează şi extinderea programului în ţară, Braşov, Cluj şi Sibiu alăturându-se capitalei în suita de întâlniri ale clubului.
Fanboook funcționează ca un club de lectură care propune o formă alternativă de învățare și dezvoltare pentru copii, exprimarea liberă, spiritul critic și schimbul de idei. Copiii cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani sunt încurajați să citească o carte pe lună și apoi să o discute între ei și alături de personalități culturale. Fondurile obținute în cadrul Clubului vor fi donate pentru achiziția de cărți ce vor fi oferite gratuit copiilor aflați în forme de spitalizare prelungită în diverse instituții medicale din țară.
“O scurtă istorie ilustrată a românilor” de Neagu Djuvara este prima carte supusă lecturii din modulul „Izvoarele Istoriei”. La București, copiii vor discuta pe marginea cărții și vor primi o introducere în istorie din partea academicianului, istoricului si arheologului Alexandru Vulpe, directorul Institutului de arheologie “Vasile Pârvan”, sâmbătă, 24 octombrie, ora 11,00, la Humanitas Cișmigiu.
”Suntem o companie românească fundamentată pe resurse autohtone. Susținem valorile și spiritualitatea românească pentru că fac parte din noi și au contribuit la ceea ce suntem astăzi. De asemenea, ne dorim să ne sprijinim copiii să devină adulți consțienți de structura lor culturală, să aprecieze și să fie critici în egală măsură față de cine suntem, unde și cum ne dorim să ajungem”, a declarat Gabriela Amza, Marketing Director La Fântâna Group.
Participarea ca membru Fanbook este posibilă prin înscriere prealabilă. Copiii și părinții se pot înregistra şi afla mai multe informații despre club, cărțile abordate sub tema “Izvoarele Istoriei” și datele evenimentelor la adresa http://www.csrmindset.ro/fanbook.
În librăriile Humanitas din București, Cluj, Brașov și Sibiu, discuţiile cu temă istorică şi despre valorile româneşti se vor realiza în urma lecturii lunare a următoarelor cărţi:
“O scurtă istorie ilustrată a românilor” – Neagu Djuvara
“Trecute vieţi de doamne şi domniţe” – Constantin Gane
“Din viaţa familiei Ion C. Bratianu” – Sabina Cantacuzino
“De ce e România altfel” – Lucian Boia, invitat Lucian Boia
De asemenea, Fanbook – Izvoarele istoriei va iniţia un parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.
Despre La Fântâna
Grupul La Fântâna este furnizor de servicii integrate de aprovizionare cu apă și cafea, ocupând o poziţie de top pe piața soluțiilor de vânzare și livrare a apei din Europa de Sud-Est și fiind al doilea mare furnizor de soluţii de vânzare şi livrare a apei din Europa Centrală și de Est*.
Grupul La Fântâna este lider pe pieţele din România şi Serbia în segmentul dozatoarelor cu apă îmbuteliată (bottled water cooler – BWC), cu o cotă piață de 65,3% în România și de 50,1% în Serbia în 2013, precum și în segmentul purificatoarelor (point of use – POU) cu o cotă de piaţă de 73,4% în România și respectiv 64,3% în Serbia în același an*. Grupul La Fântâna deține două unităţi de îmbuteliere a apei în România (Bucureşti şi Tălmaciu, jud. Sibiu) şi o unitate la Mitrovo Polje, în Serbia.
De asemenea, grupul estimează că, în urma achiziției Blue Coffee Service în 2014, a devenit cel mai important distribuitor de cafea pe segmentul serviciilor de vânzare şi livrare a cafelei pentru birouri (office coffee solutions – OCS). Începând cu anul trecut, grupul este distribuitor al cafelei Lavazza în România pentru clienţi HoReCa și B2B. Grupul deține și propriul brand de cafea și produse complementare – Green. În cadrul acestuia, La Fântâna a lansat două produse: „Green – Lapte special pentru cafea”, care prezent în România și Serbia și „Green – Cafea boabe pentru espresso”, disponibil exclusiv în Serbia.
*Sursa: Zenith International – „Raportul Zenith din 2014 privind Piața Dozatoarelor din Europa de Est”
Citeste mai mult: Clubul de lectură Fanbook reuneşte copiii în jurul cărţilor de istorie sub tema „Izvoarele istoriei”