Cele mai frecvente vicii

Cei care prefera sa fumeze o narghilea Bucuresti la Azuko, cel mai probabil au un viciu si anume fumatul. Insa, nu toti. Sunt persoane care fumeaza doar ocazional. Ca sa poti spune ca ai un viciu, trebuie sa faci un anumit lucru frecvent.

Daca obisnuiesti sa vii des la Azuko pentru a fuma o narghilea, cel mai probabil ai un viciu. Fumatul este un viciu adesea intalnit, fie ca vorbim de tigari clasice, electronice sau narghilea. Cei care fumeaza sunt constienti de faptul ca fumatul nu face bine sanatatii, insa, un viciu e greu de lasat.

Un alt viciu frecent intalnit este cafeaua. Sunt oameni dependenti de cafea, oameni care nu se simt bine si nu pot face nimic daca nu si-au fumat cafeaua de dimineata. Cafeaua poate dauna, dar poate fi si benefica pentru sanatate. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca boabele de cafea au in componenta lor anumiti antioxidanti care daca sunt consumati moderat ajuta la: reducerea tensiunii, reducerea aparitiei Alzheimerului sau la imbunatatirea raspunsului insulinei. Totodata, cafeaua ii ajuta pe cei deprimati sa fie mai plini de viata.

Un alt viciu este si alcoolul. Consumul de alcool in exces nu este incurajat sub nici o forma. Una e sa consumi moderat alcool si total alta este sa faci excese. Consumul excesiv de alcool te poate afecta si pe tine, dar si pe cei din jurul tau.
Drogurile sunt alte vicii frecvent intalnite. Ele trebuie evitate sub orice forma si sub orice cantitate. In Romania, ca si in alte tari este interzis consumul de droguri. Fereste-te de acest viciu, indiferent de varsta pe care o ai.

Nu trebuie insa sa consumi anumite alimente/bauturi/substante pentru a avea un viciu. Vicii sunt considerate a fi si anumite activitati.
Jocurile de noroc, de exemplu, pot fi vicii foarte daunatoare si foarte greu de invins. Multe persoane sunt dependente de jocurile de noroc si cu greu se pot lasa de ele. Ajung astfel sa piarda foarte multi bani si sa-si distruga familia sau relatiile cu prietenii. Este un viciu foarte daunator de care trebuie sa scapi.
Tot un viciu este considerata a fi si dependenta de jocurile pe PC sau pe telefon. Unele persoane exagereaza cu astfel de practici, ceea ce nu e absolut deloc bine.

Sunt insa si vicii bune. Acestea sunt frecvent intalnite. Viciile benefice sunt: sportul, lenevitul in pat, cititul, dar si alte activitati care pot fi benefice pentru sanatate.
Tu alegi modul in care vrei sa traiesti. Tu alegi daca vrei sa-ti otravesti organismul, sau sa il faci mai puternic. Tu alegi daca faci sport, sau daca joci jocuri de noroc. Depinde mult de vointa pe care o ai si de preferintele pe care le transformi in vicii.
Oamenii nu trebuie criticati pentru viciile pe care le au, ci trebuie incurajati intr-un mod potrivit sa se lase de ele. Nu trebuie sa acuzi mereu oamenii care au diverse vicii, ci sa le vorbesti frumos si sa le explici cum le afecteaza viata si cum pot scapa de ele.

Bucura-te moderat de tot ceea ce iti ofera viata si sanatatea ta nu va fi in pericol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *