Amenajarea unei sali de clasa cu bani putini

Cel mai important aspect al unei sali de clasa unde invata cei mici este decorul, el trebuie sa fie cel care starneste interesul copiilor pentru a invata si totodata sa fie un mediu relaxant si curat. In calitate de profesor este datoria mea sa ma ocup de tot ce este necesar astfel incat cei mici sa se poata simti bine si sa nu se simta constransi de locul in care se afla.

Ca acest lucru sa se intample, am hotarat sa aduc viata incaperii in care predau si am inceput sa redecorez totul. Am schimbat culoarea peretilor, am optat pentru o culoare deschisa pentru a atrage atentia celor mici si a-i determina sa se concentreze mai mult. Cum ei petrec cel mai mult timp al zilei in aceasta sala de clasa, am dorit ca ea sa fie primitoare si calduroasa.

Este de la sine inteles ca o sala de clasa trebuie sa fie echipata cu toate cele necesare, astfel incat cei mici sa isi poata desfasura activitatile in voie, asa ca am dat o fuga pana la tipografie si am cumparat mai multe obiecte, de asemnea am ales sa printez acolo mai multe fise de lucru pentru cei mici, deoarece cei de la Agrafa. Ro  au sistem de printare foarte bine dezvoltat.

Am adaugat si cateva plante in decorul clasei, pentru ca este foarte important ca incaperea sa fie aerisita constant si umiditatea sa fie scazuta pentru a preveni aparitia mucegaiului ce provoaca diferite boli respiratorii.

Pentru cei mici este foarte important sa aiba la dispozitie tot felul de planse educative si animate pentru a le mentine atentia cat mai mult timp, tot pentru asta adaug anumite jocuri in orele clasice, iar ei se arata intotdeauna entuziasmati si participa astfel in mod activ.

Pentru toti oamenii din aceasta scoala, elevii sunt o prioritate, asa ca alegem sa investim in tot confortul necesar ca ei sa poata invata si sa se simta in acelasi timp relaxati.

In concluzie, pentru a amenaja o sala de clasa ai nevoie de multe obiecte care sa atraga atentia celor mici pentru a invata cu usurita ce este in programa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *