Redu nivelul de stres al echipei cu ajutorul unui outdoor team building

De-a lungul unui an de muncă se adună mult stres și multă oboseală în fiecare dintre noi. Tocmai de aceea cel puțin un outdoor team building pe an este obligatoriu în fiecare companie. Această activitate de grup este menită să readucă liniștea și armonia în sânul echipe și să o ajute să își dezvolte anumite abilități. De cele mai multe ori, activitățile pe care le practicați într-o asemenea ieșire, vă vor ajuta să vă relaxați, să uitați de problemele de la birou, să reînnodați relații de prietenie și să comunicați mai eficient unii cu ceilalți.

Pe lângă beneficiile pe care o asemenea activitate le are asupra fiecăruia dintre voi, asupra modului în care comunicați și în care rezolvați problemele în echipă, un outdoor team building va ajuta foarte mult la reducerea nivelului de stres.

Stresul reprezintă una dintre cele mai grave probleme de sănătate mentală ce afectează omul modern. Iar o manifestare deseori neglijată este tensiunea fizică. Prin activarea sistemului muscular, se blochează sistemele responsabile de percepția senzațiilor. De exemplu, când strângi pumnii, în mod cert, nu-ți simți corpul relaxat, ci dimpotrivă, tensionat.

Acțiunea pozitivă a mișcării fizice reiese și din contribuția avută la eliberarea tensiunii musculare, inclusiv tensiunii psihice. În acest sens, un efect particular îl au activitățile de genul trekking, hiking sau camping. Activități care sunt la îndemână oricui, mai ales când alegeți un team building de tip outdoor alături de echipă. În timpul exercițiilor fizice se eliberează în organism endorfine, numite și moleculele fericirii, hormoni capabili să anihileze stresul și să inducă starea de bine, de relaxare.

Activitățile în aer liber contribuie de asemenea la o energie mai bună, la un somn mai odihnitor, la creșterea volumului de vitamina D în organism și stimularea creativității.

Sunt o mulțime de activități pe care ai posibilitate să le practici în aer liber, mai ales când vine vorba despre un team building alături de echipa ta. Un outdoor team building organizat de o echipă profesionistă te va pune în situații care vor fi în afara zonei tale de confort, te va ajuta să îți depășești limitele, să te relaxezi și nu în ultimul rând să te distrezi.

Acestea sunt motivele pentru care este indicat să organizezi un team building alături de echipa ta cel puțin o dată pe an. În acest fel veți avea parte de câteva zile de distracție, joacă și voie bună cu ajutorul cărora vă veți întoarce la birou mult mai zâmbitori, mai relaxați și mai dornici de muncă.

Outdoor team building-ul va contribui numai decât la productivitatea echipei, iar relațiile dintre colegi vor fi mult mai bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *