Fundația Inovații Sociale Regina Maria 251.000 eur strânși în urma Galei Din Inimă pentru Viitor

Editia aniversară de anul acesta a Galei Din Inimă pentru Viitor, organizată joi 16 septembrie 2021, a reuşit să adune suma de 251.000 de euro, fonduri care vor fi utilizate pentru continuarea activității Policlinicilor Sociale și a Centrelor Educaționale aparținând Fundației Inovații Sociale Regina Maria. Opera adjudecată pentru cea mai mare sumă a fost ușa creată de Omid Ghannadi intitulată “Speranța moare ultima”, câștigată de compania Agricover pentru 6.500 euro.

În cadrul Galei, prezentată de Irina Păcurariu, au fost licitate 34 de opere de artă excepționale: 17 UȘI, dintre care una Veșnic Deschisă, create special pentru acest eveniment, și alte 17 lucrări tematice donate cu mărinimie de artiști celebri. Obiectivul Licitației “O lume cu ușile deschise” a fost acela de a cumpăra un ecograf performant pentru investigațiile medicale a peste 6000 de pacienți sociali!

Momentele artistice au fost susținute de copiii din Centrul Educațional Corbeanca, iar cântăreața  Irina Sârbu a oferit pe scenă un recital mix de jazz, bossa nova, French music și tango interbelic.

La Gala organizată joi seara, au participat peste 100 de personalităţi publice din administrație, diplomație, mediul de afaceri, media, artă şi cultură. Gala a fost organizată cu ajutorul agenției MedicHub, iar Licitația caritabilă a beneficiat de suportul Casei de Licitații Vikart.

Ușile licitate pot fi admirate în continuare pentru o perioadă limitată în cadrul Enayati Medical City.

Companiile responsabile social care au contribuit la fondul de sănătate și de educaţie prin achiziţionarea operelor de artă sunt: Banca Comercială Română, Agricover, Unicredit, Rogri, Catena, Eurolines, Synevo, Kaufland, Banca Transilvania, Impuls Leasing, Kultho, UiPath, Gruia Dufaut, KPMG, Bravo Europa.

Artiștii care au realizat uși – opera de artă sunt Horațiu Mălăele, Ion Anghel, Ana Andronic, Marie Nouvelle, Bogdan Lascăr, Lucia Morariu Dârlu, Aleha Toncea și Alin Gălățescu, Exotique prin Pușa Hack, Dana & Stéphane Maitec, Omid Gannadi, Sabina Dragomir by Mecena, Cornelia Petrea, Bagdana Daradici, Mihai Popescu, Mihaela Marinescu.

Artiștii care au donat obiecte sau tablouri sunt Augustin Matei, Mara Vicu, Iulia Păun, Maria Parascan, George Păiș, Sorin Ilfoveanu, Mihai Ungureanu și Aurora Strugaru Roman (una din pacientele Fundației), precum și lucrări din colecția personală a Casei de licitații Vikart, care a donat sumele licitate peste valoarea de pornire (Felix Aftene, Dumitru Macovei, Milița Petrașcu, Marin Gherasim, Horea Paștină).

Mulțumim partenerilor și sponsorilor evenimentului:

Sponsor Royal: Romanian Business Consult

Sponsori Platinum: Unicredit Bank, Kaufland România

Sponsori Gold: Nepi Rockcastle, KULTHO

Sponsori Silver: UiPath, Banca Comercială Română, SARKKROM

Sponsor Bronze: Ariston, Agricover Banca Transilvania, Beautik, Bravo Europa, Catena, Carpatina, EOS KSI, Fundația Vodafone, MediaMed, MedicHub, Pfizer, Porsche Romania, Porsche Finance, Schneider Electric, Synevo

Partener Medical: Enayati Medical City

PARTENERI ORGANIZARE: Casa de Licitații VikArt, MedicHub

PARTENERI: Arcadia Design, STEM – Specialty Coffee, Nemo Express, Pepsico, Carpatina, Yni, Kofi Ti, Colombo Exo Trade, Urban Florist, 257REC

PARTENER MEDICAL SPECIAL: Enayati Medical City

PARTENERI MEDIA: Agerpres, Viața Medicală, Be Different

Fundația Inovații Sociale Regina Maria este un ONG care oferă de 10 ani o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri și asigurări medicale prin cele 2 policlinici sociale din București și care îngrijește și educă un număr de 200 de copii din familii defavorizate în cele trei centre educaționale ale fundației (Clinceni, Băneasa, Corbeanca). Fundația Inovații Sociale Regina Maria este inițiativa filantropică a familiei Dr. Wargha și Mitra Enayati și face parte din ENAYATI Group.

Casa de Licitații Vikart este cea mai nouă Casă de Licitații din România. Fondată în 2019, este deținută de o tânără familie de colecționari cu tradiție și experimentați galeriști de artă. Concentrându-se în mod special asupra mișcărilor estetice definitorii ale secolului trecut și cel actual, Vikart s-a remarcat ca fiind o casă de licitații dinamică în promovarea și susținerea artei și artiștilor contemporani. În scurt timp, Vikart a devenit destinația colecționarilor naționali și internaționali pentru a cumpăra și vinde importante opere de artă plastică, design, bijuterii, ceasuri și obiecte de colecție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *